Monday, August 28, 2017

Mari BANGKIT BERSAMA Sempena Sukan SEA Ke-29 2017

Hi Korang,


Ya ampun musim Sukan SEA 2017 ni, rata-rata akak Lily perasan ramai nau pakai baju Malaysia ni kan, ermm semangat kesukanan sungguh. Yelah Malaysia kan menjadi tuan rumah untuk kali ni so haruslah kita berbangga ermm eksyen lah sket kan.




La tak semestinya kalau tak pakai baju Malaysia tuh tak sokong atlit kita kan, ishk korang ni janganlah camtu sedih akak Lily tau.

Padahal hari-hari akak Lily ikuti perkembangan terkini Sukan Sea 2017 ni ye.

Eh kan ade website rasmi www.kualalumpur2017.com.my so kat sinilah akak Lily follow segala updates tau. 

Macam yang ni:


Pingkat emas ke-6 bagi Malaysia di miliki oleh atlit acara Boling Padang Soufi Yusof yang menewaskan atlit daripada Singapura pada pusingan akhir. 


Malaysia ke peringkat akhir bagi acara bola sepak hasil jaringan N Thanabalan. Memang terrer Matcha dari Bahau ni lah, tanduk je tau.


Nie akak Lily letak keputusan catatan pingat bagi setiap negara yang bertanding. Info ni pada 27hb Ogos 2017. Sajelah nak tunjuk kat korang ek, mintak-mintak tercapai juga hasrat Malaysia untuk mengumpul 111 pingat untuk Sukan SEA 2017 kali ni.


Nak LIKE kat Team Malaysia Fanpage ni https://www.facebook.com/TeamMalaysia/ apa lagi, jangan lupe tau..

See see I told you rightttt....

Lepas tuh, korang tau tak videoklip MTV 'Gemuruh Suara' yang je keluar tau, feauturing Raja Syahiran, Elizabeth Tan dan Ayda Jebat. 

Meh tengok kat sini, akak Lily dah siap-siap letak untuk korang


Apmacam?

Nie akak Lily kongsi sedikit lirik lagu Gemuruh Suara ni ek, tang korus 

Gemuruh suara,
Jadi bangsa Berjaya,
Gemuruh perkasa,
Bawah satu bendera,
Nama kita bina,
Diseluruh benua rasa bangga
Genggam amanat wira,
Julang panji Malaysia!!


Catchy sungguh la kan

Bagi akak Lily memang membangkitkan semangat para atlit negara dan kita sendiri kan, untuk berusaha dengan lebih kuat lagi dan meraih kejayaan tak kiralah dalam apa jua keadaan pun.

Lagipun Ayda Jebat dan Elizabeth Tan tuh, dua-dua akak Lily minat so haruslah layan kan videoklip ni. 

Lagi satu ni, kalau korang-korang tuh ade kesempatan untuk pergi menonton pertandingan sukan yang korang minat kat stadium tuh mestilah nak join group penyokong Malaysia kan. 

Korang nak tau pasukan penyokong Team Malaysia ni akan senantiasa menyokong para atlit Malaysia. Kalau pi stadium masa pertandingan berlangsung tuh akan nampak diaorang ni yang pakai baju sama tuh segeng itulah dia ye...


Hah yang macam dalam gambar tuh lah. Hah korang joinlah sekali barulah syiok kan, so tak delah segan bila nak nyanyi-nyanyi nanti.

So lagu-lagu diorang tau tak? 

La tak tau ke.. nasib baik TM dah create lagu-lagu cheer jadi bolehlah korang nyanyi-nyanyi bagi menambahkan lagi semangat para atlit kita yang sedang bertanding tuh.



Best kan!!

Kalau nak lagi boleh korang pi belajar nyanyi di youtube chants playlist ni tau

Kalau nak senang lagi, korang subscribe jelah youtube page official KL2017 je memacam ada kat situ. La pi tengok dulu, baru lah tau camne kan



Iklan 'Forever Our Pride' yang ada beberapa atlit kebangsaan negara kita seperti Pandalela Rinong, Farah Ann dan ramai lagi tuh pun best jugak layan.



Comey plak Farah Ann ni, dah cantik, ahli sukan plak tuh. Camnelah dia jaga kesihatan dia tuh ek... jelesss akak lily ni tau

Jangan lupa gunakan Hashtags

#BangkitBersama 
#KamiTeamMalaysia 
#SemangatNegaraku 
#Negaraku 

so barulah menambah lagi semangat kesukanan kita ek.

Dah la tuh jangan nak fikir-fikir lagi bukan senang Malaysia nak jadi tuan rumah Sukan SEA ni tau, bila dah ada peluang ni sokonglah kaw-kaw punya…

Ermm nanti ni kang nak pi jugak cari baju Malaysia ni, nak show off dengan korang lah…





Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


1 comment :

Hasliynda Umairah said...

alhamdulillah malaysia
juara champion