Tuesday, December 23, 2014

Cantik Betul Taman Agro Teknologi MARDI, Cameron Highlands ni.

Hi Korang,


Sambung balik citer outing ktorang ke Cameron Highlands dengan geng Alza hari tuh. 


Di sebabkan one of the DL untuk Cameron team tu someone kat MARDI ni so ktorang pun dapat lah ke sana. Pergi ramai kan so dapatlah masuk FREE hehehhe ishk jangan bagitau orang lain ek.


Malas nak citer banyak, aku letak gambar jelah kan.

Best sket korang cuti mata bila baca entry ni nanti.


tempat jualan hasil strawberry

sedap ice cream strawberry ni

tengok tuh

ladang strawberry ni

Ni kat Taman Herba plak


geram tengok tomato ni la

bini yang suruh amik gambo tomato ni











Bukan apa, at least dapatlah anak-anak kenal pokok-pokok yang ada. Eh bukan anak-anak je, mak bapak pun dapat kenal-kenal jugak. Aku duk usha pokok-pokok herba omputih ni. Tak de jual plak, kalau ade terus sambar sepokok dua kan .




baru nampak muka aku kan..

Eh ada banyak tempat lagi dalam Taman MARDI ni, tapi ktorang tak larat nak layan so ini jelah yang ado ek. Nanti korang bolehlah ke mari ek kalau bercuti di Cameron Highlands. 

senang nak refer dengan adanya map ni


sejuk betul time ni, tapi ktorang kan lemak tebal so its ok


MARDI Cameron Highlands,
Tanah Rata.
05-4911 255 / 5945

MASA OPERASI:
Isnin - Khamis
8.00 pg - 12.45 tghr, 2.00 ptg - 5.00 ptg

Jumaat
8.00 pg - 12.45 tghr, 2.30 ptg - 5.00 ptg

Sabtu & Ahad
8.00 pg - 5.00 ptg

Bayaran Masuk:
Dewasa : RM5.00
Kanak-kanak : Rm3.00

Memang seronok masuk melawat ke Taman Agro ni, tak caya jom la pi..

Sebenarnya banyak lagi gambar tapi kat camera Mr Big.. ermm mencikk sungguh bila terlupa nak transfer lah.



5 comments :

As nur hidayah said...

Walaupun sekarang ni dah tengah malam kak. Bila aku tengok blog dan baca pasal CH ni , membuatkan suasana masih siang. Terim kasih kak kerana menyenari waktu malam ni #eh

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

walaupun dh 2 kali naik cameron tapi tak pernah singgah kat sini.. nnti nak kena pergi jugak nie..mcm menarik jer..=D

Diana Rashid said...

geram2 tengok sayur2 hijau gitu..nak je kunyah2 ..hehehe

Anonymous said...

salah tu tntatif waktu lawatan dgn harga tiket..isnin tutup la kecuali musim cuti sekolah, hrga tiket dewasa rm3.00 je bukan rm5.00, aku dah 4 kali pergi dh, setiap tahun mesti pergi cameron n ni tmpt wajib pergi..

Anonymous said...

Bagus lah saya suga bangat