Wednesday, September 17, 2014

Shopping Di OMGFEST! Sempena AIDIL ADHA Pada 28 September 2014

Hi Korang,

Kalau pasal shopping korang memang no. 1 dalam blog aku. Mesti kalau aku citer pasal shopping je, korang akan baca berkali-kali untuk pastikan tarikh, masa dan tempat kan. Ermm aku tau tuh, kat blog statistic ada tunjuk info tau.


Ok ni, ada berita baik untuk korang yang kaki shopping dan minat nak buka booth ek.


OMGFest! kembali lagi dengan tema baru OMGFest! Crazy Raya Sale – Part 2 dimana kali ini akan diadakan di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia & Kebudayaan Selangor, Seksyen 7 Shah Alam Selangor pada hari Ahad, 28 September 2014 bermula pada pukul 10pagi hingga 9 malam. 

Sempena menyambut Aidiladha ini, pihak OMGFest! Akan menghimpunkan lebih 200 peniaga-peniaga atas talian dengan produk-produk serta trend terkini dari aksesori , tas tangan, fesyen muslimah , kasut, kosmetik hingga ke produk makanan dengan harga runtuh sehingga 90%. Hanya satu hari jualan besar-besaran ini yang juga akan menghimpunkan lebih 20 orang artis/selebriti terkenal tanah air seperti Afdlin Shauki, Mawar Rashid, Bienda, Catriona Ross, Aida Rahim, Aida Aris, Noorshila Amin, Arja Lee, Saida & Saerah, Nadia Mustafa dan ramai lagi yang akan memeriahkan acara OMGFest! kali ini.

di antara bloggers yang hadir di PC OMG Fest!

Masih mengekalkan elemen berbelanja sambil menderma, kali ini OMGFest! bersama Muslim Care, Youth Change Movement Malaysia (YCM Malaysia) serta Appslippers Pioneer sebagai rakan digital media akan mengadakan pertunjukkan fesyen inspirasi dari bumi Gaza yang bertemakan “Gaza Fashion Expression” dimana akan menampilkan 18 rekaan ekslusif daripada Madiha Souk. Selain dari pertunjukkan fasyen dan pelbagai aktiviti pentas, terdapat juga kawasan permainan istana angin disediakan untuk kanak-kanak bermain sambil ibubapa berbelanja.


Menurut Pengarah Urusan OMGFest Ventures, Lieza Baharum berkata sasaran utama acara ini adalah bukan sekadar mendekatkan usahawan-usahawan atas talian dengan pembeli sahaja tetapi juga sebagai platform untuk mereka melebarkan rangkaian perniagaan mereka melalui “Business Matching” yang kami anjurkan dimana mereka dapat mempelajari kaedah pengawasan kewangan yang membantu mereka untuk menstabilkan perniagaan dari segi pemilihan harga yang bersesuaian dengan produk hingga ke budget pemasaran yang ideal tanpa memerlukan latar belakang kewangan atau pemasaran. 

OMGFest! yang diambil dari singkatan “Oh Must Go Festival” juga akan berada di beberapa bandar utama bermula di Johor Bahru, Pulau Pinang, Kelantan dan berakhir di Kuala Lumpur untuk mempromosikan acara ini. 

Bagi mereka yang berminat untuk turut serta di dalam acara ini boleh menghubungi pihak OMGFest Ventures
 
telefon : 011-2626 1656 (Daz) / 019-279 6275 (Liza) 
Official website : www.omgfest.my

Hah dah tau tarikh, masa dan tempat kan. Apa lagi, meh kita simpan duit bagi event shopping yang awesome ni. Memacam boleh di beli selain daripada kita dapat menderma sekali kan.Ingat tau! Mesti kena pergi tau..