Friday, November 4, 2016

Antabax Travel Pack, Senang Betullah

Hi Korang,

Jenama produk penjagaan diri Halal nombor 1 di Malaysia, Antabax, telah memperkenalkan barisan penjagaan kebersihan diri Siap, Sedia, Mula-nya bagi menggalakkan rakyat di negara ini untuk membuat persediaan terperinci bagi kekal bersih sepanjang hari.

Barisan trio produk bersaiz kecil yang boleh dimuatkan di dalam poket ini terdiri daripada Tisu Pembersih Anti-bakteria Antabax (Antibacterial Cleansing Wipes), Gel Pembersih Tangan Segera (Instant Hand Sanitiser) dan Penyembur Pembersih Tangan (Hand Sanitiser Spray) yang memudahkan pengguna ketika menghadapi keadaan yang memerlukan pembersihan segera.


Produk anti-bakteria Siap, Sedia, Mula Antabax ini memberikan pengguna perlindungan 24 jam dan mampu membasmi 99.9% kuman merbahaya.

Barisan Siap, Sedia, Mula dirumus berasaskan Aloe Vera bagi mengekalkan kelembapan dan kesihatan kulit. Manakala Sistem Perlindungan Derma-nya pula mengandungi Serum Lembapan Mikro yang akan menjadikan tangan pengguna lembut, licin dan sihat. Ia telah diuji di atas kulit dan terbukti bertindak dengan lembut terhadap kulit yang paling halus menjadikan barisan produk ini sesuai untuk kegunaan harian. 

Kesemua produk Antabax telah disahkan Halal, memberikan keyakinan kepada para umat Islam untuk menggunakannya. 

Tidak kira sama ada anda sedang memburu makhluk-makhluk Pokemon GO; bersenam di gimnasium; membeli belah di pasaraya; menuju pulang dari percutian atau menggunakan tandas awam, barisan produk Siap, Sedia, Mula Antabax akan melindungi anda.

Tisu, gel dan penyembur pembersih ini didatangkan dalam bekas yang direkabentuk agar dapat dimuatkan dengan selesa di dalam poket dan hanya akan mengambil ruang yang sedikit di dalam beg tangan, beg kembara, beg sekolah, beg pinggang mahupun bekas ubatan kecemasan dan kereta. 

Walaupun kecil, ia amat berguna dan berkesan. 

Ketiga-tiga wira pembersihan ini pasti akan memastikan anda dapat melakukan pembersihan dengan pantas dan mudah!

Penggunaan

Lapkan telefon bimbit, tablet dan komputer riba anda setiap hari menggunakan Tisu Pembersih Anti-bakteria Antabax kerana skrin dan papan kekunci peranti-peranti berkenaan mudah dicemari dengan sebum kulit, solekan, minyak dan lebihan makanan selain kuman yang boleh menjangkiti anda setiap hari.

Bersihkan alatan gimnasium sebelum dan selepas anda menggunakannya untuk senaman. Tisu ini juga amat sesuai untuk membersihkan lebihan makanan segera di dalam kereta - benar, kami pernah mengalami keadaan sebegini dan Berjaya menangani situasi tersebut dengan mudah dan efektif! 

Gunakan Penyembur Pembersih Antabax untuk membersihkan tandas, troli pasaraya, pemegang tangan di dalam bas atau keretapi yang anda naiki setiap hari. 

Pilihan di tangan anda, sama ada anda biarkan diri dicemari kuman apabila memegang alatan itu atau membersihkannya untuk kebersihan dan kesejahteraan diri.

Gel Pembersih Antabax pula amat sesuai untuk membersihkan tangan dan jari jemari anda secara menyeluruh daripada dicemari kuman yang gagal dibasmi oleh sabun atau pada ketika ketiadaan air.


Menurut Pengurus Produk Penjagaan Rumah dan Peribadi Kumpulan Lam Soon Edible Oils Sdn. Bhd., Cik Angeline Sim, penjagaan kesihatan yang baik berkait rapat dengan amalan kebersihan diri.

Amalan kebersihan yang ringkas dan pantas membawa kesan besar dalam mengurangkan risiko dijangkiti penyakit berjangkit terutamanya yang disebarkan melalui sentuhan.

“Majoriti rakyat Malaysia mengamalkam gaya hidup aktif termasuk mengamalkan sukan rekreasi luar; bermain permainan di telefon bimbit; mengembara; membeli belah dan bersenam di gimnasium. 

“Dalam melakukan aktiviti-aktivit tersebut, kita tidak dapat mengelak daripada berinteraksi antara satu sama lain dan ini mendedahkan kita kepada risiko jangkitan penyakit serta kuman merbahaya yang dibawa dan disebarkan oleh orang lain secara sedar atau tidak. 

“Justeru, amat penting bagi kita untuk sentiasa bersedia dan menjadikan pembasmian kuman dan penjagaan kesihatan amalan supaya risiko dijangkiti penyakit berjangkit dikurangkan. Setidak-tidaknya, amalan ini boleh memberikan anda ketenangan fikiran’” kata beliau.


Barisan produk anti-bakteria Siap, Sedia, Bermula Antabax ini boleh didapati di farmasi dan pasaraya-pasaraya di seluruh negara termasuk farmasi Guardian, Watsons, AEON dan banyak lagi.

Tisu Pembersih Anti-bakteria Antabax (3 X 10 helaian)
Harga jualan yang dicadangkan: RM 4.80

Penyembur Pembersih Antabax 50ml
Harga jualan yang dicadangkan: RM 4.80

Pembersih Tangan Segera Antabax 50ml
Harga jualan yang dicadangkan: RM 4.20

Untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Antabax dan mengikuti tips-tips kebersihan untuk gaya hidup sihat dan penuh keyakinan, sila tekan butang “Like” Antabax di pautan www.facebook.com/NewAntabax


1 comment :

Liyliz Yusof said...

mg best! liz letak yang spray tu dkt ofis snng nak pakai. sembur je tk payah nak gosok2 sapu