MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, October 4, 2016

Dutch Lady PureFarm, Susu No.1 Untuk Sarapan Pilihanku

Hi Korang,

Semua orang minum susu, betul kan!!

Tipulah kalau ada orang yang tak pernah minum susu ek, masa kecik-kecik mesti minum susu kann kalau tak cam ne nak membesar bagai johan.


Even sekarang walaupun dah tua bangka ni pun, susu tetap jadi kewajipan untuk aku minum waktu pagi sebelum keluar pi kerja walaupun kami tak de anak untuk di suruh minum susu hahahahaha even kucing aku si #dakuban tuh pun minum susu pepagi tau jangan tak caya ye..


Untuk pengetahuan semua nutrisi seperti kalsium sekiranya tidak mencukupi dalam diet pemakanan kita sememangnya boleh memberi kesan yang sangat besar. Antaranya seperti tumbesaran akan terbantut, tulang menjadi lemah, gusi berdarah, sentiasa rasa letih, kehilangan berat badan yang teruk dan boleh menjadi penyebab kepada penyakit-penyakit serius yang tidak dijangka.

Ini kerana kalsium adalah keperluan yang penting bagi memastikan tulang dan gigi yang kuat serta pertumbuhan tisu badan yang sihat.


Jadi bagi mengatasi masalah kurangnya kalsium dalam diet pemakanan harian, kita perlulah mengambil susu terutama ketika bersarapan di waktu pagi. Terutamanya selepas 8 jam kita tidur di waktu malam. Ini kerana sebaik sahaja bangkit kita memerlukan sekurangnya 85% air (yang mana ada terkandung dalam susu). Dengan 275mg kalsium (sekurang-kurangnya) dari susu sudahpun memadai melengkapkan keperluan kalsium anda setiap hari.

Nampak siap bawak bekal pi opis minum ek..

Dan tidak dinafikan masyarakat Malaysia sememangnya mempunyai pelbagai pilihan jenis hidangan sarapan yang boleh diambil setiap pagi. Namun hidangan ini tidaklah lengkap tanpa kehadiran 275mg kalsium yang sekurang-kurangnya perlu diambil setiap hari.

Misi 7 hari bersama susu Dutch Lady PureFarm yang telah aku lakukan 2 minggu lepas.

DAY 1
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama English Breakfast set

DAY 2
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama 2 keping donuts

DAY 3
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama oats dan kekacang

DAY 4
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama sebungkus nasi lemak (malaysians favourite

DAY 5
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama set roti telur

DAY 6
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama meehoon goreng

DAY 7
Sekotak susu dutchlady PureFarm bersama bubur nasi ayam

Seperti keluarga Aaron Aziz yang turut menikmati susu Dutch Lady PureFarm setelah mengetahui kepentingan keperluan susu dalam kehidupan mereka yang aktif.


“As the saying goes, a family that eats together, stays together. Having calcium-rich milk at breakfast not only fortifies my family physically, it gives us the time to talk with each other and share a dose of family love before we start our day. This cements our bond as a family. So if I am not sleeping in or at work, my wife Diyana and I would definitely enjoy breakfast together with our kids!” 

Korang jangan lupa pulak untuk bersarapan bersama susu Dutch Lady PureFarm ini kerana setiap 2 sajian susu setiap hari sudah memenuhi keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan.

Betullah aku tak tipu!!

Dah cepat pi minum susu ek....



Keterangan lanjut boleh layari, https://www.dutchlady.com.my/

#SarapanDutchLady


4 comments :

Liyliz Yusof said...

kucing dkt rumah liz pun suka susu kak. slu mg beli kan susu dutch lady kasi depa minum senang tuang je tak payah nk bancuh2 dah. kalau xdpt susu sehari bising.

el said...

sllu minum hat low fat tu..mmg sesuai lah tuk el yg tgh diet cat cilok at at hahaha

raihanah said...

good luck sis

Lela Berduka said...

Pada perenggan pertama... xsemua minum susu walaupun susu ibu adalah yg terbaik tp bg sy yg punyai masalah loya utk minum susu puas buat pelbagai cara utk budayakan minum susu.. so... skrg ni masih ragu2 utk mulakan step minum susu even segelas... sesudu pun susah nk telan... inikan segelas... jd,ada cdgn x?