MY HISTORIC MOMENTS

Thursday, August 29, 2013

Proses Rawatan LIPOSONIX Dijalankan

Hi Korang,

Ingat tak aku citer pasal LIPOSONIX hari tuh? Kalau tak ingat, korang boleh check it out kat ENTRY ni.


So now aku nak citer pasal cam ne proses LIPOSONIX ni berlaku.

1. Alat rawatan sistem Liposonix ® diletakkan di kawasan yang disasarkan.


2. Ultrasound berintensiti tinggi tertumpu (HIFU) tenaga memberi tumpuan kepada lemak yang disasarkan dan memusnahkan sel-sel lemak di bawah lapisan kulit.



3. Satu luka berterusan dicipta pada lemak yang disasarkan dan tidak membahayakan dilakukan untuk lapisan kulit.



4. Tisu lemak akan dikeluarkan melalui penyembuhan semula jadi badan dan proses penyingkiran.



Ermm cam tulah prosesnya.



Rasanya straight forward kot treatment ni. Langsung tak de pembedahan kan. Mudah dan cepat. Of courselah korang akan rasa tak selesa, sakit sket, kesejukan, macam kena semut-semut but stil tidak merbahayakan diri korang. Kesan sampingan tu biasalah macam merah sana sini, lebam, ketidakselesaan dan bengkak.

Lepas daripada rawatan tuh, tak de lagi follow up punye treatment. Tapi kalau doktor korang yang jaga korang tu cakap datang buat check up so ikut jelah ye


Selalunya keputusan biasanya boleh dilihat dalam 8 hingga 12 minggu cam tu, kiranya itulah masa yang diperlukan untuk badan secara semulajadi memproses lemak yang dirawat.


Itulah dia LIPOSONIX






Korang yang rasa agak-agak berani nak mencuba rawatan ini boleh dapatkan maklumat di specialist yang berhampiran dengan korang ye.


2 comments :

Farah Waheda Wahid said...

siapa yang nak kurus cepat baiklah pergi try buat .... heeee....

beta kupu said...

klu ikutkan harus lah nak tp cam menakutkan lah plak kot2 ada side effect ke kan...*kuno gila hihihi*