MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, November 8, 2016

JUS QALBI AL-EHSAN – Sesuai Bagi Mereka Yang Berkolestrol Tinggi

Hi Korang,

Kan hari tuh aku citer pasal kolestrol aku yang dah mula turun dan aku nak maintain kan, so rasanya aku dah jumpa penawar yang sesuai untuk control kolestrol aku ni. 

Hehehhehe

Memperkenalkan

JUS QALBI AL-EHSAN

Ianya sejenis supplemen yang mampu menjana tenaga tambahan, serta kaya dengan Vitamin C yang baik untuk kecantikan kulit serta sistem imunisasi dan sistem penghadaman.

Cam ne kita boleh dapat kolestrol ek?

Selain daripada penyakit turun temurun daripada keluarga kita, factor usia meningkat dan yang paling penting sekali adalah corak pemakanan kita seharian. Kalau hari-hari kita melantak makanan berminyak, seafood, fastfood dan confirm-confirm dengan sekejapan kolestrol dalam darah kita akan meningkat. 

Tanda-tanda badan mempunyai kolestrol yang tinggi antaranya:

  • Sering berasa kebas-kebas pada kaki
  • Timbul bintik-bintik putih (biji kolestrol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi
  • Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
  • Sering berasa sakit kepala.
  • Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
  • Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.
  • Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. 

Ini menunjukkan kadar kolestrol korang terlampau tinggi. Jadi, jika korang mempunyai tanda-tanda seperti inj, cepat-cepatlah lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. 

Jus Qalbi AL-EHSAN


Ok kita sambung balik cerita mengenai Jus Qalbi ni ek, ianya di formulasikan daripada 5 bahan asli semulajadi terpilih, terbukti berupaya untuk menurunkan kandungan kolestrol dalam tubuh badan. Ia di hasilkan TANPA bahan pengawet tiruan dalam erti kata lain hanya bahan-bahan semulajadi sahaja. 

Ia mampu membaikpulih dan merangsang sistem peredaran darah,serta mengurangi risiko yang berkaitan dengan jantung, stroke, sakit dada, darah tinggi dan kebas anggota badan, jika di amalkan secara berterusan.

JUS QALBI AL EHSAN sangat bagus untuk:
  • Jantung tersumbat
  • Athma
  • Tekanan darah tinggi
  • Kolestrol
  • Resdung
  •  Arthritis
  • Gout
  • Kencing manis
  • Kebas tangan kaki
  • Sembelit

5 bahan utama Cuka Epal, Bawang Putih, Madu, Halia dan Lemon dihasilkan tanpa pengawet tiruan.Kebanyakan penyakit berpunca dari saluran darah yang tersumbat terutama di saluran darah ke jantung.Ramuan Jus Qalbi AL-EHSAN dapat menghakis plak lemak yang terbentuk dalam salur darah akibat dari kolesterol tinggi. Cegah dari terjadinya plak lemak berkerak dalam salur darah jantung.

Cara Pengambilan Jus Qalbi AL-EHSAN



Alah senang bebenau lah, tak de nak pening-pening sangat pun.

GONCANG botol sebelum minum, gunakan sudu plastik je tau.

1 sudu makan SEBELUM sarapan

1 sudu makan SEBELUM tidur malam

Simpan di dalam peti sejuk setelah dibuka.

Pengalaman Setelah Mengamalkan Jus Qalbi 


Kalau orang tak biasa or tak suka bau bawang putih mesti pening nak minum jus ni, tapi aku telan je. Walaupun baunya kuat macam mana pun, aku minum jugak untuk kesihatan kan. 

Memanglah memula tak suka lama-kelamaan jadi suka pulak, seronok pulak minum. Bukannya pahit pun cuma masam cuka tuh kuat sket tapi not badlah. 

Kalau korang tetap tak boleh minum cam tuh je, aku syorkan dicampurkan sebagai perisa di dalam penyediaan minuman harian seisi keluarga. Sekarang ni aku minum berdua dengan Mr Big kan so dapatlah kitaorang tengok hasilnya nanti. 


Untuk keterangan lebih lanjut, PEMBELIAN,testimoni dan detail tentang produk HALAL keluaran MUSLIM tempatan ini boleh singgah ke mana-mana social media di bawah : 

Facebook : JUS QALBI AL EHSAN

atau 


atau 

Hubungi terus :

Algae Park Sdn Bhd
No 80 A,Jalan Renang 13/26,Seksyen 13,
Shah Alam,Selangor.

Tel: 03- 5511 4366

HP: 017- 7300 366 & 017- 3730 366


2 comments :

Amanda Suria said...

I dh consume..tp sekejap je..huhu..x thn rasa dan bau dia

Jueliza Jamani said...

jue minum asyik tentut2 jer buang angin tau kak..