Wednesday, July 8, 2015

Buka Puasa Di Rayyan Corner Kempas

Hi Korang,

Sebelum sebelum ni aku memang tak pernah berbuka di kedai tomyam.

Biasalah time buka dulu, selalunya aku akan buka kat umah atau pun buka di hotel sebab ada event dengan Mr Big. So kali ni bila sendirian, belajar-belajar lah hidup sebagai orang bujang kan huahauhau 

nak makan pun sibuk business lagi kawan aku ni kan

Last week pi buka dengan kawan aku Cikgu Mariana sekeluarga.

Memang tak plan pun, last minit diorang call ajak buka sekali. Padahal time tu dah kul 6.15pm so berdesup dari Nusajaya ke Setia Tropika. Hari jumaat jalan tak jem sangat coz orang gomen kat Johor ni cutikan. 

Ktorang berbuka puasa di Rayyan Corner ni. 


Alah betul-betul kat traffic light Kempas yang manjang je jem bila petang kan. Of courselah menunya makanan Thailand, dah nama pun kedai tomyam kan. 

sambal belacan dengan kurma diaorang siap-siap letak atas meja

So order apa-apa yang patut

kerabu mangga

sotong goreng tepung - macam cekodok plak kan

ayam paprik

siakap 3 rasa - ikannya garing

tomyam seafood

sayur campur

Hah ambik ko!


Cukuplah makan berempat. Licin semuanya lepas buka, sedap pun sedap makan kat sini. Tomyamnya takdelah pedas sangat pun. Semuanya cukup perasa bagai. Kira ramai gak orang berbuka kat sini, sampai meja pun fullhouse. 

Ermm itu je


Nasiblah orang puasa di perantauan ni. Mana sempat boleh je buka di mana-mana je…



4 comments :

Farah Waheda Wahid said...

sesekali makan macam ni memang layan ni kak ly...

Farah Waheda Wahid said...

sesekali makan macam ni memang layan nih kak ly...

Eliss Mie said...

nampak tomyam terus raya nak berbuka dengan tomyam petang ni. anak2 sangat kan..hahahaa

Amanda Suria said...

dah lama x buat pencarian tom yam ni...ntah bila nak start balik