Monday, August 14, 2017

Weekend Dinner Buffet with DURIANS At Impiana KLCC Hotel

Hi Korang,


Kemain lagi tajuk entry English bagai kan tapi ceritanya of courselah in Bahasa melayu.


Jumaat lepas, kitaorang berdua dinner di Tonka Bean Restaurant ni, ermm memang tak plan pun. Memula cam jadi tak jadi je coz dapat confirmation lambat tup-tup jadi so bergegas ke masuk KL lepas kerja. 

As usual traffic pada hari Jumaat memang mencadar minda sket, akak Lily sampai KL dalam pukul 5.30pm cam tuh tapi di sebabkan stuck tak bergerak depan KLCC lama nau so terus masuk parking basement KLCC dan jalan kaki guna pedestrian bridge yang menghala ke Impiana Hotel ni. Ermm sekejapan je sampai, rupanya memang sesak teruk pun kat depan hotel ni. Nasib baik akak Lily mengambil langkah bijak hhehehehhe…

So dinner buffet, what you expect?

Mestilah ada appetizer, main dish dan dessert kan ahahhaaahaha then korang nak apa lagi? Durians? Wei kalau buffet Ramadhan memang la ada tapi ni dinner buffet biasa kot kan.

Tapi tidak di Impiana Hotel KLCC ye..


Untuk promosi bulan Ogos ni ada buffet Durians sekali tau.


Itu sebenarnya Mr Big suka tuh, sanggup dia makan dish lain sket-sket je dulu sementara nak tunggu buffet durian bukak kul 8.00 malam. Hauhauahuahu



Akak Lily memang tak makan just temankan dia je duduk makan kat luar tuh sambil di sinari lampu-lampu jalan dan kereta yang tengah jem tuh 

Selain daripada durian, main highlight untuk dinner buffet ni adalah BBQ Grill di LIVE STATION lah kan.



Akak Lily suka menu ni sebab boleh makan seafood grill free flow hahahaha akak lily kan hantu seafood ni so pilih-pilih je then bagi kat chef yang bertugas tuh dan tunggu chef tuh masak depan mata kita.

masak chef jangan tak masak

sambil tunggu chef masak, moh kita bergambar dulu ek

bahan perapan ni sedap tau, pedas pedas sedap

Nanti dia tanya lah nak well done ke, medium ke kan. Sekejapan je dia masak, then ambil 3 sos yang disediakan tuh kemudian makan.

Ala-ala korang menu lain pun akak lily makan jugaklah tapi semua rasa sket-sket yelah mana larat nak makan sorang semangkuk sepiring bagai kan. 


Banyak pilihan sampai tak tau nak makan yang mana satu ek

lama tak makan oyster raw ek, sedapnye

live station - pasta masak panas-panas ni tau

Harga dinner buffet galore with durians di Tonka Bean ni adalah

RM128nett untuk dewasa

RM64nett untuk kanak-kanan (6 – 12 tahun)

Hanya pada hari jumaat dan sabtu je tau setiap hujung minggu dari 6.30 pagi hingga ke 10.30 malam.

Untuk tempahan, korang boleh hubungi 03-2147 1111 ext 3034, 3320 atau 3035.

Jom kita ke

Tonka Bean Cafe
Impiana KLCC Hotel
13 Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur, Malaysia



Tel : 60 3 2147 1111 Ext. 3315

Website: www.impiana.com

Ingat durian tuh tau, rugi kalau korang tak cuba kan..






Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


3 comments :

Mar Mansor said...

aduiimak..dah makan durian..makan seafood pula..tergoda weh tengok durian tu
JanjiKita

Siti Rohaida Yusof said...

kat hotel ada durian?wahh...of courselah kena amik durian tu...heheh..Tapi sebelum tu make surelah kena makan yang lain dulu kan

Hasliynda Umairah said...

sedapnya durian..
harga sgt2 berbaloi....semua boleh mkn