Wednesday, September 24, 2014

Butterfly Girls Night Out Di Indulge, TGV 1 Utama

Hi Korang,

Hampir-hampir terlupa lagi, memang masalah daya ingatan kurang peka dah ni.


Mana plak aku nak cari little black dress ni, orang lain aku rasa mesti gempak giler dress up kan. So selongkar dalam almari ternyata ada gak lah baju yang ala-ala menepati tema ‘Little Black Dress’ ni, terus bawah later lepas kerja salin baju kat office then desut ke 1 Utama.



Rupanya Indulge ni kat tingkat atas dalam TGV 1 Utama ni, merupakan panggung wayang esklusif yang mempunyai tiket kaunter sendiri, lounge, dining area dan 2 panggung esklusif yang boleh menempatkan 32 dan 40 orang sahaja untuk satu-satu tayangan. Yang best tuh, seat kerusinya sangat besar dan boleh di adjust mengikut keselesaan pengunjung serta ada bantal dan selimut sekali tau. Hehehe

Nampak tak betapa esklusifnya, kira kalau korang nak bawak someone specially ke, boleh ke mari.


Sebelum event start, ktorang dengan senang hatinya duk bercamwhore di 123Cheese photobooth. Selagi orang tak datang, selagi tulah ktorang duk bergambar sakan.



Kemudian singgah kejap kat MUSE booth, ada produk kecantikkan di situ. Dah nama pun girls day out, of courselah mesti ada beauty thing. Ktorang di perkenalkan product terbaru dari Muse by Watsons iaitu Indeed Labs yang akan di keluarkan tidak lama lagi.



Indeed Labs™ skin care concerns are addressed with innovation; by targeting optimal, cutting edge ingredients and using only high concentrations of the rarest and most effective actives from clinical laboratories in Switzerland, Spain, France and the United States. They seem like a no nonsense brand that believes in pushing the boundaries of science and challenging the status quo of beauty standards. Indeed


Seronoknya, malah ktorang jugak di antara orang-orang pertama yang dapat menggunakan produk ni, tak sabar nak cuba dan tulis review kan.

Tammy -  founder of The Butterfly Project

Ms Regina Robin

Tammy selaku mamasan dan juga founder The Butterfly Project ni memberikan sepatah dua kata tapi berpatah-patah jugak dia cakap sampai TGV respresentative Ms Regina Robin tak yah nak cakap pepanjang sangat lagi, hehehhehehe.

Ok its dinner time


Untuk merasai keenakan makanan di Indulge ni, ktorang dihidangkan 10 jenis makanan dengan cara ala fine dining. Makan satu per satu ek

Appetizer

Pumpkin Salad 
Rocket leaves with honey roasted pumpkin,Cherry tomatoes & capsicums, with Balsamic dressing (RM 15)

Smoked Duck Salad 
Smoked duck breast served with mesclun greens, Capsicum & skewed with kiwi and balsamic dressing (RM 15)

Entree

Lamb Koftas
Lamb patties served with green salad (RM 14)


Stuffed Potato Skins
Potato skins stuffed with turkey bacon & mozzarella (RM 12)

Main Dish

Cajun Chicken 
Grilled boneless chicken thigh with Cajun seasoning (RM 20)

Grilled Salmon
Served with seasonal vegetables with lemon butter sauce (RM 28)

Grilled Lamb Rack
Served with seasonal vegetables & rosemary sauce (RM 28)

Dessert

Signature Panna Cotta
Italian cooked cream topped with raspberry (RM 12)

Nutty Tortilla Banana
Tortilla filled with peanut butter, cornflakes & freshly sliced banana (RM 12)



Hah makan sambil borak-borak dengan tablemate Sabby, Mira dan Charmaine. Seronok memacam citer dan gossip semua keluar tau, ishk tak yah sibuk nak tau ek


Kan ada tema malam tuh, so haruslah ada Best Dressed Awards, dan mereka-mereka inilah yang menang. Congrats to Sabby, Cindy Tong dan Caroline Ng, korang memang cantik, anggun, menawan, awesome dan sewaktu dengannya.

Movie time..


Ktorang di bawa naik ke atas kat movie hall tengok filem Lucy. Ishk sejuk betul area ni. Masuk-masuk je ermm luasnya panggung ni, kerusi sikit je.


Ermm cercepat pilih tempat, aku duduk dengan Mira sekali. Hah apa lagi bergambar lagi, kira cam jakun-jakun di situ, main adjust2 kerusi, main selimut, makan dessert plak, semuanya sebelum movie start.


Sebenarnya boleh je makan masak tengok movie tapi takut tak concentrate dengan filem Lucy ni huhuhu.



Abis event dalam kul 11 lebih cam tu, ermm terus desut balik ek.

Ok ok kata-kata akhir

Thanks to TGV Indulge, The Butterfly Project, 123 Cheese dan Muse by Watsons coz bagi pengalaman yang menyeronokkan.

Lepas ni, haruslah ke sini dengan Mr Big plak. Dia suka pi tempat yang semuanya ada sekali, nak makan ada, nak tengok wayang ada semuanya lah..


TGV Indulge is opened from 11am with tickets priced at RM45 (meals not included). For more information about Indulge and to book tickets, please log on to http://www.tgv.com.my or via TGV Cinemas’ Movie Buddy app which is available on the Apple App and Google Play store.

Indulge,TGV Cinema 1 Utama
03-7722 2590

123Cheese.my

Muse by Watsons

The Butterfly Project – Beauty Bloggers

6 comments :

hazman fadzil said...

nice la beb.... boleh jadi arrangement untuk celebrate anniversary ni....

Nadia Johari said...

mak aih seronoknyaa..nak gak tgk wayang tu..siap baringg

Cik Aann said...

Ya Allah sedapnye makan..
saya tak nampak dah sape2 yg pakai lelawa dalm tu..saya nampak makanan je,hehe..nasib baik tengah diet,,tengok ajelah..


Cara Berkesan Hilangkan Mengantuk

Diana Rashid said...

wanita2 mengamcam semuanya..wah..menu pun sedap2..:)

Mieza Everdeen said...

bestnya! sayang betul mieza tak dapat pergi sebab dah balik melaka.

luthfi said...

wouw...makanannya mantabss..