Saturday, March 7, 2015

Shopping Di Kartika Sari & Amanda Brownies, Bandung

Hi Korang,

Mesti korang duk menyumpah kat aku pasal buat entry #throwback sangat kan. 

Biasalah entry travel ni, kalau hari-hari citer nanti korang bosan plak kan sebab meroyan tak dapat ke sana so aku update sekali sekala jelah ek..

Hahahahahaha melampau tau perangai si pompuan gemuk ni ek

Korang kan dah baca entry aku yang sebelum ni kan. Ni aku recap balik, supaya segar dalam ingatan korang tu lah.





Masa day trip ke Bandung hari tuh, tempat terakhir yang ktorang singgah adalah kedua-dua tempat ni iaitu Kartika Sari dan Amanda Brownies. Bukan beli apa pun, setakat nak rasa brownies diorang ni. Menjadi sebutan ramai wei, bila dah sampai di Bandung. 

Kartika Sari

brownies kering, ni aku beli bawak balik

roti bagel, sedap oo makan kat situ gak

ok bayar di sini

brownies yang ada cheese kat atas

brownies dah siap dalam kotak

candy pun ada jugak ye dong

semua ni tourist ni tau

Segala yang berbentuk pastry semuanya ada dijual sini. Kuih-muih, roti keting, brownies, kek, cheese roll, toast bread. 

Amanda Brownies


nampak sedap tapi tak boleh rasa lah

yang bakar punye brownies

ya ampun, sangat sedap tak henggat yang ni

marble brownies ni pun sedap giler

Disebabkan tarikh luput brownies ni cepat sangat so ktorang ambil keputusan untuk beli dan makan di dalam bilik hotel je. So belilah beberapa perisa ikut tekak memasing kan.Kemudian balik tuh sampai bilik hotel, terus kenduri brownies beramai-ramai. 

Sedap sungguh makan berebut-rebut kan!

Memang betul, rugi tak pi kedua-dua tempat ni bila sampai ke Bandung. Rasa cam tak complete gituh, melepaskan sesuatu yang amat sedap sekali..





10 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

bestnya dapat pi bandung...

tiga lalat said...

Salam. Hee shopping candy bandung pon seronok juga.

syira yaya said...

wawwww,best!!!

KiD said...

waaahhh... macam macam ada ni... amanda? baru pertama kali dengar.. hehehe

hazman fadzil said...

whoaaaa...banyak gak pilihan kat sini yea.. memang confirm rasa nak borong semua kan...

fadzliza ismail said...

hi cik lily, boleh kongsi x agak2 berapa cik lily bawa wang rupiah ke sana yer? in sha allah,sy sekeluarga akn pergi bulan april tapi tak tau anggaran nak bawa berapa byk, nanti tak terbelanja atau terkurang lak..

Ahmad Alifa said...

Salam akak and abang

Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

(rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

contoh butiran perjalanan

firstday (shopping day)
>Bandung airport or train station Bandung banda
>Pasar Baru membeli belah
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago

seconday (explore north bandung)
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>sariater Hot Spring
>kampung daun restaurant / dusun bambu
>wisata naik kuda
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

thirdday (explore north bandung)
>kawah putih crater
>trans studio indoor themes park
>rengganis crater
>situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
>rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
>cibaduyut-shoes and jacket leather original


lastday (sayonara Bandung)
>check out hotel
>memberli oleh2 bandung
>Airport transfer

Term and condition
*rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
*rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
>rate 6 pax~229rm per person
>rate 4 pax~269rm per person
>rate 2pax~389rm per person
>semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

>tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
email alifabandungtour@gmail.com

trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

trip bajet ke bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza : IDR 450.000/DAY
-suzuki APV : IDR 450.000/DAY
-daihatsu luxio : IDR 450.000/DAY
-suzuki ertiga : IDR 450.000/DAY
-kijang inova : IDR 600.000/DAY
-KIA Pregio : IDR 600.000/DAY
-isuzu ELF (15 seat) : IDR 800.000/DAY
-isuzu ELF (19 seat) : IDR 900.000/DAY

harga kereta tersebut sudah termasuk :

-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal

per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

service inshaAllah memuaskan "YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR PRIORITY"
hotel yang kami sediakan terjamin keselesaan nye, confirm free breakfast buffet, wifi and other hotel facility..
untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kamiat :


whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Salamah RIZKIA UMAIRA said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Blog: http://syaqillaholidaytripsolution.blogspot.co.id/
E-mel : salamahrizkia umaira@gmail.com
Fan page : syaqillaholidaytripsolution
Tima kasih ..
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Kenapa bayar mahal jika anda dapat realisasikan impian percutian anda dengan BAJET KOS jika anda betul-betul cari bajet kos yang selesa...

unaizah hussein said...

Harga brownies tu mahal tak? Ke sama je macam kat mesia?

Jenjalan cari info kartika sari jumpa belog ciklily putih ni. Salam kenal2 ��