Tuesday, September 30, 2014

MayFair Bodyline - I Want Free Trial Sebab Nak Cantik!

Hi Korang,

Aku kalau menda pelik-pelik yang mencantikkan diri mesti aku nak cuba punye.

Macam baru-baru ni, aku sempat cuba-cuba nak kuruskan badan. Yelah Mr Big dah start membebel ade bonjolan kat perut kiri kanan ni kan.


Serius aku memang tak de masa nak manjakan diri pi spa ni, dengan everyday daily job yang menimbun-nimbum, nak attend blogging event lagi, nak kemas umah lagi, nak bawak bebudak 2 ekor tu vet memang tak de masa, yelah family no. 1 so priority untuk diaorang dulu baru untuk diri kita sendiri. 

Bila dah kena bebel cam tu, so marilah ke Mayfair Bodyline

‘Mayfair Bodyline has been in the slimming, beauty and spa industry for over 29 years. The popularity of its brand has contributed in making it Malaysia’ most established homegrown beauty salon’

sebelum masuk bilik treatment

Walaupun Mayfair ada 31 outlet seluruh Negara, dari KL, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor tapi aku tetap ke Mayfair Pavilion ni, sebab diorang ada promotion yang korang cuma bayar RM29 untuk 5 treatment. Aduiyai terbaek tuh, yelah kalau normal price haruslah beribu so janganlah lepaskan peluang ni

minum green tea dulu


Masuk-masuk area Beauty Hall kat tingkat 7 ni, rasa cam exclusive sangat. Cantik sangat, aku di sambut mesra staff-staff mereka ni sambil dihidangkan secawan green tea dan aku kena isi borang pasal butir-butir perabadi kat consultant room ni.

consultation room 

Ms Avril selaku consultant menerangkan mengenai keadaan kulit muka aku, melalui scanning machine yang ditunjukkan. Rupanya, aku mempunyai kulit jenis kombinasi tapi dehydrate.

eee kotoran degil kat muka, takut plak aku la

bila dah tengok tuh, naik takut dibuatnya. Eeee baru aku tau keadaan kulit muka aku cam ne kan bila dah mula di mamah usia ni.

gemuk!

alah kan korang dah tau berat aku berape ek

Kemudian datang plak Ms Cherrie untuk buat analisis keadaan badan aku, biasalah tanya itu ini. Diet cam ne, apa aku makan, semualah dia scan

Jom masuk ke bilik facial yeah!


Untuk kulit kombinasi macam aku ni, trerapist mencadangkan aku menggunakan Orchid Facial Kit set.


Meh aku terangkan serba sedikit mengenai Orkid Facial Kit (Using IST Machine)

Di antara kebaikkannya (dalam English la ek) adalah:-

1.It cleanses the skin and eliminates death cells,
2.tones up and moisturisers in depth,
3.regenerating at cellular level,
4.Antioxidant,
5.firming,
6.tightening,
7.whitening,
8.protecting,
9.enhances both density and firmness of the skin,
10.non-irritating or changing the skin pH,
11.It protects and repairs damaged DNA,
12.reinforces the functions of epidermal regeneration.
13.Keep smooth and tender,
14.Increase the elasticity of skin and transparency.

basic cleansing foam

hah equipment untuk facial

Di antara bahan yang terkandung di dalam Orchid Facial Kit ini adalah:- 

1.Cotton Extract
It is obtained from seeds. It has 18 types of amino acids, carbohydrates and proteins. Carbohydrates have the ability to absorb and retain water under certain conditions.

2.Grape Seed Oil

3.Stabilised Hyaluronic Acid
It acts as collagen developer, water retainer and filling material, creating a kind of net that provides high levels of moisture and elasticity

ermm rasa bersih plak kulit muka ni ek

Ada pelbagai rangkaian produk dalam Orchid Facial Set ni, so kenalah ikut satu persatu. Ada 2 kali mask, cuci, stimkan muka untuk buka lubang pori-pori. 


hehehhe disposable bra and panties

sempat lagi kan

Kemudian buat plak body sliming treatment.

Untuk treatment ni, ada 3 jenis treatment yang bersesuaian dengan aku. Mehlah aku citer satu persatu ek



Vibe-KT Exercise Machine

Sebelum nak start proses kuruskan badan ni, aku kena exervise kat Vibe-KT Machine ni. Ini untuk bukakan ruang-ruang lemak untuk bakar lemak. Nampak cam sekejap je 10 minit kan tapi rasa macam 60 minit tapi pembakaran kalori memang lebih cepat daripada normal exercise. Dalam masa 10 untuk setiap session, mesin VKT ni akan membakar lebih 500 kalori yang bersamaan dengan 2 jam exercise tau.




Walaupun diri atas treadmill tuh sambil bergerak kiri-kanan je tapi ade infra-red function yang start bakar tuh. Nampaklah lemak kat peha bergetar-getar kan hehehehhe


Urutan Slim Master

Abis je exercise tuh, terus je masuk kedalam bilik treatment balik untuk mulakan treatment guna Slim Master Machine yang bertujuan untuk mengurangkan lagi lebihan lemak untuk dapatkan immediate results. Lagipun dapat bentukkan balik bentuk badan kita, yelah ko mesin ni target untuk hilangkan lemak-lemak yang degil dan selulit yang macam kulit oren tuh.

sapu gel dulu kat lemak-lemak tuh

kat atas mesin tuh, alat-alat untuk mengurut hehe

10 minit untuk urutan dengan menyapukan gel dan memanaskan lemak badan dan 10 minit lagi untuk menarik lemak-lemak badan ke bahagian bawah untuk senang di keluarkan melalui perkumuhan nanti.



CLA Chili Slimming dan Heat Circulation Blanket Treatment

Rawatan CLA Chili Slimming ini merupakan salah satu rawatan yang paling berjaya di Mayfair dan juga yang pertama di dalam industri slimming industry di Malaysia. Dengan essence yang di ambil dari chili pepper seeds, bahan-bahan ini menjadi sangat efektif dan dapat meyerap lemak badan


Wei bungkus cam tu je, kena sapu special krim ke seluruh badan dan kemudiannya di balut dengan plastic wrapper. Dah macam hadian pun ada gak hehehhehe.


ermm panasnya bila dah berbungkus ni

Lepas tu barulah aku baring kat dalam Heat blanket tu selama 30 – 40 minit bergantung badan keadaan badan untuk melegakan muscle, membaikpulih pengaliran darah dan mengurangkan water retention.

bilik treatment VIP

lorong ke bilik-bilik treatment

Memang best buat treatment di Mayfair sangat best dan selesa. Kemudahan seperti bilik persalinan, washroom yang besar dan lebih privacy. Nak mandi pun boleh sebab semuanya dah disediakan. Korang datang bawah badan je. 



Lepas je habis ke semua treatment ni, aku rasa lebih segar dan muka nampak bermaya lively gituh. Yelah badan dan sedapkan, tak de rasa berat je, kira macam hilang lemak berkilo-kilo rasa bangga gituh ek. Ermm maybe ada terfikir nak ke sini lagi.

Ok ada berita baik untuk pembaca CikLilyPutih.Com

Korang cuba treatent ni tak?
Mehlah komen kat entry ni ‘kenapa korang nak sangat merasai sessi manjakan diri di Mayfair’

10 orang pembaca bertuah akan dapat merasai Customized Treatment Slimming or Facial yang bersesuaian dengan korang. Yelah tahap rawatan mana boleh sama di antara setiap individu, orang kata ikut keserasian dengan keseluruhan badan korang ek

Jangan lupa tulis sekali butir-butir peribadi korang.

Nama :
Email: 
Jawapan: 

Ermm senang je kan. 


Korang kalau interested, boleh check it out service Mayfair ni di


Apa lagi, meh lah cepat-cepat komen ek, untung-untung kulit muak berseri cam aku kan hehehhehehe....




7 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

wah..seronok-seronok.
‘kenapa korang nak sangat merasai sessi manjakan diri di Mayfair’

Nama :siti rohaida yusof
Email: sitirohaida81@gmail.com
Jawapan: nak kulit kelihatan bermaya dan lebih segar selain mengurangkan lemak degil di badan nie


eyza said...

Wah bestnya sesekali dapat manjakan diri camtu... terbaik la..

Kesuma Angsana said...

amboi bestnyer, baca cerita & tgk pic pun dah rasa kurus badan ni hah hehehe!

ietams said...

nama : Zulie
email : zzu_ms@yahoo.com
Jawapan: saya nak kelihatan cantik berseri tanpa dimamah usia, segar bugar ramping tertarik menyarung kebaya tanpa pening risaukan lelemak di pinggang.

wahh gittew sekali!

FadzliLy Amin said...

Nama : Noor Fadzlily Mohd. Amin
Email: fadzlilyamin@gmail.com
Jawapan: nak sangat merasai sesi memanjakan diri di Mayfair kerana :
teruja dengan teknologi terkini yang ditawarkan untuk facial & body slimming treatment. Especially untuk slimming treatment yang telah terbukti dpt membantu mempercepatkan proses penghapusan lemak2 degil yg telah lama tersimpan.

Amanda Suria said...

Nama: Parizan Mohd Zain
Email : suriaamanda@yahoo.com
Jawapan : saya nak sangat merasai sesi memanjakan diri di Mayfair kerana ingin merasai sendiri kehebatan Mayfair yang sering diperkatakan...selain inginkan kulit yang cantik saya juga ingin kelihatan lebih sihat dan bermaya jika berjaya menghapuskan lemak2 degil di badan seiring dengan kerjaya saya sebagai setiausaha...dan tentunya saya tidak mahu diperkatakan oleh mereka yg sering merasakan saya sangat2 tidak bermaya dan selalu nampak letih...

Norliza Osman said...

wah seronoknya dapat rehat2 kan diri kat Mayfair...tgk tempat begitu selesa.