Sunday, December 7, 2014

REVIEW | Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk

Hi Korang,


Syukur kerana still ada masa untuk join giveaway anjuran rakan-rakan blogger ni kan. 


Aku rasa cam happy sangat coz terpilih di antara 34 blogger yang dapat menyertai projek review gelang penghalau nyamuk ‘Bugslock’ di blog www.mialiana.com ni.

Ok seterusnya,


Apa Itu Bugslock?




"Bugslock" adalah gelang penghalau nyamuk yang menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100%. citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan band berbentuk, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, bugslock akan memancarkan aroma yang serangga tidak boleh tahan. (100% selamat untuk tulen bugslock)

Di antara ciri-ciri yang ada di dalam Gelang Bugslock ini adalah


1. 100% semula jadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%) 
2. lengai (70%) 
3. Berat Bersih (3g)


Bagaimana untuk menggunakan 
1.Koyak bungkus Bugslock bersama-sama dengan garis putus-putus atas. 
2.Buka zip dan mengambil produk. 
3.Pakai pada buku lali atau pergelangan tangan atau mana-mana tempat. 
4.Letak kembali ke dalam pakej asal apabila anda tidak menggunakannya. (Ingat untuk memeterai zip) 
5.Letak di tempat yang kering. 


Keberkesanan produk anti-nyamuk ini

Kebetulan aku ada outing travel bersama Geng Alza baru-baru ni ke Cameron Highlands. Ktorang menginap di salah sebuah chalet di bawah bukit. Bila menjelang senja sahaja, nyamuk boleh di katakana banyak jugak di kawasan tuh dan ramai jugak yang komplen dan siap pi beli ubat nyamuk sekali. Untuk kitorang berdua, just rileks sahaja sebab siang-siang aku dah bukak dan letak gelang Bugslock ni di dalam bilik kitorang dan satu lagi Mr Big pakai kemana saja dia pergi. Kira aku dapat tumpang sekali la so tak delah bertemankan nyamuk ktorang tidur malam tuh. 


Sekarang ni bila kat rumah time senja, terus gunakan gelang Bugslock masing-masing. Dengan cara ini rasanya dapat mengusir nyamuk dengan berkesan tanpa tepuk tangan sana sini untuk tangkap nyamuk. So tak de dengar kes demam denggi yang merbahaya ni ek.


Jangka hayat penggunaan Bugslock ini: 

Bugslock boleh digunakan untuk terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contoh jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Meletakkannya kembali kepada beg asal dan memeterai selepas anda mengguna. 

So excited tak?

Itulah cam best je produk ni kan


Korang boleh dapatkan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea boleh dibeli secara online di :- 



Hah cuba dulu baru tau.

Aku rasa sesuai untuk mereka yang ada anak kecil, bawak pi travel, main-main kat taman permainan bila waktu petang. Kan time-time tuh nyamuk dah mulakan aktiviti diorang kan.




Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.



8 comments :

Miera Nadhirah Tan said...

Eee... macam best jer... nak, nak , nak!!!!

http://www.mieranadhirah.com

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP....gud luck yer...:)

Puteri said...

kalau ada testimoni camni leh la beli...nak beli tapi mcm tak berapa yakin haha! tq for sharing!

Feel free to visit my BLOG . I recently shared about 2015 home business plan :)

sha dhira said...

best pakai gelang nih,bau serai..
shad singgah dari segmen sama..

zaleha awaluddin said...

wah.. mesti best kan dpt try Busglock..
Good luck ya CikLilyPutih!
Jemput join GA saya ni (8 - 30 Disember 2014)

http://providenetwork.com/giveaway-mudah-di-providenetwork-com_tonton-video-menang-wang-tunai/

Mad Parihh said...

singgah sini dari giveaway bugslock mia liana :)

http://www.blogparihh.com/2014/12/bugslock-gelang-penghalau-nyamuk.html

Mia Liana said...

Salam... Terima kasih sudi berikan komitmen untuk review Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk

Senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

- Mia Liana -

calrase patrick said...

Review yang menarik :). Jom Blogwalking <a href="http://calrasepatrick.blogspot.com/>CalrasePatrick</a>