Tuesday, February 22, 2011

Jemputan Hi-Tea With Perdana Menteri @Seri Perdana Putrajaya

Hi Korang,

Aku rasa mesti semua orang especially bloggers tau aku masuk tv pada event ni hari ahad hari tuh kan. Even ayah aku pun sibuk call bagitau yang aku masuk tv3 masa berita. Eventho 2 second as Shahroll kata but still glamer jugaklah aku kat site semalam kan. hehehehhe


Dah korang tau nama aku kan... Ishk dah x misteri lagi ek


Our new online friends

Aku dapat invitation tu dengan mrBig lah. So kenalah datang berdua kan. It's actually very simple gathering PM with us yang seramai 550 orang. No protocol at all. Very santailah orang kata. Ktorg sampai dalam pukul 3 lebih cam tu so after few registration sampai jugaklah kat meja yang diorg dah sediakan. Rupanya meja aku dekat betul dengan VIP table. Wah ini can baik ni, yelah dapat tengok PM dari dekat.



Around 4.15pm cam tuh. Dato Seri Najib Razak pun sampai. Serious walaupun dekat tapi tengoklah bodyguardnya berapa ramai plak kan. Yelah orang no. 1 dalam Malaysia kan. Aku tak payah nak bangun or berdiri terjengkit2 kan coz memang nampak dari table aku dekat sangat.


Kyushuk tengok PM yang dekat nau dengan aku kan

After PM bagi a few speech, its time to sessi dialog. On the list memang nama aku ada utk bertanyakan soalan but time constrain kan so hanya 2-3 orang je yang dapat tanya soalan. Majoriti soalan berbentuk politik,ekonomi dan ada satu soalan pasal personal life dia. Tergelak2 ktorg bila dia citer kan.


Pas dapat green light untuk makan apa lagi teruslah serbu gerai2 yang ada telah disediakan. Majoriti sebab aku paling suka putu piring. Eventho banyak lagi benda lagi boleh bedal but putu piring tu aku bedal sampai 5 keping tau. MrBig plak tak abis2 dengan kambing golek tu kan. Bila tablemate aku tanya tak nak pi amik gambo dengan PM ke? ermm nak lalu ke meja dia pun dah jem cam ne nak pi dekat dia kan. So ktorg tengok je dari table. Majoriti yang datang dari seluruh Malaysia, Sabah Sarawak pun ada tau. Ada yang siap bawak hadiah lagi tau. Bunga bukan main banyak lagi.

Nasib baik ada orang yg tolong ambikkan gambo ni.


Sempat tangkap Dato Farid Ridzuan (TV3)

Tengah orang lain sibuk2 berebut2 kat table VIP tu, ktorg bercamwhore kat stage tu lah. Seronok betul dapat bercamwhore kat food booth then kat stage plak.  Tetiba MC announce that ktorg boleh bergambo dengan PM, yeah dah suka ni tapi photo group hehehhehe. Ermm tak perlah daripada tak de kan. Cepat berlari2 ke tangga besau kat umah dia ni. Ermm hampeh dah ramai yang tunggu rupanya. Dapat tempat pun dah atas2 tak perlah. Janji ada.

Ada pun muke aku dgn MrBig. Korang carilah.

Kecik benau aku rasalah.. hehehe

Around 6.30pm cam tuh, event nie berakhir. Seronok plak rasanya lah. Dapat masuk kat umah PM ni eventho kat garden je kan. View memang totally cantik. Tak puas rasanya bergambo lah. Tapi ada jugak kawasan yang diorg x bagi amik gambo, ermm yg tak bagi ambik gambo tu lah yang cantik okeh.

Cantik kan view kat belakang pompuan gemuk tu kan..


Thank you to Dato Seri Najib Razak for gave us this opportunity kan. Terasa bangga sekejap. If kalau boleh pi lagi boleh tak?...

Yang penting masuk tv okeh.. ko hado? hauhauahuahauhauahua... Jangan jeles...

14 comments :

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

1MALAYSIA noqqq!!! kau hado?? eheheeh~

makdara TERdiva said...

yup! i nampak ciklilyputih..glamer u!

bukan senang dpt peluang camni..10 thn sekali pun bln tntu ade.. :D

Sumijelly said...

jeles........ tau ikut ko..tp dlm keadaaan mabuk... baik rentikan la..
sumer benda pun tak leh makan nanti...hahaha

Sumijelly.com

KiD said...

dah tau nama... yea yeayy!!! :)

ManjaIxora said...

huiyoo.. untung dpt jumpa PM.. glemer sey.. hohoho

isabelle said...

hehe.kantoi jua akhirnya. xpe, aku ttp panggil ko lily.
weh, nape x blurkan skit bhn nama ko tu? nama mrbig mmg dah lama tau, xyah blur kan

Heidi Shafiq said...

pehh.. bestnye.. x penah lg jumpe PM depan2..

fiza said...

Wah...bestnya dapat jumpa PM secara live ^_^

Siti Harisun Said said...

Yang penting masuk tv. Glemer... Jeles huh!!! :p

Matjoe said...

part kambing tu aku xleh tahan. yummy

karipapsayur said...

eeh, ini yg invitation via email tu ek?

tifa said...

Bab masuk tv tu tifa nampak cik lily masa tengok berita

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak perasan pulak ciklily kat dlm tv tu :) tengok berita tu. eh, puan hadijah ;p lalalallariksss

SyUhAdA said...

besnye dia..hihi..