Monday, December 22, 2014

Buat Facial Best Di True Harmony SPA, Putrajaya

Hi Korang,


Last week aku berkesempatan ke True Harmony SPA di Putrajaya ni. 


Korang pun tau kan, betapa busynya aku sampai tak sempat nak pi manjakan diri. So aku ambil keputusan untuk cuti ½ hari then terus ke mari. Ini pun atas cadangan blogger Ila Salleh yang dah biasa dengan Spa ni. 

Not bad jugak Spa ni, simple je deconya tak menyesak mata memandang kan.


Memula aku dihidangkan dengan ‘welcome drinks’ iaitu Red Date. Ermm di rebus sendiri khas untuk pelanggan Spa ni. Sedap tak berapa manis pun, just nice. 

masukkan segala details ek

ini mesin pengimbas tuh

ok meh check sket kulit kak

Lepas tu terus ke Consultation Room untuk sessi analisis kulit muka. Mana boleh masuk-masuk terus buat facial kan, kena check kulit muka dulu baru boleh tau facial yang mana bersesuaian dengan kulit. 

amik ko, eeee

Tengok ni, kat screen. Aku sendiri pun geli nak tengok kulit muka aku kan, banyak masalah. Alah biasa, bila umur dha meningkat remaja purba ni macam-macamlah yang singgah di muka ni.

bersihkan muka

tengok nak tidur je kejenya lah

Kemudian, ada urutan-urutan as welcome massage. Kira cam warm up gituh lah. Barulah kita mulakan dengan membersihkan muka dengan cleansing milk dan cleansing gel untuk 2 kali pembersihan. Hah betul-betul bersih tuh. 


Pihak True Harmony Spa menggunakan mesin Microdermabrasion dari Dermo Pod Technology.



Di antara fungsinya ialah (tulis English ye coz takut salah translate nanti) :

1. Skin resurfacing, only when using corundum

2. Deep cleansing of follicles and pore reduction

3. Production of new skin cells in basal layer of epidermis accelerates renewal and repair

4. Stimulation of fibroblast activity in dermis improving collagen production.


cari jerawat tersembunyi ek

Tak de rasa sakit pun, dia macam laser je bunyinya tapi mesin tu sedut segala masalah kat keseluruhan muka. Yang mana bahagian yang ada blackheads, parut jerawat, kedut-kedut tu dia bersihkan lama sket.

Kemudian muka di steamkan dengan facial steaming.

Di antara kebaikkannya adalah untuk (tulis English ye coz takut salah translate nanti):-

1. Moisture softens the surface layer of dead skins cells

2. Helps to free any dead cells, dirt, bacteria or other trapped matter that could be causing breakouts

3. it can allow your skin to better absorb any other products

Ada pulak Face Extraction iaitu proses mengeluarkan mana-mana blackhead dan whitehead yang tertinggal selepas facial steaming tadi. Kira yang sakit baki tuh yang degil-degil ni dan diikuti dengan Aromatherapy face massage untuk peredaran darah dan ketegangan kulit muka.

Masukkan kita ke treatment yang kedua plak iaitu ‘OXYGEN’ Facial.

baca ni gak tau


Actually treatment ini adalah untuk menambahkan lagi kelembapan pada kulit muka kita. Biasalah kita ni kalau suruh minum air kosong/putih memang tak berapa jalan kan. Cuma offer, kopi, teh, air gas cepat je korang sapu. 


Dengan menggunakan mesin ‘Oxygen’ ni, serum hyaluronic acid di masukkan kedalam muka mengikut apa yang telah di analisis sebelum tuh. Bukan guna jarum tau, adalah alatnya. So bahagian-bahagian seperti fine lines, kedutan tu dah dihilangkan secara beransur-ansur untuk nampakkan kulit muka lembap dan berseri-seri. 


Habis semua tu, barulah di pakaikan aloe vera hydration mask seketika untuk merehatkan kulit muka dan penghabisan sekali di letakkan toner organic Aloe Vera, intensive moisturizing serum dan juga sun block.

Inilah hasilnya

sebelum treatment bermula

Selepas treatment, ermm nampak bersih kan

Arghh lega rasanya lepas semuanya selesai. Alah aku bukan rasa apa pun sangat, sebab lebihnya aku tidur semasa rawatan. Nasib baik habis treatment diorang siap kejutkan lagi. Ishkk teruk punye orang kan..

Nak tau harga untuk kedua-dua treatment ni?

Ermm 

Crystal peel facial treatment RM280
H2O oxygen facial treatment RM280

Lepas tu kalau ada masalah kulit muka macam breakout ke kan, boleh pi balik ke True Harmony Spa ni sebab ada 3 hari waranti

Ini ada beberapa testimoni daripada pelanggan True Harmony ni ek





Ada berita baik untuk korang yang suker sangat dengan kedua-kedua treatment ni ek. Pihak True Harmony Spa telah sediakan diskaun hebat untuk korang.


Korang boleh redeem RM200 FREE facial treatment voucher di Spa ni, dengan cara masa korang call buat appointment berikan Redemption voucher Code: CIKLILY. Mudah je kan. Banyak tuh diskaun aku agak ek. 

Jomlah ke


True Harmony Spa Putrajaya
No.83, Jalan Diplomatik Presint 15,
Putrajaya,
62050 Wilayah Persekutuan Putrajaya.

Tel: +603-8890 4833, +6019-370 4833





Kalau kat Terengganu pun ada jugak. Korang pun boleh call je dan guna terus voucher code aku tu ek.

True Harmony Terengganu 
Tel: 09-622 6178 / 019--370 4833


Eh ini baru treatment pertama, ada lagi ni coming soon tau. Ermm tak sabar nak buat treatment lagi ek


5 comments :

lia ummiirfan said...

weee... bestnya dah gi spa..! dekat je dengan rumah i ni.. harus ke sini jua.. :))

hazman fadzil said...

whoaaa.... kat putrajaya yea...nanti aku nak ajak kid pegi buat treatment kat sini laa...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hamboi hamboi.. bila kita ngedet lagi kat situ???

zar zareny said...

Baru balik dr true harmoni terengganu.
Tanya2 kos slimming treatment..
Ada testimoni lain tak?
Nanti keluar duit ribu ribuan..resultnya hampeh.tp akak tau..Kalau.lemak degil..lambatlah.sikit

Unknown said...

saya ada buat rawatan facial rm88