Saturday, August 17, 2013

Lost World of Tambun Blogger's Getaway

Hi Korang,

Bila nampak mamasan Tammy duk hurah-hurah kat blog beliau pasal gateway, seharusnya janganlah dilepaskan.


Percutian di hujung minggu siapa yang tak mau kan?

Aku haruslah salah seorang yang kaki berjalan time weekend ni, yelah boleh release tension sket katanya.


Kenapa aku terhegeh-hegeh sangat nak join quick gateway ke The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia?



1. Dah lama tak naik keretapi

Yelah ko, last aku naik train masa nak pi Hatyai 3 tahun lepas. Bayangkan dah berapa lama tuh kan. Windu sesangat nak naik keretapi ni. Tambahan plak ETS Train ni baru lagi. Dengar khabar cam bullet train tu, so confirm-confirmlah laju. Cepatlah aku sampai ke Ipoh nanti.




2. Outing with Girls Only

Mestilah best outing with girlfriends right? tambahan lagi beauty bloggers, yelah kita boleh share anything pasal make-up, food, outfit, fashion kan. Kalau ada lelaki cam payah sket lah.



3. First time ke Lost World of Tambun

Nama memang selalu dengar tapi tak pernah jejak kaki langsung ke sini. Orang kata adik-beradik cam Sunway Lagoon tapi more ke hutan-hutan sket. Rupanya ada macam-macam park, ada petting zoo, water theme park, hot spring and spa, amusement park, Tin Valley, Swan Lake, Tiger Valley dan memacam park lagi lah. Teruja sangat wokeh!


4. Sharpen my photography skill

Rugilah kalau tak bawak camera sebab mesti banyak tempat-tempat menarik untuk di ambil gambar. So kat sini nanti boleh aku praktis skill photography aku kan. Kalau setakat camwhoring tu dah biasa ok tapi mengambil nature shoot ni agak payah sket. Nak ambil gambar burung terbang, angsa bergerak kan. Kat sini lah nanti


Adui yai dah panjang lebar plak aku menulis ni la, langsung tak perasan. Nampak nau excited lebih kat ke Lost World of Tambun ni. Memintaklah mamasan Tammy dan SWAT team dapat memilih aku one of the bloggers yang dapat pi ek.

Please please please....


Kena bersiap ni, sediakan bikini, beach flip flop, camera dan fooooood...

Lost World of Tambun, I'm coming tau!

credit photos from www.google.com.my

8 comments :

Sop said...

good luck yer

Cik Aann said...

rindunya nak pergi lost world ni lagi..huhu

Testimoni Meal Shakes Shaklee: Kebaikan Vitamin untuk Anak yang Mengidap Asma

hazman aka species1980 said...

tempat menarik gak nie... aku pun tak penah sampai....anyway good luck yea

Hanif Idrus said...

Best gak...
Tak pernah juga ke sana

Sherry said...

So nice u going, who jaga anak?

Eva DaNiaL said...

hye ciklilyputeh ...
DONE FOLLOW U ...
eva dah pernah pegi LWOT tuh ..
besttt main air ^_^
evadanial.blogspot.com

zety said...

waaa cam sgt best adiahnye..alldbest ciklily!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. yeayyy jumpa akak kat sana yeee :)