MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, February 3, 2016

MakeUp PHYSICIANS Formula Kini Di Malaysia

Hi Korang,

Mana awek-awek beauty bloggers ni mesti tertunggu-tunggu produk kecantikan yang famous di US ni masuk ke Malaysia, betul tak?

Aku pun gituh jugakkkkkk…


So hari tuh sempat aku ke media launch PHYSICIANS Formula di Shah Alam ek.

sempat berselfie dengan awek-awek comey ni, sabby dan caroline

Meh aku citer sket history of PHYSICIANS Formula ni ek

Brand terkemuka dari Amerika, Physicians Formula kini sesuai untuk wanita yang berkerjaya dan brand ini mempunyai kualiti yang tinggi dan selamat untuk semua. Malahan kulit sensitif pun boleh cuba mekap dari Physicians Formula.









Physician Formula mempunyai kandungan yang selamat. Di antaranya ialah

*Hypoallergenic
*Dermatologist Tested
*Developed for Sensitive Skin
*Safe for sensitive eyes & contact lens wearers
* Created without any of the 123* known harsh ingredients found in make up

Yang ada di pasaran dari brand Physician Formula adalah Premium Face Powders, Mineral Makeup dan Natural /Organic Face & Eye Makeup. 


Berikut sedikit sejarah mengenai Physicians Formula

Created in 1937 by Dr. Crandall, a leading allergist in Los Angeles, out of love for his wife who had sensitive skin, Physicians Formula developed the first hypoallergenic, fragrance-free and dermatologist tested makeup. He was also the first to put SPF in makeup.

Since that time, Physicians Formula has continued to cultivate a philosophy of innovation. From its inception to today, Physicians Formula has an impressive list of 151 ever category changing innovation, all of which adhere to the brand's commitment to high quality standards and advanced product performance.

1994- 1st to bring color correction makeup to the broad market

1997- 1st to bring bronzers to the market as an everyday item

2005- 1st to bring mineral makeup to the broad market in new and unique product forms

2007- 1st to launch a certified organic 100% natural origin makeup line in the U.S.

2011- 1st to launch brush-tip eyeliner with Lash Boosting Serum

2012- 1st cosmeceutical youth-boosting makeup line

2013- 1st complete line of BB makeup in the U.S.

2014- 1st Organic CC cream and mascara

Lepas majlis launching ada demo makeup dengan menggunakan produk Physicians Formula ni ek



Sekejapan je diorang siap, senang je kot gunakan make up ni kan.

Kira banyak jugak produk make up diorang ni. 

Sama ada larat nak cuba kesemuanya ataupun tidak je kan hehehehe


Physicians Formula yang kini berada di outlet terpilih Watsons akan mula dijual dari harga RM39 sehingga RM82 setiap satu. Kalau korang mencari mekap yang glamor tapi sihat. Dan mempunyai dimensi baru ini jangan lepaskan peluang melihat dan mencuba sendiri ok.

Mesti korang pun tak sabar nak cuba produk kecantikan yang mereka ada. 100% natural dan sememangnya akan nampak lebih glamer. 

Dah pi beli kat Watsons ek!

2 comments :

Jueliza Jamani said...

Kak lily bedak dia mcm best jer..

Suriaamanda said...

alahai...banyaknya mekap...kalau SA dapat tu sure tak tau nak buat apa dan yang mana nak guna dulu