MY HISTORIC MOMENTS

Friday, August 2, 2013

Semalam Dapat Cuti FREE Yeah!

Hi Korang,

Ni kejadian semalam ye..

Pepagi lagi supervisor aku dah call. Terperanjat plak kan. Apa plak yang tak cukup ni. Tup-tup dia tanya pasal kunci office. Haruslah aku ada simpan satu but untuk pintu kayu dan untuk glass door tak de. So dia pun citer, bos german besau aku sangatlah baiknya pi kunci semua pintu yang ada dalam office ni coz dia last balik hari tuh.

Now, dia terbang ke Penang plak.


So camne? Jawabnya haruslah bekerja dari rumah lah kan. Bebudak lain untunglah ada laptop so kerja dari hotel je lah. Cuma aku dan QS aku je yang guna desktop. So seharusnya ktorang bercutilah. Tak de apa nak buat.


Takde buat apa pun but dapatlah settlekan beberapa errands. Ktorang pi tukar duit raya kat Public Bank sg Chua ni coz ayah aku suruh tukarkan. Nak tunggu Mr Big lambat oo coz next week baru dia nak cuti. Tak ramai orang pun coz ada time boleh tukar duit. Bukan cam dulu, anytime boleh.

Settle tukar duit, ktorang berjalan ke Warta Bangi plak.

Tujuan asalnya kekonon nak pi tengok baju raya kat area luar-luar tuh. Sudahnya ktorang naik ke tingkat3 ada sale sport items dari banyak brand macam Adidas, Puma memacam lah. Apalagi duk usha kot-kot ada yang murah boleh sambar satu.

Memang banyak pilihan, rambang mata di buatnya ut sorry no picture ye coz diorang tak kasi amik gambo kat dalam tuh. Banyaklah pilihan macam kasut, baju, seluar, peralatan sukan, beg, botol air dan ntah apa lagi pun aku tak berapa nak ingat.


Dapatlah sambar kasut jogging untuk aku dan Mr Big kasut macam sandal tuh. Beli sport beg satu, jadilah. Ewah, macam dapat bonus plak kan.

Kemudian pi beli barang dapur sket coz nak masak petang tuh.

Itu jelah yang dibuat.

Anyway terima kasih kat bos aku yang baik benau hatinya bagi ktorang cuti FREE-FREE je semalam kan. Dapat gak lah aku settlekan mengemas rumah mana yang patut. 

Lain kali buat lagi ye bos….


7 comments :

beta kupu said...

untunglah dpt cuti...tp klu kejadian tu arini, dabel untunglah jawabnya!hhe

beta kupu said...

untunglah dpt cuti free....tp klu kejadian tu arini, dabel untunglah jadiknya! hehe

Sukma Haron said...

wah.......! untung ko yea dapat cuti free lagi....baiknya boss ko....kalau ler boss aku macam tuh....bestnya...!

intanfirdaus247 said...

Selamat Hari Raya Cik Lily Putih ..:))

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

SecretOfShaila said...

wahhh...bestnya...dapat cuti..^^

hazman aka species1980 said...

Memang sonok keje kat umah la kan.... btw kalau kat al ikhsan diorang kasi snap kalu tak silap...hehehehe