Tuesday, October 17, 2017

Crab Factory @ SS2 Petaling Jaya, Makan Ketam Guna Tangan Je

Hi Korang,


Kalau ada orang makan ketam atau apa seafood guna sudu dan garfu memang hebat la ek, kagum benau dah kak lily rasa ni hehehehhe merepek jelah kan


Kepada geng-geng kaki makan dan sewaktu dengannya kak lily nak kongsikan satu tempat makan best di kawasan SS2 Petaling Jaya ni. Itulah tempat tuh memang sibuk dan jem je tapi ada banyak sungguh kedai makan yang best-best situh ek dan salah satunya adalah Crab Factory.

Ya ampun siapa yang tak suka dengan ketam kan, yum yum yumm even orang yang ada penyakit gout pun mesti nak rasa sket kalau di offer makan ek. 



Kalau nak tau Crab Factory ni menawarkan hidangan makanan laut segar yang daripada dalam dan luar negeri. Pendek kata segala jenis seafood ada termasuk pelbagai jenis ketam, maklumlah nama pun Crab Factory so haruslah banyak jenis ketam. 

Menu di Crab Factory ni kemain banyak sampai nka citer pun takut tak abis so akak lily citer apa yang kak lily makan ek, yang lelain tuh nanti kak lily letak menu je kat bawah ek


Set Menu Seafood Sedap Crab Factory


Untuk set menu seafood ini terdiri dari 3 pakej iaitu:

Crab Lover Shiok (2 – 3 pax) berharga RM149.70/set [49.90/pax]

Crab Lover Party (4 – 5 pax) berharga RM299.50/set [59.90/pax]

Crab Lover Giler (7 – 9 pax) berharga RM539.10/set [59.90/pax]

Crab Lover Giler
Geng Giler #1 dengan Sos Signature Southern Bang di tambah Topping Cheesey
Geng Giler #2 dengan Sos Salted Egg

Bagi kak lily cam ni lagi senang nak order kan, crystal clear. Senang nak paham, berapa harga, berapa orang makan kan hehehhe



Kat sini, makanan semua di hidangkan di atas meja, di lambak cam tuh je tapi beralaslah meja tuh takkan takde alas plak. Di siapkan apron plastik sekali supaya tak kena baju kita ek, nak guna glove plastik pun boleh tak haruslah pakai tangan baru asyik masyuk.



Crab Lover Giler
Geng Giler #1 dengan Sos Signature Southern Bang di tambah Topping Cheesey

Di dalam set ni ada 2 Meat Crab XL, King Whit Prawn, Squid Mussels, Hamaguri Clams, Corn dan Broccoli. Pedas –pedas jugak sebab kak lily bukan kaki pedas tapi lagi pedas lagi sedap sebenarnya.


Crab Lover Giler
Geng Giler #2 dengan Sos Salted Egg

Set ni pula ada 2 Meat Crab XL, Mini Lobster, Freshwater Prawn, Jumbo Sweet Prawn dan Corn. Set tambahan lain korang dapat juga adalah Fried Chicken Wing, Fried Mantao, Fried Squid Tentacles dan Shallot Rice. Yang ni tak pedas at all, sedap berlemak hehehe

Jaga-jaga tau jangan salah pilih sebab kalau salah pilih terkena set yang pedas menangis ooo itu bagi yang kaki tak makan pedas la kan

Shell On dengan Sos Garlic Butter

Korang juga boleh pilih hidangan Ala Carte yang kita ikut timbang. Disebabkan hari tu ramai, so ktorang tambah set Shell On bersama dengan kuah Garlic Butter jadi untuk tak pedas. Satu lagi set Ala Carte yang kitaroang ambil Freshwater Prawn dengan sos Jamba Jamba dan Cheesey Topping atasnya. Yang ini memang sangat pedas gila tak sesuai untuk kanak-kanak orang dewasa pun ada yang tak tahan pedasnya.

Freshwater Prawn dengan Sos Jamba Jamba tambah Topping Cheesey

Fried Squid Tentacles

Fried Chicken Wing

Fried Mantao

Pilihan minuman pula tak de yang fancy-fancy pun cuma ada Ribena Soda, Orange Mojito, Honey Lemon, Ice Lemon Tea dan soft drink. Okla kang nanti tak tau yang mana satu nak rasa kan, so makan je ketam tuh ek




Ermm ok kan makan di Crab Factory ni, bagi kak lily harganya bersesuaian dengan bahan yang dipersembahkan. Lagipun semua orang tau yang makanan laut ni mana ada yang murah, even beli kan pasar pun harga ketam sekilo dah dekat RM40 ek. Ok lah kalua ambil set menu ni sebab kita dah boleh budget 

Dah tuh apa lagi nak fikir, jom kita ke:

Crab Factory – SS2, PJ
21, Jalan SS2/64, 
47300 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.

Tel: 03- 7865 5850


(Landmarks : Sebaris dengan Restoran Pelita dan sebelah farmasi Guardian)

Waktu Operasi:

Selasa-Khamis: 11.30am – 10.30pm
Jumaat-Ahad: 12pm – 11pm
Isnin: TUTUP






Untuk info lanjut mengenai menu dan cara tempahan, korang boleh check it out di

Laman web : 

Facebook : 

Instagram : 

Moh kita ke Crab Factory SS2 ye untuk nikmati hidangan ketam yang enak lagi menyegarkan.











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


2 comments :

mama tisya said...

meriahnye ketam2 itu....seafood lain pn meriah juga...mmg mkn ketam kena guna tgn..tk feel la nanti

Nadiah Suhaidi said...

Ya Allah..terliur tengok..hehe