MY HISTORIC MOMENTS

Monday, November 7, 2016

Sarapan Saya Sekarang Ni…

Morning Korang,

Ermm bila cakap sarapan, mesti korang dah terbayang nasi lemak, teh tarik, roti canai bagai kan… ishkk sedapnya

sedapnye pekena kopi ek

Tapi aku??

Terpaksalah melupakan semua tuh seketika

Sebab apa??

Nak maintain level kolesterol dalam badan.

Hari tuh, aku pi check up untuk check level kolesterol tuh so dari 6.1 turun kepada 4.5 percent. Giler banyak tuh kan, sebab aku jarang bersenam secara hardcore untuk maintainkan level tuh so terpaksa kena control sket makan. 

Kan ada leptos??


Ermm leptos tuh fokusnya untuk turunkan lemak dalam badan dan portion untuk turun kolesterol bagi aku sket bebenau so memang kena cari alternatif lain. Tapi nampaklah aku kurus sket setelah mengamalkan Leptos selama beberapa bulan ni, nak order meh PM aku meh hehehehhe sempat promo ek..

Sudahnya??

Ini yang aku buat.

Sarapan dengan oats, granola, cornflakes, breakfast bar untuk sementara waktu ni. Huhuhuhuhuhu memula memang tak suka sebab tak sedap but lama kelamaan tekak dan perut dah boleh terima. 









So makanlah setiap hari waktu sarapan, alhamdulilah level kolesterol maintain macam biasa.

YESZAAAA...

Eh, tak delah strict tak boleh makan lontong, nasi lemak bagai tapi sekali sekala untuk lepaskan gian ek…

Itulah bila dah masuk remaja 30an ni semua nak kena jaga, badan nak kena jaga, muka nak kena jaga dan yang paling penting hati pun kena jaga jugak tau…

Ok selamat sarapan semuanya..


2 comments :

Dkna Abza said...

alamak.. terliur la tgk menu ni... simple dan sedap!

Adam said...

Nanti saya baca.
Nak gi makan dulu.