Monday, October 3, 2016

Makan Tengahari Di Cafe Lafayette, Damansara Uptown

Hi Korang,

Tak de apa nak buat sabtu lepas, aku ke Damansara Uptown untuk memenuhi jemputan makan.

Wah makan siapa yang tak sudi kan, cuma Mr Big je yang tak sudi sebab dia ada event lain huahauhauah


Aku ingatkan kalau chill lepak hari sabtu kat Damansara Uptown, parking senanglah kan ermm rupanya hazab jugak. Nasib baik ada parking bertingkat kat tengah-tengah ni so senanglah sket. Kereta pun sejuk dan nak jalan pun bukan jauh sesangat hehehhee

So kita ke Cafe Lafayette nau...


Lafayette is a European Café of discovery, we bring the symbolic images across the europe continent and fill our customer with a sense of tour across European contingent.

Ianya merupakan cafe berilhamkan cafe di Eropah yang menyajikan hidangan makanan barat yang sebahagiannya di fusion kan. Wah gituh ayatnye ek..






Walaupun cafe ini terletak di tingkat atas namun tidak menghalang pencinta makanan macam aku untuk merasai makanan di sini ye.

Di antara yang menjadi hidangan kitaorang pada hari tuh adalah:-

Appetizer

Smoked Chicken Risotto

Chicken Carbonara

Spaghetti Penne Salmon

Fried Mozzarella

Main Course

Hawaiian Chicken

Lamb Shoulder

Breaded Fish Deli 

Maryland Chicken


Dessert

Waffle Martini

Strawberry Stack

Minuman yang menjadi favourite kat sini adalah:

Peanut Caramel Ice Blended

Nutella Ice Blended

Tiger Tea

Chili- chili Bang Bang Tea 

Ermm memacamlah kitaorang makan kan sampai tak muat perut hehehhe. Majoritinya sedap dan mengikut citarasa kita orang Malaysia hehehehhe tapi tak hilang ok sentuhan Eropah tuh.

In terms of harga takde lah mahal sangat pun walaupun cafe ala eropah kan, berpatutan dan mampu milik seperti orang-orang kita ni ek hehehhe

Jom kita ke:

Cafe Lafayette
75M, Jalan SS21/1A 
Damansara Utama, 
47400 Petaling Jaya, Selangor

Tel: 03- 74967044

Business Hour: 11am- 11pm


Selamat menjamu selera semuanye....

2 comments :

Amanda Suria said...

Dah repeat dh pun...ngeh..ngeh..ngeh...

Nurulchumel said...

Mcm sedap! nnt nak ajak husband dtg sini la. :)