Friday, October 27, 2017

Frozen Food Halal Di “Lee’s Frozen Food Sdn Bhd” Kampung Attap, KL

Hi Korang,


Kat mana kita selalu dapatkan bekalan makanan sejuk beku atau frozen food ni? Ermm normally di hypermarket macam Giant, Tesco, Mydin dan lain lain lagi kan. Tapi tak berapa banyak kepelbagaian kalau ke tempat-tempat ni. Balik-balik nuggets, French fries, beef burger kan hehehhe.

Habis tuh kat mana lagi kita boleh dapatkan makanan-makanan sejuk beku ni ek?

Akak Lily cadangkan korang ke LEE Frozen di Kampung Attap ni.


Ye ko, akak lily bukan tau pun tempat-tempat ni apatah lagi menjejakkan kaki ke sini tapi disebabkan ada orang kongsi citer pasal frozen food di Lee’s Frozen ni terus akak lily rasa teruja nak pi jugak kan. 

Rupanya sudah 55 tahun Lee’s Frozen Food telah bertapak di Malaysia bermula dari tahun 1962 adalah hasil titik peluh Mr.Lee Wing Kang dan isterinya. Berkat keberanian, kecekalan dan kesungguhan serta mengambil langkah berani ke hadapan ke dalam dunia perniagaan, mereka berjaya naikkan nama Lee’s Frozen Food ke mata dunia. 

Kini Lee’s Frozen Food Sdn Bhd adalah salah satu pengimport dan pengedar makanan terbesar di rantau ini dengan pusat operasinya di Malaysia, Vietnam dan Kemboja dan mempunyai lebih 500 pekerja bagi proses pengagihan merentasi semua bandaraya utama di negara ini

Gituh sekali ek!!

Tapi kak lily haram tak tau ermm pathetic sungguh hidup ni huahauhauhauahua

Di sebabkan terujanya kak lily dengan Lee’s Frozen Food ni, hari tuh sempat kak lily terjah ke kedai retail mereka yang pertama dan tertua iaitu di Kampung Attap. Kena guna WAZE sebab tak tau jalan huahauhaua dalam KL je pun kan.


Inilah dia bangunan Lee’s Frozen Food ni, nampak lama yelah ko dah berpuluh tahun tuh. 

Hah bila masuk ke dalam kedai wow wei yeahhhh





Tersusun kemas je kesemua produk makanan. Kalau yang makanan sejuk beku dalam fridge lah, kalau makanan kering seperti sos, pasta di kabinet display. Memang cuci mata habislah ek. 

Di antara produk-produk keluaran Lee’s Frozen Food ni adalah:-

Barangan seperti hotdog, kentang goreng, nuggets, ikan dory, chicken chop









Yang ni pulak, daging-daging yang di import untuk di jadikan steak, eh halal tau.






Eh jap jap seafood pun ada tau

oyster pun ada jual tau

nampak kemain besau ikan salmon ni ek

black mussel, sedap masak pasta ni

Hah banyak kan, itulah kalau ikut betul-betul ada banyak lagi produk sejuk beku ni tapi kang letak bebanyak gambar kang boleh juling mata korang kan hahahhaha

Untuk produk makanan kering pun ada ye, di antaranya








Cheese pun ada jugak ye, bahan-bahan untuk bakery pun siap sedia jugak tau.


Seronokkan bila ada banyak pilihan ni. Rambang mata di buatnya

Lamb Shoulder

Kalau korang nak tau, lamb shoulder ni memang HOT ITEM di Lee’s Frozen ni. Harga berpatutan lagipun semua dah siap, balik korang terus marinate je then grill sudah.


Daging Shabu-Shabu


Daging shabu shabu ni pun best jugak ni, beli buat steamboat ke letak dalam sup sangat-sangat awesome tau.. kuah sup akan lebih berperisa bila di letakkan daging shabu-shabu ni.

Kesemua daging-daging ni di import dari Australia, New Zealand, Brazil dan India dan kesemuanya sudah pun mendapat sijil HALAL dari negara masing-masing ye. Dah tuh jangan nak takut-takut sangat lah.

So korang excited tak ?

Of courselah ek. 

Nak tambah lagi seronok di bulan November 2017 ni adalah merupakan ulangtahun ke 55 Lee’s Frozen Food ni, so haruslah ada promosi baik punya tau.


Baiknya hati sampai nak bagi vouchers, hadiah istimewa, hampers dan yang penting sekali ada wang TUNAI yeayeayeah….

Giveaway ini akan di bahagikan mengikut tema setiap minggu di bulan November ni tau, iaitu

Week1 - The Big Spender

Week2 - You're My Lucky Star

Week3 - Loyalty Is Everything 

Week4 - Meat Marathon

So tunggu pengumumannya nanti

Untuk info lanjut, korang boleh check it out di facebook page @LeesFrozenFood ye

Ni akak lily kongsikan alamat Lee Frozen Food ni ek 

Lee’s Frozen Food Sdn Bhd
No. 62 and 64, Jalan Rotan, 
Off Jalan Kampung Attap,
50460 Kuala Lumpur.


Landmarks : betul-betul sebelah food court DBKL, don’t worry parking di sediakan tau

Tel : +603-2272 5545 / 2272 3019 / 2274 9454

Opening hours 

9.00am – 6pm (Monday to Friday)
9.00am – 5pm (Saturday)
CLOSED (Sunday)

Jangan lupa singgah di social media Lee’s Frozen Food ek

Facebook page : LeesFrozenFood

Terus akak lily rasa teruja nak ke kedai ni lah, rasa bersemangat nak masak western ni sebab barang-barang semua dah ada kat Lee's Frozen Food ni 











Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

1 comment :

Nadiah Suhaidi said...

menarik ni..jarang jumpa kedai frozen macam ni :)