Sunday, September 28, 2014

Philips VISAPURE Beauty Pampering Session @ Vila Manja SPA,KL

Hi Korang,


Dapat lagi jemputan dari Philips, yeah suka suka suka..

awal sangat sampai

Kali ni untuk produk kecantikkan terbaru mereka iaitu Philips VISAPURE. Media launch di adakan di Vila Manja SPA kat Jalan Damai KL ni. Ermm sebab dah biasa pergi tak delah sesat barat pun cuma jem teruk kat Jalan Ampang tapi managed jugak sampai awal ek.

makan-makan dulu

Sepatutnya aku masuk second session tapi di sebabkan tersampai awal, malas nak buang masa joinlah 1st session ada beauty bloggers yang lain macam YanaYassin, Liza Razak, Ashley, Rane dah 2-3 orang bloggers lain.


Terus je aku masuk masa product briefing di jalankan oleh pakar aesthetic physician Dr Christina Chea mengenai kulit muka kita secara umum. Maklumlah bila umur meningkat ni,kulit nak kena jaga especially bahagian muka, kang orang kata umur baru 30an tapi bila tengok muka dah macam 50an ermm korang nak ke? Haruslah tidakkkk


So Philips VISAPURE ni merupakan alat pembersih muka yang sangat-sangat lembut dan mencuci kulit muka 10 kali lebih efektif daripada tanah. Hah gituh sekali! Produk VisaPure ini direka oleh pakar dan technical experts dari Philips sendiri dan diuji oleh expert skincare laboratories, digabungkan dengan dermatological expertise melalui smart technology untuk kita-kita ni.


Menurut kata Dr Christina, memang kita semua basuh muka dengan tangan je kan,of courselah bersih tapi di celah-celah lubang pori-pori ke, parut jerawat ke kita tak nampak kan. So VisaPure ni membantu kita bagi membersihkan lagi kotoran-kotoran degil tu ek.

Ermm seronoknya bila dengar menda-menda kecantikkan cam ni. Tapi tak guna jugak kalau teori saje praktikal tak de kan.

amik gambar dulu

So abis je product briefing, ktorang di bawa ke atas Villa Manja untuk sessi tutorial plak. Wah tutorial gituh, ktorang di tempatkan di beauty station sorang satu. Siap ada beautician sekali ek.

Aku di terangkan satu per satu cara menggunakkan VisaPure ni.


Tengok ni aku cuba sendiri kat tangan, memula lukis dulu garisan guna eyeliner


tengok hasilnya yang sebelah kanan tuh guna #VisaPure la

Kemudian letak pencuci muka pada kedua-duanya, lepas yang satu tu guna jari dan satu lagi guna VisaPure ni. Ermm hilang terus daki kan.

letak foundation kat kulit orange tuh

tengok #VisaPure bekerja, abis licin semuanya

Yang kedua, cuba plak pada kulit orange. Kita sedia maklum yang kulit orange kan cam berlubang-lubang tu. Now kita test letak foundation kat sekeliling orange tuh.

kyushuk benau menengoknya

Hah ko terus hilang segala kotoran degil termasuk di celah-celah lubang di permukaan kulit orange tuh. Power kan.


Ikut je step by step cara bersihkan muka menggunakan Philips VisaPure ni ek


buat kat dahi 20 saat je

kat pipi plak, 20 saat ye

Terus cuba di muka sendiri plak, nampak kesan-kesan di bahagian yang kelam-kelam tu hilang. Rasa cam bersih betul kulit muka ni.

Meh kita tengok apa yang terdapat didalam kotak comel ni ek

set Philips #VisaPure yang aku dapat

Model SC5275/10 (orange color) Rm799
2 speed setting
Normal brush head and Sensitive brush head


Model SC5265/12 (blue color) Rm699
1 speed setting
Normal brush head

The brush head normally have to be replaced after 3 – 6 months.



Normal skin replacement brush head SC5990 RM59

Sensitive skin replacement brush head SC5991 RM69

Exfoliating skin replacement brush head SC5992 RM69

Korang kalau minat sungguh dengan Philips #VisaPure ni, pergi je ke memana Harvey Norman Outlet yang berhampiran dengan korang ek, tak pun layari laman web www.philips.com.my

Nanti aku citer apa kesannya setelah menggunakan Philips VisaPure selepas sebulan ek..

Tunggu..




4 comments :

Diana Rashid said...

wah..bagus nya alat ni..tapi harga..erm..mampu beli berus nye je..hahahahah

- zuriey - said...

wow bestnya.. mesti kulit akak cantik pas ni

JunAina said...

Kesan lebih optimum guna Philips #VisaPure nih. Cucian u
kulit muka lebih detail.

Amanda Suria said...

Menarik ls...nampsk bersih betul cuci guna mrnda nidari guna tangan kan...