Showing posts with label makeup. Show all posts
Showing posts with label makeup. Show all posts

Sunday, October 4, 2015

REVIEW | Maskara SKIN SOUL Natural Volume

Hi Korang,

Ermm mascara pulak ek.

Memperkenalkan Natural Volume Mascara daripada jenama Skin Soul.

Ianya boleh membantu korang memanjangkan bulu mata selepas beberapa minggu je kan.


Mascara daripada Skin Soul ni diformulakan secara semulajadi yang membolehkan bulu mata korang jadi lebat, panjang dan lebih melentik! Kebanyakan produk memanjangkan bulu mata mengandungi bahan kimia merbahaya yang boleh menyebabkan mata anda menjadi kabur. Kesan daripada bulu mata palsu boleh mencederakan bahagian mata yang sensitive tanpa kita sedari boleh menyebabkan bulu mata menjadi nipis. Mungkin kita tidak tahu kan?? Itulah aku sendiri pun tak tau ek

Antara KEBAIKAN SKIN SOUL Natural Volume Attack Mascara: 

-100% bebas daripada paraben dan prostaglandin 

-Bebas dari kandungan bahan kimia yang boleh menyebabkan penglihatan kabur 

-Menggunakan bahan organic, pengasingan Mulberry secara semulajadi yang memanjang, dan melentikkan bulu mata anda 

-Melebatkan bulu mata dari pada akar sehingga ke hujung 


Cara Nak Pakai?

Eh pakai mascara cam biasalah. Tak de special instruction pun. Ikut kesesuaian cara korang lah. Yang penting tau cam ne nak pakai ek.

nampak tak perbezaannya? sorry gambo cam blur sket ek

Harga bagi SKIN SOUL Natural Volume Attack Mascara adalah RM206.70 satu. Biasalah barang berkualiti mesti mahal sket, lagipun ianya diimport dari Italy tau hehehhehe


Jom singgah ke:-

SkinSoul Boutique 
Level LG077 
Mid Valley Shopping Mall

Website

Facebook

Wednesday, August 19, 2015

REVIEW | SkinSoul SkinShield Travelling Set

Hi Korang,


Skincare travelling set? 

Ermm memang penting untuk semua pompuan kan, especially pompuan yang kaki travel cam aku ni kan. Tak kan nak bawak bottle skincare beso-beso tuh pi berjalankan. Kang beg berat plak, excess luggage kena bayo terlebih muatan plak.

So memperkenalkan SkinSoul SkinShield Travelling Set


Aku suka travelling set dari SkinSoul sebab dengan 5 cute produk ni cukup untuk menjaga kulit muka aku yang comey ni kan hehehehe 

Apa keistimewaan produk Skin Soul Skin Shield ni ek?
(aku taip dalam English ek, easy untuk korang lebih paham kan) 

1) It's made of a Japanese leaves called Ashitaba leave. It can revitalise your skin's youth, radiance and beauty! It is a leaves that contain 11 vitamins and 13 minerals and antioxidant that will improve your skin.

2) There are Daisy Flower Extract in all the product as well. Daisy flower is efficient for lightening and brightening the skin too!

3) And also the Swiss Glacier Water are used as the water base for all of SkinSoul's product. The natural and uncontaminated water from the Alps can increase therapeutic efficacy and reduce toxicities!

Apa yang terkandung di dalam SkinSoul Travelling set ni ek?
(aku taip dalam English ek, easy untuk korang lebih paham kan)  


1) Hydra-Purifying Cleanser
This cleanser is very compact, a few drops from it and mix it with water is enough to clean the whole face! It is very gentle and the skin won't feel very dry after cleansing. Cleanser packed with vitamins and minerals from the Ashitaba leave and mix with Swiss Glacier Water.


2) Hydrating, Energizing and Pore Refining Lotion
This lotion can be used as toner and it is very light-weight as well. You can apply it anytime throughout the day when your skin feels dry!


3) 12-in-1 Suncare Day Cream (SPF 50)
Also with minerals and vitamin from Ashitaba leaves. This cream can be used as normal foundation for the skin and it can blend in with any skin tone!


4) Light and Bright Serum
This serum is formulated with smaller molecules to penetrate into inner layer of the skin to fight against the aging skin! Normally can just apply around the eyes area to prevent wrinkles!


5) Night Cream
Just like the name of the cream, it's to apply during the night before you sleep. It will help regenerate your skin throughout the night! It's more recommended for older people, don't apply too much if your skin is considered as oily skin.

Lepas mencuba beberapa kali aku bawak pi travel, memang sesuai dengan kulit muka aku ni. Tekstur serum tu nampak cam berminyak tapi bila sapu kat muka, sekejapan je ianya meresap masuk ke dalam liang-liang kulit muka.

Not bad la aku rasa ek..


Traveling set ni berharga RM500 untuk kesemua 5 produk. 

Nanti nanti!

Jangan lupa tebus code #SSLILY dengan pembelian RM100 dalam single receipt dan berpeluang untuk mendapat travel set worth RM100 for free!

Jom singgah ke:-

SkinSoul Boutique 
Level LG077 
Mid Valley Shopping Mall

Website

Facebook


Wednesday, August 12, 2015

REVIEW | SKINSOUL Ultra Soft Facial Towelettes / Clinical Wipes

Hi Korang,

Panjang pulak nama makeup remover wipes ni kan.

Keluaran daripada jenama SKINSOUL, keluaran antarabangsa yang mula berkembang di Malaysia.


Kita ni orang pompuan kalau bab makeup memang no. 1 kan, champion! Nak warna gelap, nak mancungkan hidung, nak pipi cam telur bebagai lagi kan tapi bersihkan makeup? Terrer ke korang ek.

Setakat basuh muka dengan air dan pencuci muka tu ok lagi, tapi tahap kebersihan tuh korang sure ke, yelah kotoran celah-celah hidung ke, kat pori-pori jerawat tu ke, kita tak nampak kan. Kang kuar pulak jerawat banyak kan muka yang comey lote tuh.


Aku dapat cuba product daripada Skin Soul iaitu Ultra Soft Facial Towelettes / Clinical Wipes yang merupakan makeup remover dalam bentuk wipes or tisu lembap. Ianya 100% Paraben-Free dan tidak ada campuran chemical langsung kerana mereka menggunakan daun Ashitaba sebagai bahan utama yang merupakan pengawet semulajadi yang selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit muka.

SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes atau Clinical Wipes yang diformulasikan dari Swiss Glacier Water dengan 4.3.3 iaitu :
[4] Essential Oils

[3] Antioxidants

[3] Hdrating & Soothing Ingredients

bukak dulu covernya

hah tarik satu per satu, jangan tamak

hah nampak suci murni je, ko tunggu jap lagi ek

Antara kebaikan SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes:

1.Tidak mengandungi bahan sintetik seperti pewangi, pewarna dan bahan kimia merbahaya, Paraben dan lanolin!

2.Boleh menghilangkan makeup termasuklah yang kalis air dengan mudah disamping menyegarkan kulit anda

3.Mengandungi antioxidant

4.Melembap dan melembutkan kulit anda

5.Tidak meninggalkan “makeup residues” yang boleh menutup liang pori anda

6.Sesuai untuk semua jenis kulit

Ok ok jom cuba ek!

ikut suka korang nak start dari mana, aku start daripada T-Zone sebab situ banyak minyak bertakung kan

Tapi janganlah sental kuat sangat, kang makin besar pulak pori-pori liang roma muka tu kan.

nampak muka ada senyum gituh...

nampak tak kedakian yang terserlah

Memang muka nampak bersih dan bila rasa kat pipi wah kemain lembut je. Terpancar nur kebersihannya huahaua, eh betul la tak tipu pun.

Pada korang yang berminat untuk mendapatkan SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes atau Clinical Wipes, boleh kunjungi cawangan SkinSoul berhampiran dengan harga RM53.00 / 60 helaian sepeket...

Bagi aku itu penjimatan hebat tuh!


Jangan lupa tebus code #SSLILY dengan pembelian RM100 dalam single receipt dan berpeluang untuk mendapat travel set worth RM100 for free!

Jom singgah ke:-

SkinSoul Boutique 
Level LG077 
Mid Valley Shopping Mall

Website

Facebook



Sunday, November 30, 2014

Sephora HOLIDAY COLLECTION Pertama Kalinya DI ZALORA

Hi Korang,

Istimewa untuk mereka yang kaki shopping di Sephora. 

Alah kedai jual make-up tuh, bebudak beauty blogger suker lepak kat sini lelama. Ada je menda yang diorang akan beli walhal just nak check it out je, what’s new in store kan


Ini Krismas, ZALORA, Asia Fashion Destinasi Online, telah bergabung dengan rantaian kecantikan global yang dimiliki oleh LVMH Mo√ęt Hennessy Louis Vuitton Sephora untuk melancarkan Koleksi Holiday online secara eksklusif di ZALORA.com.my.

Bermula 27 November peminat kecantikan boleh mendapatkan edisi terhad hadiah set percutian (holiday gift set) yang menampilkan batah dan set makeup berserta dengan aksesori kecantikan yang lainnya. Penggemar kecantikan di seluruh Malaysia boleh menikmati kemudahan membeli-belah untuk produk kegemaran mereka dalam talian di ZALORA, mengelakkan hustle and bustle di musim perayaan ini.

Pembeli boleh mengharapkan beberapa semua masa kegemaran jenama kecantikan seperti Sephora Collection, MAKE UP FOR EVER, Too Faced, Soap & Glory, Tarte dan banyak lagi. Dengan lebih 700 produk kecantikan kultus didapati secara eksklusif dalam talian di ZALORA, pelanggan boleh membeli-belah sepanjang masa dan mendapatkan pembelian mereka dihantar ke rumah-rumah mereka dalam tempoh satu hingga tiga hari bekerja


Sempena dengan partnership tersebut, ZALORA membawa perkhidmatan membeli-belah dalam talian dengan pusat membeli-belah Malaysia di beberapa stesyen Komuter, Monorel, Putra LRT, Star LRT memberi komuter peluang untuk mendapatkan hadiah kecantikan di antara stesyen-stesyen terpilih. Ianya akan bermula dari Stesen LRT KLCC pada 6 Disember 2014.

Komuter di Stesen LRT terpilih termasuk KLCC, KL Sentral, Bangsar, Dang Wangi, Pasar Seni, Sri Rampai, Stesen Ampang, Bandar Tasik Selatan, Bandar Baru Sentul, Bandar Tun Razak, Bandaraya, Bukit Jalil, Cheras, Miharja, Masjid Jamek, Plaza Rakyat, Hang Tuah dan Stesen LRT Universiti akan menerima hadiah kecantikan eksklusif Sephora dan berpeluang untuk memenangi sehingga RM 2,500 apabila mereka membeli-belah di ZALORA dengan mengimbas kod QR yang dipaparkan pada platform kereta api yang menggunakan App ZALORA atau mana-mana pembaca kod QR.


Caranya:

• Kedai Sephora pada ZALORA dan menerima hadiah kecantikan eksklusif dengan perbelanjaan minimum sebanyak RM 120

• Memenangi sehingga RM2,500 ZALORA Hadiah Kad apabila komuter mengimbas dan menghabiskan pada ZALORA (semua kod QR kecuali Hadiah Misteri)

The ZALORA x Sephora kempen LRT akan berlangsung dari 27 November-26 Disember 2014.

Sunday, February 23, 2014

Maybelline Lip Polish by Color Sensational, Tergoda Dibuatnya


Hi Korang,

Lama tak pi event Maybelline ek..


So hari tuh dapat invitation ke Maybelline Lip Polish ni kat NAKED Restaurant Plaza Damas. Nasib baik dah biasa dengan tempat ni so kira ok la kan.


Lip Polish? Ermm mesti korang ingat lip gloss gitu kan. 

Sebenarnya tidak wokeh. 


Maybelline Lip Polish by Color Sensational adalah 3 dalam 1 produk bibir yang menggabungkan 3 bahan penting yang membuat bibir kita lebih menarik dan seksi! Ia adalah lip balm, gincu dan lipgloss dalam satu! La betul la, 3 fungsi dalam 1 lipstick je. 





Jadi tak payah nak bawak bebanyak lipstick dalam handbag kan. 1 je dah cukup.


Ia di datangkan dalam 10 jenis warna yang sangat sangat menarik. 

cam ni ye adik-adik yang kusayang.. ishk

gedik nau rasanya aku tengok.. ishk

Korang hanya perlu ingat TIGA perkara ajaib mengenai Maybelline Lip Polish . 

Ia amat berpigmen seperti gincu, 
Ia mempunyai kemasan berkilat seperti bibir-gloss, 
Ia mempunyai manfaat pelembab seperti bibir-balsem. 

Itu merupakan gincu, bibir-gloss, dan balsam bibir semua-dalam-satu!


So kalau nak hypnotise laki korang supaya duk melekat dengan korang, ni aku share sket tipsnya ye.

1. Change Your Look
2. Make Eye Contact
3. Go Red
4. Chocolate Does The Trick
5. A Little Touch
6. Peek-A-Boo

ini yang aku dapat untuk menggoda Mr Big malam karang ek

ini bukan tangan saya, pinjam tangan orang lain

Ok teruja la tu korang kan, nak menyeksikan diri depan laki memasing kan. 

Korang boleh dapatkan Maybelline Lip Polish by Color di memana jua farmasi, Watson, Guardian, shopping centre yang berdekatan dengan orang dengan harga RM32.90 satu.


Meh check it out untuk lebih lanjut ye :

Official Website : http://www.maybelline.com/

Maybelline Malaysia Facebook Page : https://www.facebook.com/maybellinenysimplyfab


feeling-feeling model kejap ek

Apa lagi jom merah bibir ye.. Biar dari jauh orang cakap, mak oi merahnya mak ngah ek. hehehhehhe





Tuesday, May 21, 2013

Siapa Mau MAYBELINE BB Lips FREE?


Hi Korang,

Giveaway ni khas untuk pembaco den yang berada di Seremban dan sewaktu dengannya. Tak kisah lah Labu, Senawang, Jempol, Nilai, Ampangan, Jempol,Batu Hampar,  Rembau even Tampin pun kan.



As long as korang boleh datang collect di L’Oreal Sales yang akan berlangsung pada

Tarikh : 25th – 26th May 2013
Masa : 10am – 10pm
Tempat : Labu Room, The Royale Bintang Resort & Spa, Seremban

Apmacam?

Dekat tak dengan tempat korang? Setahu aku Royale Bintang Hotel ni betul-betul dalam Seremban town kan sebab aku pernah datang ke sini dulu. Memang tak boleh nak sesatlah coz banyak signboard ada.

So cara nak menang Giveaway ni mudah je, meh baca step mudah ni

1. Komen je kat entry ni ‘Kenapa Korang Nak Sangat Maybeline BB Lips ni?

2. Like OnlyBeauty Facebook Page https://www.facebook.com/OnlyBeautyMalaysia

3. Lepas komen tinggalkan nama dan email address je so senang sket aku nak contact.

Ok kan. As simple as that.


10 komen terbaik akan menerima Maybeline BB Lips ni. Korang kena pi collect masa sale tu nanti ye.

Aku haruslah pi ke L’Oreal Sales ni coz time tu aku memang ada kat area Seremban, so abis je event teruslah ke sini ek cuci mata sambil mengabiskan duit kan hehehehehe

So selamat mengomen korang ye….



Terms & Conditions:
1.Giveaway starts from now until 24th May , 2013 12noon.
2.Must LIKE OnlyBeauty Facebook Page https://www.facebook.com/OnlyBeautyMalaysia
3.Winners will be contacted via e-mail after 5pm.
4.Winners to show / print prize redemption e-mail at the OnlyBeauty L’Oreal Sales Seremban from 25th – 26th May (10am – 10pm).
5.Only 1 prize per reader per winner
6.prize redemption can only be made during the OnlyBeauty L’Oeal sale at Seremban. Strictly no posting of prizes.
7.Prizes not collected will be forfeited.