MY HISTORIC MOMENTS

Friday, August 2, 2013

Grocery Shopping With Amina Masterchef Australia Season 4

Hi Korang,

Bila diorang offer nak pi shopping dengan AMINA Masterchef ni, aku cam kaget sekejap. La betul-betul peserta MasterChef Australia ni datang Malaysia. Memang ye pun, dia ada touring Malaysia this week under Lifetime Channel 709 kat Astro tuh.


So abis je keje terus je aku bergegas ke B.I.G Supermarket kat Publika. Jumpa Amina and team di sana. Bukan aku je, Sarah dan Henry pun ada sekali. Kira beruntunglah ktorg bertiga ni.


Masa diorg introducekan Amina ni, ermm memang tak sangka dia memang besar tinggi orangnya tapi peramah. Senantiasa gelak je bile bercerita.









Apalagi ktorang start shoppinglah. Dia nak beli barangan untuk menu nasi goreng her style coz dia ada cooking demo di Mid Valley esoknya. Pilih itu, pilih ini. Dari sayuran sampai ke ayam. Kira satu store ktorang berjalan.


Memang seronok coz sambil berjalan tu sambil dia bercerita pasal her cooking passion. Segala bahan-bahan masakan bagi dia yang pelik, mesti dia stop untuk tengok menda apa dan apa gunanya. Dia ada bagi tips sket pasal nak pilih sayuran yang betul dan memacam lah.


Anyway thanks to Nuffnang dan Lifetime for this special invite. Gamaknya ramai benau yang jeles aku bergambo dengan Amina kan. Mintak maaf ye kengkawan, rezeki depan mata takkan lepaskan cam tu je kan.

Nanti ada puasa buka puasa dengan AMINA lagi, yeah… bestnya

4 comments :

hazman aka species1980 said...

Whoaaa.. ko jadi tourist guide kejap la yea....

Rasp said...

okezzzz ni memang jeles....
i mmg suka tgk amina nie....
dari start lagi, she is my fave contestant....

intanfirdaus247 said...

owh sangat jeles..sebab kita pon minat dia ..huhu...

Hazeman Huzir said...

Oh! I have met her too sebab Astro bawak dia jumpa staff-staff Astro.. below is my experience with her:

http://hazemanhuzir.blogspot.com/2013/08/masterchef-amina-elshafei-in-kl-would.html