Tuesday, December 2, 2014

Makan Ala Mexico Di VOGUE CAFE, RENAISSANCE Kuala Lumpur Hotel

Hi Korang,

Last week lagi punye citer.


Aku dapat jemputan ke Mexico Food Showcase di Renaissance Hotel kat Jalan Ampang tuh. Ingatkan food review cam biasa je, rupanya siap ada jemputan dari Mexican Embassy lagi tau.


Wah bangga kejap… huhuhu…




Ktorang sesampai je dah ramai jemputan yang hadir. Sambil menunggu VIP sampai,haruslah ktorang si dendangkan dengan lagu-lagu Mexican secara live. Siap ada penyanyi dan musician lagi tau.


Speech daripada tuan diplomat Mexican Embassy


Ok majlis di rasmikan dengan jayanya. Meh potong reben dulu jap ek.

Flavours of Mexico menawarkan pelbagai hidangan asli Mexico yang menyelerakan dari daerah Oaxaca di Mexico Selatan. Chef Jorge Carlos yang membawa bersama beliau pengalaman memasak dengan menggunakan bahan-bahan yang diimport khas dari Mexico kepada tetamu untuk menikmati masakan tradisional dan kontemporari Mexico ini.

Di antara makanan yang menjadi pilihan adalah Mexican shrimp soup, Stuffed chili pasilla in goat cheese & nut sauce, Cream of black bean with julienned crispy corn tortillas, Orange and mezcal mousse, Oaxacan chocolate & chili meringues dan banyak lagi


MENU






COLD STATION


Chintextle dip (paste based on pasilla chili, garlic and dried shrimp)

Hibiscus flower vinaigrette

Hierbasanta dressing

Mix baby salad

LIVE STATION


Tlayudas (big corn tortillas) Red chili sauce

DESSERTS

Nicoatole oaxaqueno (sweet gelatine based on corn and milk)
 
Orange and mezcal mousse

Sweet potato or pumpkin in Mexican brown sugar honey



Ermm unik tapi sedap tau..

Terima kasih kepada pihak Renaissance Hotel kerana sudi menjemput Cik Lily Putih bersama dengan rakan-rakan food blogger ke majlis ni. Ermm first mencuba makanan unik dari Mexico ni kan, not bad. 

Ada yang menepati citarasa dan yang kita kena ubah citarasa sket kan.



3 comments :

JMR said...

Kak lily mesti makan baby salad tu je kan hehe

Amanda Suria said...

x pernah makan lagi mexican food...tp boleh je kalau nak mencuba...

hazman fadzil said...

nampak unik betul la makanan orang mexico nie... tapi awek diorang memang lawa kan... hehehehe