Thursday, December 11, 2014

Sayangi Kereta Anda | Gambar Jalan Laluan Tapah Ke Cameron Highlands

Hi Korang,

Nak share sket untuk Segmen sayangi kereta anda ni.

Citer pasal bercuti di Cameron Highlands ni memang tak habis lagi. 

Tapi kali ni nak tunjuk gambar jelah, malas nak tulis pepanjanglah. Tengok jelah ek.

Ktorang ikut jalan dari Tapah naik ke Cameron Highland sebab malas nak ikut Simpang Pulai, rasa jauh plak bebudak Alza ni kata. 

Ok layankan je lah.

jalan kampung so 2 lane jelah 


start mendaki

takut wei time ni, selisih dengan kepala gajah

eh sampai Lata Iskandar dah

sempat ambil gambar air terjun kan

bayangkan jalan kecil boleh nak berniaga lagi

kepala gajah lagi

kawasan rumah orang asli

orang asli tengah tadah air bukit

empangan sebelum sampai Ringlet, coklat airnya

sejuk je mata kan



gerai tu tempat orang asli berniaga

nampak pokok tumbang, bahaya tuh

anak-anak orang asli baru nak main bola


Hah, gitulah gamaknya kan.

Nampak cam eloknya je jalan tapi bila dah lalu ermm seram sejuk dibuatnya sungguh. Nasib baik reramai kalau tak takut oit..

Korang yang nak cuba lalu ikut jalan Tapah ni, meh baca tips memandu di tanah tinggi ni ek. Korang klik je kat ENTRY NI ek.

ok selamat memandu ye..


4 comments :

Kakcik Nur said...

Dah lama sungguh tak jejak CH...

Rasa seram pulak memikirkan nak melalui jalan berliku.

Diana Rashid said...

Wow..air terjun tu..tak singgah ke..??

Nur Inani said...

syoknyaa jalan jalan cameron :)

iffahyusof yusof said...

First time memandu takut juga mengenangkan jalanya. Tapi dah janji dgn anak, gigil gigil redah juga. Melalui Tapah memang pening. Takut jgn cakap, lagu kat radio memang tak perasan, zikir tak berhenti. Runtuhan kecil sepanjang jalan.masa balik ikut simpang Pulai. JAUH! tol lebih sikit Rm 24.80. Tapi jln cantik dan luas.Sapa yg rasa 50/50 nak naik,pergilah. Kecut perut kejap aje. Dah sampai atas mesti cari Homestay. Nak cari Homestay pergi kat Kg Sedia. Macam rumah mak kita.