Showing posts with label giveaway. Show all posts
Showing posts with label giveaway. Show all posts

Sunday, December 7, 2014

REVIEW | Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk

Hi Korang,


Syukur kerana still ada masa untuk join giveaway anjuran rakan-rakan blogger ni kan. 


Aku rasa cam happy sangat coz terpilih di antara 34 blogger yang dapat menyertai projek review gelang penghalau nyamuk ‘Bugslock’ di blog www.mialiana.com ni.

Ok seterusnya,


Apa Itu Bugslock?




"Bugslock" adalah gelang penghalau nyamuk yang menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100%. citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan band berbentuk, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, bugslock akan memancarkan aroma yang serangga tidak boleh tahan. (100% selamat untuk tulen bugslock)

Di antara ciri-ciri yang ada di dalam Gelang Bugslock ini adalah


1. 100% semula jadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%) 
2. lengai (70%) 
3. Berat Bersih (3g)


Bagaimana untuk menggunakan 
1.Koyak bungkus Bugslock bersama-sama dengan garis putus-putus atas. 
2.Buka zip dan mengambil produk. 
3.Pakai pada buku lali atau pergelangan tangan atau mana-mana tempat. 
4.Letak kembali ke dalam pakej asal apabila anda tidak menggunakannya. (Ingat untuk memeterai zip) 
5.Letak di tempat yang kering. 


Keberkesanan produk anti-nyamuk ini

Kebetulan aku ada outing travel bersama Geng Alza baru-baru ni ke Cameron Highlands. Ktorang menginap di salah sebuah chalet di bawah bukit. Bila menjelang senja sahaja, nyamuk boleh di katakana banyak jugak di kawasan tuh dan ramai jugak yang komplen dan siap pi beli ubat nyamuk sekali. Untuk kitorang berdua, just rileks sahaja sebab siang-siang aku dah bukak dan letak gelang Bugslock ni di dalam bilik kitorang dan satu lagi Mr Big pakai kemana saja dia pergi. Kira aku dapat tumpang sekali la so tak delah bertemankan nyamuk ktorang tidur malam tuh. 


Sekarang ni bila kat rumah time senja, terus gunakan gelang Bugslock masing-masing. Dengan cara ini rasanya dapat mengusir nyamuk dengan berkesan tanpa tepuk tangan sana sini untuk tangkap nyamuk. So tak de dengar kes demam denggi yang merbahaya ni ek.


Jangka hayat penggunaan Bugslock ini: 

Bugslock boleh digunakan untuk terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contoh jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Meletakkannya kembali kepada beg asal dan memeterai selepas anda mengguna. 

So excited tak?

Itulah cam best je produk ni kan


Korang boleh dapatkan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea boleh dibeli secara online di :- 



Hah cuba dulu baru tau.

Aku rasa sesuai untuk mereka yang ada anak kecil, bawak pi travel, main-main kat taman permainan bila waktu petang. Kan time-time tuh nyamuk dah mulakan aktiviti diorang kan.




Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.



Sunday, March 9, 2014

Senarai Pemenang Bagi Pacific Coffee GIVEAWAY Blog Cik Lily Putih



Hi Korang,

Korang pasal giveaway memang cepat dan laju je kan.


Hehehhehe aku pun sama gak lah. Hadiah FREE sapa tak nak kan, haruslah mau tapau semuanya. Tapi ni ada untuk kengkorang yang kaki komen pasal Pacific Coffee hari tuh.


Ok sesiapa yang dah komen kat entry Pacific Coffee hari tuh, inilah pemenang nya

1. Falihin Jasmy

2. Are_Rull

3. Syuhada salleh

4. Wendy Pua

5. Hazman Fadzil

Sila emailkan butir-butir peribadi korang ke ciklilyputih@gmail.com dengan tajuk email SAYA MENANG NOTEBOOK COKLAT.


Kasi sekali

nama penuh,
email,
alamat nak di hantar,
no tepon dan
apa jua instruction pasal penghantaran korang tu lah..


Kalau korang nak pick up sendiri pun lagi best coz aku boleh bagi MYSTERY GIFT tau. Location aku of courselah kat Bangi or Kajang kan.

Alah ikut suka korang lah…


Anyway congrats dan terima kasihlah coz sudi join GIVEWAY CIK LILY PUTIH yang sempoi ni ek

Sape yang tak join tu rugi sangat oooo

Ok itu je..

Selamat berhujung minggu korang..






Tuesday, May 21, 2013

Siapa Mau MAYBELINE BB Lips FREE?


Hi Korang,

Giveaway ni khas untuk pembaco den yang berada di Seremban dan sewaktu dengannya. Tak kisah lah Labu, Senawang, Jempol, Nilai, Ampangan, Jempol,Batu Hampar,  Rembau even Tampin pun kan.



As long as korang boleh datang collect di L’Oreal Sales yang akan berlangsung pada

Tarikh : 25th – 26th May 2013
Masa : 10am – 10pm
Tempat : Labu Room, The Royale Bintang Resort & Spa, Seremban

Apmacam?

Dekat tak dengan tempat korang? Setahu aku Royale Bintang Hotel ni betul-betul dalam Seremban town kan sebab aku pernah datang ke sini dulu. Memang tak boleh nak sesatlah coz banyak signboard ada.

So cara nak menang Giveaway ni mudah je, meh baca step mudah ni

1. Komen je kat entry ni ‘Kenapa Korang Nak Sangat Maybeline BB Lips ni?

2. Like OnlyBeauty Facebook Page https://www.facebook.com/OnlyBeautyMalaysia

3. Lepas komen tinggalkan nama dan email address je so senang sket aku nak contact.

Ok kan. As simple as that.


10 komen terbaik akan menerima Maybeline BB Lips ni. Korang kena pi collect masa sale tu nanti ye.

Aku haruslah pi ke L’Oreal Sales ni coz time tu aku memang ada kat area Seremban, so abis je event teruslah ke sini ek cuci mata sambil mengabiskan duit kan hehehehehe

So selamat mengomen korang ye….



Terms & Conditions:
1.Giveaway starts from now until 24th May , 2013 12noon.
2.Must LIKE OnlyBeauty Facebook Page https://www.facebook.com/OnlyBeautyMalaysia
3.Winners will be contacted via e-mail after 5pm.
4.Winners to show / print prize redemption e-mail at the OnlyBeauty L’Oreal Sales Seremban from 25th – 26th May (10am – 10pm).
5.Only 1 prize per reader per winner
6.prize redemption can only be made during the OnlyBeauty L’Oeal sale at Seremban. Strictly no posting of prizes.
7.Prizes not collected will be forfeited.


Monday, May 6, 2013

Freebies Land Malaysia: O’slee Rosehip Beauty Solution III Giveaway

Hi Korang,

Ni ada beauty giveaway yang tak patut korang miss it tau!



Lengkapkan 2 cara mudah dan korang ada chance untuk menang.

1. Like Freebies Land Malaysia Facebook Page: fb.com/freebieslandmalaysia
2. Like OnlyBeauty Facebook Fan Page: fb.com/OnlyBeautyMalaysia
3. Share this photo on your wall by posting “@Freebies Land Malaysia is giving away O’slee Rosehip Beauty Solution III!!” as your status.
4. Don’t forget to set your post’s Privacy Setting to PUBLIC before clicking “Share Photo”
5. That’s all and you stand a chance to win free O’slee Rosehip Whitening Mask!




About Rosehip Beauty Solution lll

  1. Extra Moisturizing : Increase and retain skin moisture.
  2. Extra Whitening : Reduce pigmentation, spots and make skin translucent white. 
  3. Pore-Refining & Blackhead Reducing : Purify residues and reduce the formation of blackheads. 
  4. UV-Oxi™ Protecion : Reduce skin oxidation by neutralizing free radicals produced by UV Rays. 
  5. Enhance Absorption Ability : Soften and remove corneous dead cells. Optimize skin absorption ability. 
  6. Multi-function : Soak a cotton pad with Rosehip Beauty Solution Advanced Formula III and gently place over the face or apply on the whole body after shower. 
  7. Relaxing : Natural rose scent offers relaxing feeling. 

BAIK CEPAT! Giveaway ni akan berakhir pada 15 Mei 2013. 


Freebies Land Malaysia is an information sharing website. If you wanna know about the latest freebies, promotions and warehouse sales information in Malaysia, do visit their website EVERYDAY! They update you with the latest news on a daily basis. 

Special thanks to OnlyBeauty for this giveaway,  visit their website at www.onlybeauty.com.my for daily beauty samples giveaways!

For more information about Freebies Land, visit:




Note : Kene tulis dalam english coz mudah sket korang nak paham kan kalau giveaway camnie.



Sunday, March 24, 2013

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

Saturday, March 23, 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Hi Korang,

Boring-boring ni, nampak Mak Dara post somethinG kat bloG dia.

Apa laGi terus terjaH.


Rupanya ada GIVEAWAY. ApalaGi join je lah.


Jom kita memenuhi Syarat GA.

1. Follow Blog Bicara Mak Dara – DONE lama dah follow

2. Buat entri dengan Tajuk “Malaysia’s Next Top Lucky Blogger by Mak Dara – DONE

3. Masukkan Banner dan Link ke entri GA – DONE

4. Copy Paste senarai penaja – DONE

5. Tag 3 Orang Rakan – DONE


SENARAI PENAJA.





TAG :





P/S : Kalau ada rezeki, mesti best kan.. Amin..


Friday, October 19, 2012

Dapat Hamper Dari Lipton


Hi Korang,

Aku pernah join contest kat FB Lipton untuk pledge Malaysian to drink the tarik dan tak sangka plak pledge aku boleh menang hadiah.

So ini dia hadiahnya


Tada.. Lipton hamper.

Berjenis-jenis perasa teh yang boleh aku rasa. Diorg hantar kat opis je senang. 



Aku balik meeting tau-tau atas meja dah ada beg kertas beso warna kuning. Berat plak tuh, nampak cam sket je kan.

Suker lah I..

Terima kasih Lipton

p/s : pas ni minum teh nie semua sampai muntah ye.Jangan masuk angin dah.



Tuesday, December 20, 2011

Jom Join Giveaway Dari www.kakinakl.com

Hi Korang,

Ermm nampaknya Bloggger K ina KL iaitu President 'Geng Tali Barut' bermurah hati lagi untuk menyedekahkan hasil berbloggingnya kepada follwers dan readersnya yang setia. 

Ermm dia buat giveaway lagi lah. Itu je caranya nak balas jasa baik readers yang tak henti2 lepak kat blog dia sampai 2 juta view kan. Hebat tuh! Kalah aku ni..

Nie aku copy bulat2 dari blog Kak Ina KL ni.




Syarat syarat untuk menyertai Giveaway (GA)  akak  ialah

1. Mesti mempunyai blog
2.
 Buat satu entry khas utk giveaway ni....tajuk entry wajib begini "GIVEAWAY FROM WWW.KAKINAKL.COM
3. Linkkan Ke Entry Ini Dan Bagi 3 Sebab Kenapa Anda Suka Baca Blog Akak
4. Semua perserta di kehendaki LIKE Facebook  akak sebelah kanan
6. Setelah Siap Entry Anda, Tinggalkan URL Entry Anda Itu Di Ruangan Komen Di Bawah Entry Ini. 
 


Hah senangkan. Tak yah korang selongkar entry dia lama2 untuk cari jawapan. Korang bagi sebab kenapa suker nau lepak kat blog dia je.

Hadiahnya? Cash money tuh. Dengan murah hatinya pramugara tak jadi dari Mas Kargo ni pun nak berkongsi rezeki dengan sponsor cash jugak tau.

Aku, tak yah lah korang tanya join ke tak? Memang lah aku malas nak join. Bukan apa. Kalau aku join confirm aku menang kan! kahkahkahakhaka Tak lah bagi korang chance berkongsi rezeki dengan K Ina KL je. 

Apa apa lagi, moh join lekas. Kang orang lain menang korang jugak yang duk terlopong kan.



Friday, July 22, 2011

Dah Nasib Aku Agaknya

Hi Korang,

Bagus ek kalau ada je orang bagi kita something, mestilah best kan barang free so tak yah kuar duit. Tapi bila selalu sangat orang bagi free kita mesti segan jugak kan nak amik kan. Betul tak? Kalau tak betul korang memang tak tau malu hahahahahahha

Aku tulis ni bukan apa. Kalau korang perasan lah kan, itu pun kalau korang baca blog aku ala-ala retis gitu kan (perasan betul!) yang aku ni boleh di katakan seorang yang murah rezeki Alhamdulillah betul lah. Apa jua yang event, party, contest yang aku join mesti ada menang sket. Tak delah menang besar but mesti ada yang sangkut lah.

Ini baru sket, ada byk lagi sebenarnya

Bila dah menang bermacam-macam benda of course lah aku mestilah nak share2 bagi kengkorang rasa jugaklah apa yang aku dapat. So buat lah giveaway, buatlah simple contest but tak de orang nak join so nak buat cam ne kan. Jadi daripada terbuang cam tu baik aku gunakan dan bagi pada orang yang memerlukan.

So lepas ni agaknya malas lah aku nak buat giveaway2 kan. Baik bagi orang yang aku kenal je cam geng2 Talibarut ke, mak aku ke(oit mak aku nak pi tengok MTV World Stage Concert ke), ayah aku ke (tak kan nak bagi cream muka plak kan), siblings aku ke (diorg ni terima dengan tangan terbuka je), bebudak kat opis ni ke (tapi diorg ni high class sket lah plak).

Ishk hari jumaat ni tak baik marah2 dan buruk sangka ok maybe diorg ni tak perasan kot giveaway yang aku buat agaknya (cakap dalam hati)


Note : Ini bukan entry lepas geram pun but entry cam kecik ati gitu lah kan.  Aku nie tahan gaduh2 mr Big pasal nak buat giveaway nie coz dia sibuk nau  nak bagi kengkawan2 dia segala benda yang aku menang kan.

Thursday, July 14, 2011

Giveaway : Sapa Nak Tiket MTV World Stage

Hi Korang,

Straight to the point je.

Sapa nak tiket MTV World Stage, angkat tangan? Aku tau ramai yang nak kan. Yelah kalau nak beli mesti mahal kot. Tunggu je orang offer kasi free cam aku kan. Yang aku tau artisnya international kan, ada Beast, Neo Trees, Pop Shuvit, Thirty Seconds To Mar dan ramai lagi lah


Nak kan? Boleh apa salahnya. Memang aku kasi free. Tak de charge pun. Cuma aku mintak korang join je first time giveaway yang aku buat ni. 

Caranya, senang je?

Aku kan join contest 'BLOGGERS WITHOUT BORDERS'. Klik sini kalau korang yang tak tau. Aku cuma nak mintak tolong korang 'VOTE' je video aku nie.


But nak 'VOTE' nie pun bercara jugak. Alah senang je. Korang kene save screen shoot setiap 5 kali screen 'VOTE'(print screen) tuh bertukar.

Contohnya cam nie :-

Base 'VOTE' sekarang ni  no. 43 kan. So no selepas nie korang kene amik screen shoot is no. 48, no seterusnya nya no. 53, lepas tu no. 58, lepas tu no. 63 dan last sekali screen shot pada no. 68. Itu je.

So masa korang open link tu no lain yang kuar, start dari no yang ko nampak tu lah kan. 

Kemudian save segala gambo screen shoot tuh, buat satu entry pasal giveaway nie ikut tajuk yang korang suka. Kemudian comment kat entry ni yang korang dah siapkan beserta permalink nya sekali tau.

Aku ada 4 tiket untuk MTV World Stage Concert nie. Kalau sorang je yang join giveaway nie, orang tu dapat kesemua tiket nie lah. Kalau 2 orang yang join kene bahagi dua, kalau ramai yang join, siapa yang paling cepat komen dia lah yang menang kan.

Dateline contest : 20th Julai 2011

Bukan aku nak paksa korang 'VOTE' aku kan but aku nak tengok siapa yang bersungguh2 nak kan tiket nie. Sebab aku sendiri pun bersungguh2 dapatkan tiket ni hari tuh tau. Jadi drummer lagi.

Itu je.. So selamat mengundi  yeah..

Hintnya : Senang je ko ajaklah kengkawan korang 'vote' aku kan. Lagi cepat lagi bagus kan.

Friday, July 8, 2011

Daydeck, Aku Nak Fridge Magnet Tuh

Hi Korang,

Aku dah lama perasan giveaway si daydeck ni buat. Tapi aku tak berkesempatan nak join. Lately busy betul dengan aktiviti bersosial kan. So sekarang ni baru ada masa cepat2 aku join.


Banyak betul koleksi si Daydeck ni. Yelah orang kaki travel kan. Bukan cam aku, asyik tak de masa nak pi bercuti kan. Apa-apa yang ko kasi aku ok je sebab semuanya aku tengok cantik2 lah.

Kalau korang kaki Fridge Magnet nie, baik cepat korang join tau. Datelinenya dah dekat kan. So kalau nak join korang click kat sini tau.

Cepat tau

Friday, June 3, 2011

Best Betul Jadi Lucky Winner @ MZ tiny GA 1st week

Hi Korang,

Pepagi nie belum ada mood lagi nak tulis entry berat2 kan, maklumlah dah nak weekend nie so mood mau berehat sudah datang.

Cuma nak citer je ada berita baik, aku terlucky plak sebab menang MZ tiny GA. Mama Zharfan ni memang geng comper yang glamer jugak dalam dunia blog nie kan. Kalau ada je contest yang dia join mesti sangkut 1-2 hadiah kat dia. Tak gitu? hehehheh

Di sebabkan hadiah dia terlampau banyak sampai berkotak2, so dia buat lah simple giveaway untuk hadiah2 yang comey2 nie kan. Yelah daripada tak guna baik sedekah kat orang betul tak?

So here's the result :-


Tup tup aku terlucky plak kan boleh menang plak. Memang unsangkable betul lah. Tak kisahlah hadiah apa-apa pun janji dapat kan. Kekadang benda comey2 ni lagi cute dari benda besau tau.

So sesapa yang belum join lagi boleh lah join. Sekarang nie Mama Zharfan tengah buat 'tiny GA 2nd week' plak. Ermm mesti hadiah lagi best2 kan.

Anyway TQ Mama Zharfan....


Wednesday, May 4, 2011

MAK LAGENDA GIVEAWAY

Hi Korang,

Tengah lepak2 layan youtube sambil nyanyi ni aku pun sempat jugak berblogwalking jugakkan. Tup tup terpandang kat kat shoutbox aku ada orang ajak join giveaway lah. Ishk aku suker join benda2 cam ni kan. Mana tau ada chance menang kan. Hehehehe


Hah giveaway ni daripada Mak Mahsuri Lagenda tu lah. Ermm aku kenal dia ni masa ktorg sesama join Exora VIP Day tu lah. Dari situlah aku kenal dia kan.

Antara entry si mak mahsuri yang aku suka ialah


dan juga


Aku yang betul nak tau pasal mak mahsuri ermm

1. Betul ke hubbynya mak mahsuri tuh mat tiarap ek? Rasa cam ye tapi tak sure lah kan

2. Mesti busy kan nak tulis blog lain, nak jaga anak lain, nak jaga laki lagi kan. Citer sket lah.

Ermm itu jelah kot aku nak tanya. So aku tag ada 2 orang nie which is K Ina KL dan Daydeck86. Diorg berdua ni memang rapat giler dengan aku jugak lah.

Hah itulah jelah kot. Hopefully ada 'ong' lah kan.

hehehhehehe Wish me luck

Sunday, March 6, 2011

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami

Hi Korang,

Entry simple je untuk giveaway ni. Cuba nasib lah kata kan. Maklumlah tangan tak berseni so hasilnya cam tu jelah kan.. hehehehehe

Nah layan nie




Sesyarat ada kat bawah ni..

Ermm sempat lagi kalau korang nak join tau. Hadiah yang sesangat menarik sekali. Kalau tak percaya, boleh click kat sini



Hah, betul aku tak tipu punya lah.