Monday, March 23, 2015

Makan Bubur Nasi Style Cina

Hi Korang,

Kita orang melayu ni femes dengan bubur lambuk, bubur asyura, bubur nasi biasa yang letak lauk-lauk tu kan.Pernah makan bubur nasi dengan you tiao?

Mesti ramai cakap tak pernah kan.

Cuba aku letak gambo


Mesti semua cakap, ooo pernah makan ni, selalu makan ni kan. Itulah sebab nama yang pelik terus je korang dah ingat lain. Ye makan bubur nasi kosong dengan you tiao atau pun kuih cakoi yang di goreng panas-panas, sangat style orang cina sungguh.



Sebenarnya aku singgah makan bubur nasi ni kat G Tower hari tuh sebelum event Avon start, jejalan kat food court level bawah ni then ternampak pulak kedai makan ni, so apa lagi terus order dan duduk makan.

Apa rasanya ?



Nak rasa apa, rasa sedap lah. Sebab semuanya panas-panas, mau nak melecur gak mulut aku masa first suapan tuh, yelah ingatkan bubur tu tak berapa panas la rupanya amikk ko !! Rasakan tak menyempat-yempatkan hehehehehhe


Nasib baik ada air soya sejuk penghilang dahaga sekali.

Ingat time demam je ke boleh makan bubur nasi, bila-bila pun boleh lah asalkan tekak teringin. Tapi payah sket nak cari bubur nasi style cina ni kan, kena pandai tengok tempat. Even kat food court besar-besar pun belum tentu boleh jumpa bubur style cam ni

Tup-tup teringat bubur Sentosa kat JB... arghh bile nak balik JB ni ek.. Aku winduuuuu!!!...



7 comments :

hazman fadzil said...

Nice... menu ni nampak simple jee... tapi best gak buat minum petang ni kan....

Roziah Muhammad @ Cie said...

Rindu bubur nasi sentosa jugak :(

Azreen Zunairah said...

wahhhh dapnyee...huhuhu..xpenah rasa pon..hehehe

tiga lalat said...

Salam. Hee swdapnya bubur nasi. Kat sentosa jb kedai mana kak, ;p

adianiez AIDA said...

aida tahu sgt.
mest rasa nyer sedap!!!
bubur... makan dgn cakoi tu.
garing garing kan?

tak pernah makan.
but kalau jumpa, wajib aida try ni!

Eliss Mie said...

ni rasa nak makan bubur jugak ni. bubur pak nik jer la dekat ngan umah aku tapi x der lak cakoi.hehehe

Amanda Suria said...

Baru SA tau mcm ni style cina...nampak sedap...tp macam SA selalu buat ada sayur..kacang...telur masin, lobak asin, daun bawang dan daun sup tu, pas tu hirisan ayam...apa lagi erk...kacang goreng ngan ikan bilis goreng...cili potong kalau nak sedap...x tau la orang panggil bubur apa...buat je..sebab pernah tgok makcik buat...