Saturday, July 4, 2015

Bulan Puasa, Kadar Ngidam Lebih Tinggi Daripada Biasa

Hi Korang,

Betul kan apa yang aku cakap tuh kan!

Memang ye pun.

Tak yah nak pandang orang lain, aku ni je pun dah cukup untuk jadi example.

Aku rasa lebih beratus jenis aku dah makan sepanjang bulan puasa ni dan langsung tak berulang. Faham, berulang. Pendek kata, kalau hari ni aku makan nasi ayam so lepas sebulanlah aku akan jumpa nasi ayam tuh balik. 

Sebab apa jadi cam tuh? sebab nafsu. Nafsu makan yang sangat membuak-buak, kononnya nak bagi perut tu selesa lepas tahan lapar dan dahaga sepanjang hari di bulan puasa ni kan. So sampai je di bazaar ramadhan semua nak beli kan. Tu yang jadi beratus jenis makanan aku dah rasa sepanjang 16 hari kita berpuasa ni. 

Sekarang ni pulak, tup-tup aku termengidam ni






Kan..

Sedapnya makan coklat lepas-lepas buka ni especially driving balik hotel daripada site ke lepas pi buka kat luar. Ermm dah terbayang-bayang dah ni, jawabnya kenalah cari nanti ek

Ishk payah betul nak kawal nafsu makan ni kan...




2 comments :

Amanda Suria said...

choc menenangkan diri bila letih kerja di buln puasa kan...

adianiez AIDA said...

hadoi. menarik nyer...
sib baik buka blog ni after sahur.
masih kekenyangan.
tak le meleleh sgt air liur hu hu hu...
ari ni mau shopping.
mau carik ini coklat :)