Thursday, February 3, 2011

Aku Kepenatan

Hi Korang,

Aku kat umah mak aku nie bercuti sempena raya cina nie. Seronok wei cuti kan. Boleh manja2 dengan mak aku. Order je nak makan apa then terus dapat kan..

Ermm kata kauuuuu...bertuahlah aku kan.

Sejak dari malam tadi aku sampai kat umah mak aku nie sampai lah sekarang aku still tak berhenti lagi berkemas.. jeng jeng jeng.. bukan sebab nak sambut raya cina tapi sebab rumah mak aku kena banjir. Oit first time sepanjang ktorg duk rumah inilah kena banjir yang paling teruk sekali.

Ini sebahagian daripada gobok yang nak kene bakar... Nangis oo

Korang bayangkan lah mak aku terpaksa beli 4 gobok baru bagi nak ganti gobok lama yang dah kembang kena air lumpur banjir tu kan. Ishk cian jugak aku tengok petang tadi gobok tu semua kena bakar. Abis semua pinggan mangkuk aku kena basuh balik, yelah dah kena lumpur. Nasib baik air tak naik kena tilam, kalau tak abis aku kena tidur kat lantai jelah kan.

Ermm dah malam nie pas dah makan baru lah dapat update blog. Even facebook dan twitter pun langsung tak berupdate.

So esok sambung kemas lagi. Pendek kata asal celik mata je kemas umah, lepas makan kemas umah, lepas mandi kemas umah.

Nak tido.. chow..


12 comments :

sharaBUNGA said...

heeee~
jge dirimu syg :)

Liza said...

kat mana cik lily? rumah mentua liza pun banjir gak

♥MAMASYAZA♥ said...

umah mak akak dah 2 x kena banjir, fuhhh memang siksa

katak_78 said...

MAk ai.....kesiannyer...diorang ada bagi bantuan sempena banjir tak??

KiD said...

alaahai.. cian cik lily.. patut laa takde dari rabu.. :)

selamat mengemas.. huhuhuhu

hazman aka species1980 said...

lorr... banyak gak tue... sampai EMPAT almari kena bakor.... memang agak costing la kan....tapi badan ko sure flat giler kan...peluh satu badan...

CikLilyPutih said...

@shara
hehehe TQ darling

CikLilyPutih said...

@Liza
kat jasin mlk. teruk gak lah

CikLilyPutih said...

@mamasyaza
2 kali ? adui yay... azab oo

CikLilyPutih said...

@katak_78
bagi la jugak, but lambat sket lah

CikLilyPutih said...

@kid
itulah busy mengemas.. lotih nie

CikLilyPutih said...

@hazman
itulah sakit2 tulang dah nie..