Wednesday, March 4, 2015

Our Weekend With Volkswagen POLO

Hi Korang,



Sape tak suker naik kereta baru kan? Lelagi kereta import, of courselah feeling tergedik-gedik tu mesti ada punye lah.

weekend je dapat guna ek

Last week aku dapat test drive Volkswagen POLO during weekend.

Yeah! Yeah! Yeah!

Lompat bintang 20kali ek. Haruslah melalak jauh ni katanya.



Dahlah warna merah, macam tau-tau je baru lepas raya cina kan. Cantik you, mesti RedMummy jeles tengok kete merah I ni kan.. ahkss..

gear dia lembut je

Di sebabkan dapat berita ni last minit, so tak de plan kemanalah. Setakat jejalan around KL ni je, tapi jauh jugaklah ktorang tawaf kan. Jumaat malam tuh, ktorang just jalan-jalan area Bangi dan Putrajaya sajor. Esoknya pulak, dari rumah Bangi ke KL pi Low Yatt Plaza, kemudiannya ke Bukit Rimau Kota Kemuning dan balik tuh terus ke Cyberjaya untuk dinner. 

Ahadnya pulak, pepagi lagi ktorang dah keluar rumah. La keluar lagi, sampai #DakUban merajuk tak makan sebab tuannya asyik berjalan kan hehehhehee. Ktorang dari rumah Bangi terus ke Ampang untuk amik baju kemudian terus pi Ampang Point shopping barang kat Spotlight pulak. Lepas tu balik ke Bangi untuk pick-up adik ipar aku then terus ke iOi City Mall untuk lunch dan shopping barang Si Aakif ni. Sampai mall nak tutup baru ktorang balik ek.

Aduiyai memang sangat penat ooo..

Tu dia kisah ktorang berjalan dengan Volkswagen POLO ni, merata sakan berjalan kan. Inilah baru namanya test drive, so time ni lah kita nak tengok prestasi kereta import kebanggaan Jerman ni. 

Walaupun kereta import, tapi cara pembawakkan tu sama je dengan kereta-kereta nasional Malaysia ni, masuk kunci terus jalan. 


Sterengnya sangat ringan, aku bawak guna satu tangan je. Nampak tak keberlagakan di situ hahahahha. Eh ada plak, la betullah ringan especially time parking kan. Depan ke belakang depan ke belakang walaupun ada reserve sensornya 4 penjuru but dengan stereng ringan ni yang memudahkan hasil pemanduan korang.


Ini dashboardnya, simple dan senang nak faham tak yah nak bukak manual book kan. Minyak takat mana, drive laju mana, bagus ade notification simbol-simbol ni ek.


Sinilah sumber hiburan dalam kereta Volkswagen Polo ni. Semuanya computerized. Tekan butang sana tekan butang sini dapatlah dengar radio. Dekat stereng pun boleh control volume dan search station radio jugak, ada button kat situ. Boleh guna CD dan USB jugak, cucuk je kat tempat yang di sediakan hahha bergumbira kau sekereta ek.

butang lampunya unk sket, cam button aircon plak

Tapi yang aku perasan, kereta Polo ni kedap bunyi, pendek kata cam sound proof gituh dan speakernya bunyi seround. Makna seluruh kereta bunyinya stabil. Tingkapnya tu pulak korang takkan dengar bunyi kat luar at all, macam bunyi motor nak memotong ke, lori slow seriously senyap dan sunyi while driving memang rasa ketenangan yang amat sangatlah. 

shopping kat Aeon Big Bukit Rimau, saje jalan. Ari sabtu mane ade plastik kan

stroller Aakif main campak je


ko rasa, siap baring lagi tuh

Polo 1.6 hatchback ni kalau tengok dari luar memang nampak kecil tapi ni cuba korang tengok bonet belakang ni. Hah banyak barang boleh di sumbat, stroller, barang dapur even Mr Big pun boleh tidur baring sekali dalam bonet ni ek. Hahahahahaaha




Bila time driving pulak, ramai orang ingat kereta ni tak berapa nak pick up sangat kan but actually totally different tau. Sebab kereta Polo ni menggunakan 1.6L 105PS petrol injection 16-valve MPI engine, lagipun ianya di datangkan dengan 6-speed automatic transmission with Tiptronic. Time nak memotong kereta memang awesome, bagi signal nampak kereta jauh lagi masuk lane dan trus pecut without tekan pedal sampai ke bawah.


Consumption minyak pulak tak delah banyak mana pun, sama standard je dengan kereta lain. Aku jejalan merata ni cuma guna ½ tank minyak je. Bila top-up balik baru dalam RM53 je. Rasanya cam berbaloi sungguh, coz start guna dari hari jumaat sampai isnin tengahari dengan meredah jem lama, lepas tu kereta idling 20 minit masa aku amik baju pagi ahadnya, redah jem masuk kl pulak isnin pagi tuh. Terasa jimatnya lah.


belikan satu boleh tak untuk i plsssss

Aku rasa kereta ni memang sesuai untuk orang-orang muda coz kereta ni memang nampak sporty, ewah kan aku pun still muda lagi wokeh.. hehehe sesuai untuk eksekutif muda baru tercari-cari kereta idaman Alah yang berkeluarga pun beli jugaklah, jadikan 2nd car boleh apa, kecik senang nak cilok sana sini kan. 

Hehehhehe best kan..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Berita baik untuk korang yang tetiba teringin nak rasa best ke bawak kereta Volkswagen Polo nie k, ni aku nak sharekan sket info berguna untuk korang ni.


Volkswagen Malaysia akan mengadakan kempen ‘Polo Goes Zero’ yang akan berlangsung di Bukit Jalil dari 6 hingga 8 Mac 2015, di mana pelanggan di Malaysia berpeluang untuk menguji pandu model Volkswagen pilihan mereka. Pengunjung karnival juga boleh membuat tempahan dan mengambil bahagian di dalam latihan ‘Volkswagen Experience Drive’ dan latihan pengalaman keselamatan.

Lepas tu ada promo lagi ni untuk Volkswagen Polo


Volkswagen Malaysia kini menawarkan promosi pembiayaan untuk semua model Polo dari 21 Februari melalui kempen ‘Polo Goes Zero’. Polo dan Polo Sedan kini boleh dimiliki tanpa faedah dan tanpa bayaran pendahuluan dari hanya RM999 sebulan selama tujuh tahun

Ermm terbaek tu kann… hah why not pi carnival tu dulu, pi test drive, rasa pengalaman bawak kereta comel ni kan. Hah terbukak hati dah boleh terus beli kan.


Untuk maklumat lanjut, layari www.volkswagen.com.my 




11 comments :

Norma NML said...

wahh..bestnya Cik Lily...walaupun sementara at least dpt gak merasa kan :)

tiga lalat said...

Salam. Hee bestnya dpt test drive kete VW baru. Camane erk?

AyuArjuna BiGoshh said...

plis plis mr big belikan untuk cik lily putih satu..plis plis

hazman fadzil said...

whoaaaa.... dah jadi duta Volkswagen la skang yekkk....gambar Mr Big memang genius la beb....boleh nampak luasnya bonet kereta nie... Memang rezeki dengan produk German je kan....

Azreen Zunairah said...

bestnyaaaa dapat test drive...nak jugak...huhuhu

JunAina said...

Merah itu menawan... Teringin nak beli kereta baru tapi nak stabilkan ekonomi dulu sikit.

yana yassin said...

Amboi , merah menyala keto haaa. Geram tengok .

Diana Rashid said...

wah..siap dapat test drive berhari2 tu..Untung nya..kalau saya siap bawak balik kampung tayang kat orang kampung kekonon beli keta volkswagen..hehehhe..niat pun tak betul dah..patut tak dapat2..heheheh

Sop said...

untung la dapat test drive polo WW :)
mesti best kan

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

comelnye masuk dalam bonet keta kiki

Myvitrd said...

kereta volkswagen memang pickup power.. hehehe