Friday, September 24, 2010

DiGi iPhone 4 Me

Hi Korang,

Aku rasa semua orang dah maklum pasal iPhone 4 yang baru launch hari nie kat Malaysia kan, betul tak? Eleh jangan buat tak tau. Kat radio, tv even kat Nuffnang blog pun ada kan. Nak tipu aku la tu kan.


DiGi iPhone 4 Me?




Aku memang nak sesangat lah Iphone nie. Nampak macam cool bila ada handphone yang canggih cam nie. Rasa bangga pun ada. Betul tak?

Bagi aku extra special featuresnya yang menarik. Cuba korang tengok nie.

Facetime

Bila korang buat video call, boleh nampak sekali muka korang kat skrin tu. So tak payah nak pusing2 belakang lagi.
Retina Display.

Biasalah sebesar mana skrin hp ni, kalau tengah baca online news mesti jumpa font kecil2 kan. Dah tak nampak. So iphone nie ada special function yang ala2 kanta pembesar. So korang bolehlah view sebesar mana korang nak.


Multitasking

Dalam satu2 masa, korang boleh guna iphone nie untuk pelbagai benda. Sambil surfing boleh dengar mp3, boleh ambik gambo sekejap. Cam tu lah.


HD Video Recording

Aku tau sekarang nie ramai bloggers tengah gila VLog, kan? So dengan adanya function nie, boleh korang record pelbagai video kan.
Hah, mesti sekarang korang dah rasa teruja untuk guna iphone 4 nie kan. Aku nie bukan apa, sebenarnya sebab aku nak sangat iphone 4 nie, ermm sebab nie lah.


Aku nak challengge dengan minah sebab dia selalu cakap iphone dia canggih. Iphone dia baguslah, boleh itu inilah. Ishk.. geramm mak nyah!


Actually bukan apa punlah, Nuffnang ada anjurkan contest untuk dapat iphone. So cepat2lah korang join tau. Untuk first day, korang kena buat nie...
DAY 1

1. Write a blog post with the title, “DiGi iPhone 4 Me”.
2. In your post, tell us why you want an iPhone 4 from DiGi.
3. Choose one of the five nifty badges below, and copy and paste the code provided to include it in your blog post.

Untuk first task nie aku dah siap, so kena tunggu untuk task yang seterusnya.

So wish me luck tau!

5 comments :

beLLa said...

all the best ye! ;D

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh all the best tau!
Pojie tak tdaya nak kejar ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

Kyuubi_85 said...

wah hebatlah i phone baru ni.. anyway, ko pun join gak ke contest tu? moga berjaya.. :)

noor afzan said...

good luck ciklily..

Miss Q said...

cantekk da best tapi touch screen. takot mudah rosak =(

Entry terbaru ahkak: Bagaimana Mencari Jeans yang Bersesuaian dengan Body anda