Wednesday, March 18, 2015

Lunch With MAGNUM ‘Belgian Indulgence Chocolate’ di Magnum Cafe Kuala Lumpur

Hi Korang,


pompuan gemuk posing kan..

Chocolate ermm memang favourite semua orang pun kan. Kalau ais krim coklat? Lagilah sedap kan. Aku kalau boleh hari-hari nak makan aiskrim coklat ni tapi kena hadkan jugaklah coz kang penyakit kencing manis pulak muncul kan. 


Cuba coklat ni di campurkan di dalam masakan savoury? Agak-agak korang makan tak? Ermm aku pun tak terfikir langsung sesuatu yang manis boleh di campurkan sekali di dalam sesuatu hidangan savoury, cam pelik plak bunyinya.


apsal ko tutup mata wei blogger ayu rafikah


So pihak Magnum telah pun mejemput ktorang media dan bloggers ke majlis makan tengahari yang special untuk memperkenalkan bahan utama mereka iaitu Coklat Belgium yang paling terbaik dan premium di pasaran sejak berberapa dekad lalu.





Coklat Belgium merupakan coklat tradisi dalam masakan sejak abad ke-17 di mana ia dibuat untuk menikmati keenakkan kesedapan yang teramat sangat. Gabungan unik bahan-bahan terbaik, kaedah pengeluaran yang eksklusif dan kawalan kualiti yang ketat membuat coklat Belgium menjadi kegemaran di seluruh dunia.


“As the frontier of chocolate expertise, this event is organized to showcase how MAGNUM will tickle your palette by creating signature dishes that were infused with Belgian chocolate. We want our consumers to always remember that remarkable pleasurable moments are now beyond every bite of MAGNUM ice cream”, kata Mr Shawn Tan, Category Head (Ice Cream), Unilever Malaysia Holdings Sdn Bhd.

Chef Steven Chin

Hidangan menu ini adalah ilham daripada Chef Steven Chin, Chef Eksekutif Kumpulan Magnum Kuala Lumpur. . Selama lebih dari 10 tahun, beliau telah mencipta hidangan unik untuk pelbagai jenis masakan dan hidangan pencuci mulut untuk hotel antarabangsa lima bintang antarabangsa dan restoran makan mewah dan coklat diilhamkan menjadi ‘signature dish’ telah memberi tafsiran bahawa pengalamannya amat luas di dalam dunia masakan. 

Meh tengok apa yang dihidangkan pada kitaorang time lunch tuh.

SOUP


Spice Butternut Squash veloute, shaved bitter dark chocolate, cinnamon Butternut pumpkin soup scent with cinnamon top with shaved bitter dark chocolate.

**** 
APPETIZER


Marinated capellini, crisp unagi beignet, salted choc emulsion, ulam – ulaman, soy reduction, crisp ginger Marinated capellini pasta with ulam – ulaman and served with crisp unagi beignet, salted choc emulsion, soy reduction and crispy ginger.

**** 
MAIN COURSE


Pan seared butterfish, sautéed baby spinach, white chocolate “beurre blanc” Pan seared butterfish fillet served with sautéed baby spinach, white chocolate “beurre blanc” sauce.

****
DESSERT



Death by chocolate Baked to order warm chocolate molten lava cake, magnum chocolate brownies ice cream, chocolate crunch pearls.

Hah terbaek kan semuanya.

tengok meja belakang.. sambil update sambil makan kan

meja ni tak abis-abis gossip bagai je hahahha

Korang yang tengok gegambar ni mesti sakit hati punya sebab semua nampak meyelerakan. Totally langsung tak perasan wujudnya pun kehadiran coklat di dalam setiap menu tuh. Tapi aku boleh rasa sket-sket yang coklat tu ada ye.

dah pi beratur ek, mak media leh makan cepat hehehe

Ok pada bulan April 2015 ini, Magnum bakal mengadakan kempen yang di panggil “Celebrating Chocolate Pleasures” di mana para pelanggan dapat merasai kenikmatan coklat premium ini sendiri.

So tunggu ye..


Korang boleh check it out di https://www.facebook.com/MagnumMalaysia




8 comments :

syira yaya said...

pehhhh,semua sedap-sedap! :) :)

Siti Rohaida Yusof said...

sedapnya....

Sherry said...

so yummy.. :D

Diana Rashid said...

mau nya tidak..dok tertelan-telan air liur nih..saya pun sama la..kalau hari2 coklat pun boleh..lagi2 kalau eskrem...ehhehehe

Irna Nurasikin said...

ooo...x aci la tu sis Lily makan aiskrin Mangnum sorang2..Nnati sis Lily belanja Irna ya bila Irna turun KL..Boleh x? Hehehehe...

hazman fadzil said...

walaupun dah lama gak bukak...tapi masih belum kesempatan nak rasa lagi...malas nak beratur sebenarnya...hahahaha

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

untunggglaaaaahhh jelous ni jelous... tadi kambing perap...ni magnum.

adianiez AIDA said...

sedap nyer!
ari tu gi magnum putrajaya, x beli pun.
ramai org!
mr.asben malas nak beratur hu hu hu...