Monday, February 14, 2011

Love Nora xoxo

Hi Korang,

Terdetik plak aku nak buat entry pasal Love Nora ni. Ermm terfeeling2 lagi sekarang ni tau.

Bukan apa, aku dah lama perasan iklan citer kat channel Astro Citra 131 ni. Memula ntah apa citer lah aku ingat, but bila dah tengok malam tadi uishk memacam feeling lah pasal citer ni.


La korang tak tengok ke, ermm ni aku nak citer sket pasal Love Nora ni

"Love, Nora memaparkan pasangan romantis suami isteri, Raul dan Nora yang ternyata mencintai satu sama lain. Tetapi sejurus kemudian, Nora menyedari dirinya sakit tenat, lalu dia menulis email penuh cinta untuk memenangkan dan menghibur hati suaminya sesaat setelah tiba ajalnya nanti.

Raul tertekan dan seakan tidak mampu meneruskan hidupnya. Tetapi tanpa disangka, Raul mula terima ketibaan kiriman email tercinta dari Nora, Raul mula menampakkan semangat untuk terus menikmati hidup bahagia

Dapatkah Raul bangkit semula dari kesedihan dengan bantuan catatan-catatan dari Nora yang penuh cinta, sokongan dari keluarga, sahabat? Adakah Raul menemui semua keyakinan diri and jatuh cinta kembali?"


Bila aku tengok citer ni, aku rasa memang payah nak jumpa lelaki macam ni setia tak ingat eventho wife dia dah meninggal. Syahdu2 gak lah kan. Seronok, jalan cerita menarik. Masa kat Cortona Italy tu, cantik betul pemandangan kan. Rumah tumpangan yang diorg stay tu cantik je. Rumah tu bentuk petak, bedroom diorg diorg tu simple je but view dari tingkap bilik tu memang sangat cantik. Tapi aku rasa macam novel P.S. I Love You la plak, sebab Raul tu sentiasa dapat email dari wife dia kan.

Ermm still terfeeling2 lagi ni. Alangkah bestnya kalau mr Big............................................ (wah tetiba boleh berangan plak kan) hehehehhehe...mentang-mentang lah hari ni Valentine Day kan.

Ishk mana boleh celebrate kan?



10 comments :

cik fiza said...

cik lily putih, sy pn tgk juga malam td.. mmg feeling la juga... tp sgt sweet dan jln citer pn x mcm typical malay telemovie.. sgt best :)

farid kamil said...

PERGH. GMBR PUN CNTIK.. KENA TGK GAK NI

Joy said...

mesti sedih cite ni..

isabelle said...

jiwang2 gitu, lily...

KiD said...

love nora? nora abang komeng? hahahaaa

phreak-id said...

Macam best. Tapi Astro Citra. Ish. ish. Tak subscribe.


Terbaru > Download Drama Bersiri TV3 - Gemilang (Episode 1 - 3) >Blog Best : Roq's Blog > Drama Bersiri TV3 - Gemilang

Anonymous said...

cerita ni macam ps i love you. except ps i love u tu dia hantar surat. and yg mati tu husband dia. sebijik cerita tu. if tak dapat tgk dload la kat teamaryz.com pon boleh :)

Epul said...

Betul2..mcm citer ps i love u citer nih.

Azah Syahira said...

Cerita ni memang best, tengok kat astro ria pukul 2 tadi. :)

Anonymous said...

hi!!!