MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, November 22, 2016

The Adventures Of SINBAD, Melaka – Aktiviti Menarik Untuk Anak-Anak Di Musim Cuti Sekolah Ini

Hi Korang,


Dah nak penghujung tahun kan, maknanya tak lama lagi cuti sekolah akan bermula

Yeah Yeahh!!

Ewah aku pulak yang excited lebih, alah bukan apa boleh bawak anak sedara aku ni berjalan-jalan sambil release tension sekali kan. 


Kebetulan pulak aku dengar dekat The Melaka Thousand Tales Of Adventures ada aktiviti untuk anak-anak iaitu The Adventures Of Sinbad. Wow Sinbad!! Kisah dulu-dulu ni, alah kalau korang ingat cerita mengenai 1001 Malam so korang mesti tau pasal kisah pengembaraan Sinbad ni. 

Wahai anak-anak kapal! 

Sinbad telah memulakan pengembaraannya yang pertama!

Melaka Kisah Seribu Satu malam telah dirasmikan pada 4th June 2016. Sekumpulan anak-anak kapal telah menyertai Sinbad dalam pelayaran pertamanya, iaitu sebuah pengembaraan yang mengharungi pelbagai cabaran dan kejutan dan juga disertai dengan visual, bunyi, dan aksi.

Wah menarik ni ek!

Eh aku ceritakan serba sedikit mengenai The Adventures Of Sinbad ni ek


Pengembaraan ini bermula dengan cabaran-cabaran di mana para pengunjung yang dikenali dengan nama anak-anak kapal perlu menggunakan kecerdasan mereka untuk memecahkan kod rahsia dan membebaskan diri dari perangkap di dalam harta karun, melepaskan diri daripada ancaman haiwan-haiwan yang menyeramkan, dan melarikan diri daripada serangan orang jahat.

So kena gunakan segala ilmu di dada la kan


Selain daripada cabaran yang unik, setiap bilik cabaran yang bertema juga membolehkan anak-anak kapal menyertai pelayaran Sinbad sehingga ke pertarungannya akhir dengan ahli sihir yang kejam serta tentera roh ngerinya. Bilik-bilik cabaran dihiasi dengan kelengkapan yang bersaiz sebenar dan realistik untuk membawa anak-anak kapal ke dunia fantasi dan imaginasi.




Alamak rasa cuak pulak bila tengok gambar-gambar ni ek, eh aku pulak yang over hahahahaha

Pengembaraan anak-anak kapal bersama Sinbad berakhir di pertarungan terakhir dengan ahli sihir kejam yang dilangsungkan melalui simulasi 7D yang membolehkan anak-anak kapal menyertai pertarungan itu melalui teknologi 7D. Teknologi yang dilengkapi dengan simulasi visual, bunyi dan kegerakan ini juga menggunakan air, asap, dan unsur-unsur lain untuk memberi sebuah pengalaman yang realistik kepada para pemain.


Melalui simulasi 7D ini, pemain boleh berinteraksi dengan watak-watak di dalam tayangan itu melalui senjata yang menggunakan teknologi 7D.

Wei 7D?


Aku sendiri pun belum pernah merasai lagi tau… best tuh..

So korang apa tunggu lagi !

Sekarang ni dah boleh plan nak kemari ye untuk cuti sekolah yang akan datang ni, bawak anak-anak berseronok sambil memperlajari ilmu baru kan.

La lupa pulak nak share lokasinya, ni hah:-

The Adventures Of Sinbad

The Melaka Thousand Tales Of Adventures
G30, Jalan PM9,
Plaza Mahkota,
75000 Melaka.

Waktu Operasi

· setiap hari termasuk cuti umum, 

· Isnin – Khamis (10am – 7pm), 

· Jumaat – Ahad (10am – 9.30pm)


Untuk maklumat yang selanjutnya serta sebarang tempahan tiket, sila hubungi di:- 

a. Telefon Bimbit: 010-978 8805 (Mr. Wilson Law)

b. Telefon Pejabat: 06-292 2070


Untuk maklumat yang selanjutnya, sila layari laman

Website :


Facebook :


Nampak ni, mereka yang excited dah masuk ke The Adventures of Sinbad ni






Jelas ceria terpampang di muka anak-anak ni ek

Dah tak yah tunggu lagi, meh cepat booking kan!!

4 comments :

cikpuanhady said...

macam menarik je.. boleh la terjah nanti..

jemput singgah blogshop saya, intai2 shawl, blouse..

http://mymodestycloset.blogspot.my/

Aslam said...

seronoknya kat sini. nak pegi lah!

umminani said...

harga tiket berapa yer nak masuk ke sini

MrsEnoxis said...

X tau pun kewujudan tempat ni..Nice..siap ada 7D simulator..next persinggahan ke Melaka..akan try ku terjah..hehe