Tuesday, October 10, 2017

Kazumi Japanese Restaurant Di Hotel Bangi-Putrajaya

Hi Korang, 

Makanan jepun? 

Ermm seriously kak lily memang suka sekali. Yelah nak masak makanan jepun mane reti kan so makan kat kedai makan jelah. Bahan-bahannya memang senang di dapati pasaraya di sekeliling kita ni tapi nak membuat tuh yang payah sket hehehe

Dasar pemalas!!


Bila berpeluang makan makanan jepun di Kazumi Japanese Restaurant Hotel Bangi Putrajaya ni memanglah seronok bebenau ek, lagi plak dah lama tak pekena kan so why not, jangan lepaskan peluang!!


‘Experience Japanese cuisine at its best at this contemporary and chic new restaurant of Hotel Bangi-Putrajaya. Its bright and earthy colour interiors with modern decor greatly complements its new range of creative menus created by Chef Cheah, a pioneer in Japanese cuisine. Experience a whole new level of F and B experience at Kazumi - your favorite Japanese restaurant at Bangi's highest peak’ 

Ini pula dekorasi di restoran jepun Kazumi. Memang simple tetapi kemas.


So meh tengok apa yang menjadi hidangan akak lily pada tengahari tuh

Ada beberapa menu yang memang menambat hati kak lily ek, di antaranya:-


Kushi Yaki (RM99)

Kusyi Yaki ni "skewers" daging dan seafood. Dalam gambar nampak macam kecik tapi besar sebenarnya. Ini memang tak boleh makan 2 orang. 4 orang makan baru boleh habis.

Surf and Turf (RM99)

Ada teppayaki beef, udang goreng tempura, ikan mackarel panggang, salad, ayam goreng rangup dan banyak lagi. 

Flying Noodles - Inaniwa Udon (RM49)

Udon yang di hidang bersama sos telur masin. Dekat sini ada 3 jenis Flying Noodles iaitu Inaniwa Udon, Cha Soba dan Hiyashi Somen. 

Fire and Ice (RM69)

Pelik tapi unik menu dan cari makanan ini dihidangkan. Its actually simple je makanananya tapi presentationnya kemain lagi, sedap jugak not bad

Kalau korang nak tau, waktu perniagaan Restoran Kazumi adalah pada setiap hari Selasa hingga Sabtu waktu makan tengahari bermula dari pukul 12 hingga 2.30 petang. Dinner (Selasa hingga Ahad) pula 6 petang hingga 10 malam.

Buffet Dinner hanya ada hari Sabtu pada pukul 6 petang hingga 10 malam.

Jom kita ke :

Kazumi Japanese Restaurant
HOTEL BANGI-PUTRAJAYA
Off Persiaran Bandar,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor, Malaysia
Tel: +603 8210 2222
Fax: +603 8210 2888

Dah jemput makan semuanya









Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

No comments :