Wednesday, September 22, 2010

My Raya Moments Contest

Hi Korang,

Di sebabkan sekarang nie ada mood nak menulis tapi tak de bahan yang meletups, aku teringatkan contest bro GTO Eyriqazz yang sedang hangat diperkatakan sekarang nie.

Ala contestnya senang je, korang kena post entry pasal My Raya Moments.

Sebelah my FIL

Sebelah My MIL

So raya kali aku dengan mr Big celebrate kat Rembau tau. My FIL punya weekend house. Actually my FIL orang rembau but now sudah bermastautin kat Kuantan. So tetiba dalam bulan puasa hari tu, dia ajak ktorg beraya kali nie di Rembau nie lah.


First time beraya kat daerah beradat. So lain sket rasanya. Walaupun masih mengekalkan adat perpatih yang sedia ada but ktorg meraikan secara sederhana dan simple. Selepas balik dari solat hari raya, ktorg bermaaf-maafan dan disusuli dengan acara bagi duit raya dan juga memotretkan gambar keluarga.

tengok mr Big bagi duit raya cam tu je, tak yah sampul2 pun

Lepas tu, ktorg pergi menziarahi sanak saudara dan keluarga dan tidak ketinggalan juga ke pusara arwah atuk dan wan untuk menyedekahkan al-fatihah.


Itulah serba sedikit mengenai raya ktorg tahun ini. Bersederhanaan tapi meriah.

So korang lepas buat entry contest nie, jangan lupa

Vote Eyriqazz for MySelangor Story Contest [ klik here ] . Blog Voting : 28th September to – 31st October 2010 ( akan diupdatekan linknya later)

Dan juga, My Raya Moments Contest ini adalah anjuran bersama MySuperkids , Viruspadu, LittleKidsPhotography, Fitrihadi dan Special Additional Sponsor by Redmummy.Com (RM150)


So ini di antara syarat2 yang kena buat :-
2) Sharekan Permalink Contest ini di Wall Facebook Anda - DONE
3) Di entry anda , jangan lupa linkkan permalink Contest ini - DONE

4) Vote Eyriqazz for MySelangor Story Contest [ klik here ] . Blog Voting : 28th September to – 31st October 2010 ( akan diupdatekan linknya later)
5) Sertakan sekali ayat ini, My Raya Moments Contest adalah anjuran bersama MySuperkids , Viruspadu, LittleKidsPhotography, Fitrihadi dan Special Additional Sponsor by Redmummy.Com (RM150)

6) Last but not least, komen di entry ini beserta Permalink Of Your Entry

7) Tarikh Tutup Contest Ini adalah Pada 31 Oktober 2010
 
By the way, korang nanti jangan lupa 'LIKE' dan 'KOMEN' tau kat facebook aku tau.

9 comments:

Eyriqazz said...

wah,meriah raya..jealous2...

p/s ;dah uploadkan di facebook..hadiah sebenar pun dah direvealkan di entry (kalau tiada tambahan sponsors,3 sponsor tgh fikir nak terima or tak)

enyheartsdiamond said...

sedondon lah kita kak lily <3

tp eny tak dpt beraya dengan khong pon :|

Hidayah Ismawi said...

Bukan sampul yg best.. yg dalam yg best .. enviromentally friendly apa x bagi sampul.. go Mr Big!

Good luck ;)

MY LATEST ENTRY: Hooray!

h4ni3 said...

mr big takmo bagi duit raya tu kat aku ker?
kekekke

kak ina kl said...

good luck lily

viruspadu said...

all the best lily

Matjoe said...

meriahnyerr,
esok nak joint gak kontest ni

Mommy Lyna said...

cik lily! cepat menang!

tak sabar haku nak kasik hadiah ke kamu ni hehehe.

~ ReD ~ said...

good luck :)

Pengaruh Wrestling Terhadap Kanak-Kanak Bawah Umur Versi 1.5SG

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails