MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, February 24, 2016

Big Fun Day di The Arc, Bandar Rimbayu Shah Alam.

Hi Korang,

Weekend lepas, pepagi lagi aku dah bergerak ke Shah Alam Bandar Rimbayu.



Nasib baik bawak partner Ayue Idris so tak delah bimbang sangat takut sesat ke hape, ikut official address tempat ni terletak di Teluk Panglima Garang area Banting gituh tapi rupanya 15 minit je dari bandar Shah Alam. Tertipu mak di situ nokss hehehhehe

Actually ktorang ke mari adalah untuk Big Fun Day di The Arc anjuran IJM Land ni.

Aku ingatkan show gallery biasa je tapi rupa-rupanya memacam ada kat sini. Seriously a lot of activities yang aku sendiri tak sangka hehehhe

Sebelum tu meh aku citer sket mengenai Bandar Rimbayu ni ek

About Bandar Rimbayu

Bandar Rimbayu is a premier township development by IJM Land, inspired nostalgia for a time when life was simple and people lived close to nature, in a safe, and supportive neighbourhood. Set in tranquil green surroundings on a 1,879 acre site, Bandar Rimbayu will be an iconic mixed development of residential, commercial, recreational and parkland components.

The accessible and strategically-placed development is conveniently close to urban amenities such as shopping malls and educational institutions, and is connected to major towns through the nearby highways including the Lebuhraya Shah Alam (KESAS), Lebuhraya Kemuning – ShahAlam(LKSA), Expressway Lingkaran Tengah(ELITE) and the South Klang Valley Expressway (SKVE).

With a gross development value of RM11 billion, Bandar Rimbayu will be an integrated township with residential, commercial and recreational components spread over four precincts: Flora, Fauna, Bayu and the Commercial Hub.

dengan peneman blogger ayue idris

Once ktorang sampai tu of courselah mesti kena breakfast dulu kan

simple but marbeles

Nampak ni?

ok dugong nak bersantap duluan

Seronokkan. Breakfast ala-ala piknik, semuanya makanan yang berkhasiat. Sekali breakfast cam ni best jugak kan, orang kata cam cuci perut jugaklah. Hehehhehe. Ok sarapan dulu sambil bergambar sambil borak-borak dengan bloggers lain hehehehe


Abis breakfast terus terasa nak join diorang ni berzumba tapi sayang baju sukannya nggak di bawa so tengok dari jauh dan ikut yang biasa-biasa je, janji bersenam ek.
 


Lepas diorang ada yoga sekali tau, ermm not bad ok. Rupanya yoga ni di adakan setiap pagi ahad di The Arc ni. Untunglah orang shah alam kan dah ada tempat bersenam percuma dan tempat cantic dan mendamaikan lagi.

Orite lets tour around The Arc ni ek..





Ada Giant Bubbles ko, arr sukanya. Tapi bebudak ramai time ni, takkan aku sibuk nak main plak kan. So tumpang anak-anak Ayu Rafikah main sekali. Rupanya batang yang bertali tu di rendam dalam air sabun so bila di hayun jadilah belon beso kan hehehehhe



Ada jugak mini sukaneka di adakan sekali untuk kanak-kanak ni, haruslah diroang lagi seronok ek

Ini adalah Water Zorb Ball




Aku ingat nak beratur main menda alah ni tapi panjang plak quenya so bagi chance orang lain la ek. Rupanya ball ni di isi angin dulu baru di tolak masuk ke dalam air. Kalau tak sampai sekarang aku still fikir lagi kan hehehehe

Bumper boat



Pelampung besar betul seperti boat. Terapung dengan air, siap ada stereng pengemudi. Bebudak aje ek, orang tua tengok aje lah

Electronic Skateboard



Pilihan remaja masa kini ada juga di sini. Kena pandai balancekan badan baru skateboard ni meluncur dengan lajunya. It takes time nak balance tau.

Aktiviti Fish Scooping




Aku suka ni, aktiviti tangkap ikan dengan menggunakan penapis kertas. Wei memang boleh dapat ikan kalau tau caranya. Si Ayu ni siap dapat 2 ekor sekali ikan-ikan comey ni

Giant Inflatable


Bebudaklah takkan orang tua plak, aku tengok diorang ni main seronok plak kann. Kang kalau aku masuk terus jem hahahha

Mostly game untuk anak-anak lah yelah parents duk sibuk nak tengok rumah so tinggalkan anak-anak kat sini mesti diorang happy punya.

Oh ye, ada juga food truck di sini kan




Yelah tempat makan memang tak de so food truck ni memang sangat-sangat bestlah. Pilih je nak makan apa, semuanya ada kan.


Aku sempat masuk ke 2 showhouse untuk phase 5 Bandar Rimbayu ni



Wisteria @ Rimbayu 


Rumah 2 tingkat berkeluasan di antara 2,424 sq.ft hingga ke 2,492 sq ft.





Cantikkan


Itulah hatiku tertinggal di Wisteria ni lah, suker oooo cantik benau..

Korang kalau ada masa lapang, hari-hari weekend tu boleh lah ke mari kan

Alamat :


The Arc @ Bandar Rimbayu, Kota Kemuning
No.1, Jalan Flora 3,
Bandar Rimbayu,
42500 Telok Panglima Garang,
Selangor Darul Ehsan. 

For more information, visit www.ijmland.com

Selain daripada dapat tengok rumah, korang pun boleh berleisure bersama keluarga jugak tau.

Kalau dekat dengan umah mau tiap-tiap pagi ahad cycling kat sini ek..



5 comments :

Sally Samsaiman said...

wehhh! best gila kak kawasan dia...mmg feels kalau piknik bagai dgn family plus byk aktiviti kan!

Akak Kembang said...

Cantiknya kak tempat ni...leh bawak anak2

luqman zakaria said...

bestnye..banayak aktiviti yang boleh dibuat..kalau bawak budak budak la yang lagi seronok kan.

Husna Rahman said...

mmg cantikla view dia plus nampak mewah gitu..

Eliss Mie said...

nampak mcm kat area bukit raja pun ada rumah dikeliling tasik..seronok jugak aktiviti kat situ. tu rumah dah siap ke baru nak buat tu..ke baru ada rumah contoh?