Thursday, March 19, 2015

Kambing Perap Sos Lada Hitam Budak Kampung Yang Sedap Sungguh!

Hi Korang,


Kan aku bukan penggemar kambing, alah bukan apa-apa pun. Saje malas nak makan. Kang kalau jadi peminat kambing tegar, pening plak Mr Big nak bawak aku pi makan kambing tiap-tiap hari dan tuh berebut pulak dengan dia. 


So dia rasa bersyukur sangatlah kan hahahahhahaha

siap diberikan extra sos

Tapi bila blogger Madi bagi ktorang cuba Kambing Perap Sos Lada Hitam ni aku rasa cam teringin pulak nak makan kan. Sebab apa, bila aku bukak je tutup tupperware tuh baunye bukan main membangkitkan jiwa.




Balik tu masuk dalam freezer dulu coz belum nak makan lagi then bila dah agak time dinner tu, keluarkan dulu ½ jam sebelum. Aku malas nak guna microwave untuk defrost kan. Sudahnya Mr Big yang siapkan semuanya, masak kambing, buat mashed potato semua kan.



Aku goyang kaki sambil siapkan advertorial yang melambak ni huahuarhuahrau nak nangis ooo

Hasilnya tada

Sepinggan lamb chop bersama mashed potato

Hehehehe

Aku makan sket je then the rest Mr Big makan lah. Not bad wei, walaupun black pepper tadi tak delah rasanya terlampau kuat. Lagipun tak yah letak sosnya pun dah sedap. Makan plak panas-panas so sangat awesome lah beb! Agaknya kalau masak dalam oven lagi sedap kan, tapi Mr Big malas, dia nampak kuali so terus je letak dan panaskan, padahal ada je pemanggang ajaib kat tepi kuali ni. 

Harga untuk Kambing Perap ni ek

1 bekas Kambing Perap (500gram) = RM30.00 + Pos RM10 = RM40.00
2 bekas Kambing Perap (1kg) = RM50.00 + Pos RM10 = RM60.00


Terus Mr Big nak repeat order untuk kambing perap. Aku cakap alah order online je, nanti diorang anto by pos. Korang pun boleh lah check it out kat sini gak.


KAMBING PERAP
Budak Kampung Niaga 
No. 27A, Block 4,
Pusat Perniagaan Worldwide
Seksyen 13, 40675 Shah Alam 
Tel & Whatapps : 017 - 925 5205


Order banyak sket boleh buat stock. So sape cakap nak masak susah? Kan dah senang sekarang ni. 

Cepat tul zaman susah tu berlalu ek



9 comments :

tiga lalat said...

Salam. Hee steak kambin diujung jari saja. ;D

Siti Rohaida Yusof said...

tulah,kita pun tak makan kambing..agak ngeri jugak kalau nak makan..hehehe

yana yassin said...

Alah, kita pun peminat kamben . Nak kena beli niee.

Diana Rashid said...

Amboi..gaya masak sambil jeling2 tu..gaya chef sangat tau...hahaha..

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

madi belanja ek??? mana achi!!! achi achi buka pintu

mama tisya said...

sedap nmpk..pernh bli gk kwn jual..sodap

hazman fadzil said...

whoaa...menu menarik untuk dicuba nie...okey jap lagi nak beli online terus laaa

adianiez AIDA said...

terbaik!!!

yes zaman skang da mudah.
semuanya di hujung jari dan di pinggir bibir aje.
order...
tet tet... sampai depan pintu umah :)

alhamdulillah...

♥TheOnlyFarah♥ said...

memang nampak tempting sangat..nanti boleh la try..=D