Wednesday, September 10, 2014

Lunch Nasi Campur Saje

Hi Korang,

Makan tengahari, ermm haruslah pekena nasi kan.

Tak kiralah nasi campur, nasi ayam, nasi itik, nasi padang, nasi beriyani, nasi minyak, nasi dagang. Asalkan nasi je, semua orang akan happy.

Walaupun kita tahu yang nasi tu merupakan salah satu agen penggemukkan tapi kita ni rakyat Malaysia especially melayu, kalau satu hari tak makan nasi boleh rasa cam nak mati dah wei kecualilah bagi orang-orang yang mengamalkan diet atkins kan.

Ermm akuuuuuuuuu.....

cencalok, tempe goreng dan ikan gurame sedappnye

Memang suka makan nasi campur time lunch, sebab aku suker lah.Tambahan plak kalau ada lauk kegemaran kan, haruslah makan 2-3 pinggan. 

Mana tak peha besar bertingket-tingket kan. 

Alah tak perlah, asalkan pandai mengawal cara pemakanan tak salah kalau hari-hari makan nasi, tengok orang dulu-dulu elok je makan nasi hari-hari tapi badan tetap maintain jugak

Kalau mak aku, orang dulu semua rajin-rajin belaka. Cuma orang sekarang ni malas yang ampun cam aku ni lah...

Dah kenapa aku citer pasal nasi campur ni? sebab ni baru masuk office makan tengahari pun belum lagi ni.. arghhh lapooo...

5 comments :

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...sedap juga ni walaupun sedikit tapi sedap yg perlu...:)

Amanda Suria said...

Ikan gurame? Ke ikan tilapia? Dah ghuper samo tu..hihihi...

Siti Rohaida Yusof said...

pun sodap!!!

Diana Rashid said...

erm..memang tak boleh tolak la nasik siamdengan tempe,ikan..peghh!!terangkat ..siap ada cencaluk..hehehe

hazman fadzil said...

makan nasi campur la mudah dan senang kan....tak payah fikir nak masak aper setiap hari... cuma kalau bab berat badan tu ... kitorang follow ko buat zumba la yea...ekekekeke