MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, October 4, 2016

AGS Hair Treatment Di Miracle Hair Expert, IOI Puchong.

Hi Korang,

Perasan tak bila dah usia meningkat ni, korang peratikan rambut banyak gugur kan?

Itulah especially mereka yang lepas bersalin, yang beranak pinak bila bukak tudung je terus Nampak segumpal rambut melekat kat tudung ek. Alah bukan korang yang bertudung je yang kena tapi aku ni hah kalau time mandi jatuh je rambut sehelai demi sehelai. Bila sikat rambut tuh, hah tengok kemain banyak lagi rambut melekat pada sikat kan.

Itu belum lagi kita tengok masalah kulit kepala gatal kan, yang garu sampai melecet bagai. Ermm masalah semua tuh.


Keadaan rambut di Malaysia

  • Faktor-faktor seperti stress, kurang vitamin, cuaca, salah menggunakan produk penjagaan rambut boleh menyebabkan gugurnya rambut
  • Kurangnya pengetahuan mengenai masalah keguguran rambut. 
  • The Malaysian Society for Hair Science mengumumkan 1 dalam 2 lelaki yang berusia lebih 50 tahun kehilangan atau mengalami kehilangan rambut. Hampir 2.5 juta wanita Malaysia mengalami keguguran rambut yang berbeza-beza darjah dengan corak wanita keguguran rambut tersebar luas sekitar 60 tahun. 
  • Lelaki / corak kebotakan wanita berlaku dalam 30% lelaki pada usia 30, 50% lelaki pada usia 50, dan 50% wanita pada usia 60. 2/3 daripada semua manusia akan mengalami keguguran rambut dengan masa yang mereka mencecah 35, dan pada usia 50 yang penuh 85% lelaki akan mempunyai beberapa rambut menipis. 
Di antara 5 masalah utama rambut adalah: 

1. Itchy scalp (35%)

2. Oily scalp (24%)

3. Hair loss (21%)

4. Dry hair 

5. Bad dandruff (17%) 

Ini merupakan tanda-tanda awal atau simpton rambut gugur.

Takut tak bila korang baca ! Aku lagilah. Dah ler pemalas nak cuci rambut hari-hari kann hauhauhauahu


So jumaat lepas, abis keje terus je aku ke Miracle Hair Expert (MHE) di IOI Puchong. 

Apa lagi nak buat rawatan rambut gugur lah kan, cuak gak wei kalau dah hari-hari rambut jatuh segumpal kan. Masuk-masuk je saloon tak ramai orang, rupanya customer diaorang semuanya berappointment so tak delah buang masa nak tunggu berjam-jam, semuanya datang ikut masa yang di tetapkan. Suka aku cara cam ni lah. 



Sesampai je Ms Hazel (outlet manager) nak analisis kulit kepala aku.



Ishkk takut benau dah aku ni sebab biasa kita tau keadaan kulit kepala kita cam ne kan, tambahan pulak aku tak cuci rambut malam sebelumnya so confirm-confirm berminyak sungguh jadinya.

kulit kepala jadi luas akibat rambut gugur

rambut tak sama saiz, ada kurus ada gemuk

nampak berminyak di liang roma kulit kepala

minyak mengering di kulit kepala, ermm susah nak hilangkan ni


Eeee rasa geli wei tapi itulah hakikatnya apa yang berlaku kat atas kulit kepala aku tuh. Walaupun tak de kelemumur tapi berminyaknya ya ampun menakutkan siap ada rambut tebal dengan rambut nipis ek. Dari jauh nampak cantik je tapi bila tinjau ishkkk 

Lepas je analisis kulit kepala tuh, Hazel mencadangkan aku untuk mencuba rawatan Advanced Growth System.

Advanced growth system (AGS) treatment including deep follicle cleansing, follicle repairing, growth stimulation, hair loss prevention and strengthening hair able to rescue drastic hair loss problems, including male pattern hair loss problem, female pattern hair loss problem, alopecia areata as well as post-natal hair loss problem. After treating your hair and scalp with the AGS therapy, hair follicles continuously go through a healthy hair growth cycle and your hair will recover to its natural and thicker healthy looking hair

Hah gituh penerangannya.


Ok memula sekali mestilah kena cuci rambut dulu. 


Yelah ko dah 2 hari tak cuti kan, dah confirm-confirm berminyaknya bukan main lagi banyaknya. Hazel cakap masa gosok shampoo kat kepala tuh, kalau memula tuh tak de sabun keluar memang kepala korang berminyak teruk lah tuh. Buang lebih shampoo tuh dan letak shampoo lagi sekali dan gosok dan kalau buih keluar maknanya minyak-minyak kat kulit kepala tuh dah mula hilang dari rambut ye.

Kemudian cuci dan keringkan sket. 


Sapukan solution yang seluruh kulit kepala. Solution ni bahan keluaran Miracle Hair Expert sendiri tau yang berfungsi untuk membuang lapisan kulit berminyak tuh tadi. Itu yang menarik tuh. 


Aku peratikan je dapat ke si Hazel ni sapu kat seluruh kepala aku. Ermm boleh wokeh, dia ada cara yang tersendiri huahauhua. 


Lepas tuh steamkan rambut selama 20 minit untuk liang-liang roma kat kulit kepala tuh terb uka, senang nak bagi essence serap masuk. Dapat tertidur sekejap hauhauhaua



Siap steam rambut tuh, disapukan essence di seluruh kepala yang bertujuan untuk mengurangkan masalah kulit kepala lah apa lagi. Rasa berangin je bila kena aircond lepas letak essence tuh ek heheh

Ok siap dah..

nampak bersih dah kulit kepala

bersinar dah kulit kepala

Sebenarnya menurut kata orang yang bijak pandai mengenai rambut ni, kita hendaklah membuat annual hair & scalp check yang mana boleh mengurangkan masalah rambut sebanyak 60% tau. So buatlah rawatan rambut setahun sekali ek


Bagi korang yang rasa cam seronok je aku pi buat rawatan rambut ni, ni ada berita baik untuk korang

Gunakan promo code – BLG 1 untuk dapatkan tawaran hebat ni.

Korang cuma telefon mana-mana cawangan Miracle Hair Expert Centre untuk rawatan rambut ni, bagitau promo code korang dan korang akan mendapat 

AGS TREATMENT + 100ml SHAMPOO pada harga promosi RM28 sahaja

Senang kan..

Ada beberapa outlet Miracle Hair Expert Centre ni iaitu di:-

Bandar Bukit TInggi
The Mines Shopping Mall
Taipan USJ
Berjaya Times Square
Jusco Wangsa Maju

Kalau korang nak pi outlet yang aku pi, ni hah alamatnya

IOI Mall Puchong (PCH) Premium Center
Lot S67,2nd Floor IOI Mall,
Batu 9 Jalan Puchong, 47170, Bandar Puchong Jaya,
Selangor, Malaysia
Telephone : 011-10612948/ 03-8070 6233
Fax : 03-8070 8233
Mon ~ Fri : 11am – 8pm
Sat : 11am – 7pm
Sun : 10am – 6pm

Cuma dulu then baru tau..


1 comment :

el said...

amboi ciklily sengeh kemain dpt treatment rambut ye..hehehe