Wednesday, January 20, 2016

V-C INJECTION Untuk Kulit Cerah

Hi Korang,



Ni aku nak kongsikan sedikit info mengenai Vitamin C Injection.


Vitamin C terdiri daripada 3 bentuk secara kimia iaitu Ascorbic Acid (ascorbates), Ascorbate free radical dan dehyroascorbate. Ermm nama memang pelik ye tapi amatlah penting untuk kesihatan tubuh badan ni


Vitamin C ni diperlukan di setiap tubuh badan kita untuk pertumbuhan dan pembaikan ke seluruh badan kita serta ianya dapat membantu badan membuat kolagen, protein penting yang digunakan untuk membuat kulit, rawan, tendon, ligament dan saluran darah. Vitamin C juga diperlukan untuk menyembuhkan luka, membaiki dan mengekalkan tulang dan gigi.

Pendek kata, tak de Vitamin C dalam badan maka terbaringlah kita dirumah sebab payah nak bergerakkkk…

Now kita citer plak pasal V-C Injection ni ek


Aku rasa ramai wanita-wanita di luar sana mencari vitamin C injection dan mahukan kulit putih berseri, sekaligus mahu sekatakan kulit. Nak dapatkan tona kulit sekata bukan perkara yg mudah, tapi mesti ada jalan penyelesaiannya. Yelah kita orang pompuan lumrah memang cam ni kan, nak cantic selalu.

V-C ialah vitamin C tulen yang boleh digunakan secara dalaman dan luaran. Nak inject masuk kedalam badan boleh dan disapu pada bahagian luar kulit pun boleh jugak. Bagi yang takut nak inject bolehlah apply kat seluruh kulit wajah. V- C Injection ni berguna untuk kulit memutih dan mencerahkan kulit supaya tona kulit menjadi sekata. Ermm semua jenis kulit pun boleh menggunakannya.


Bahan yang terkandung di dalam V-C injection adalah Ascorbic Acid ( Vitamin C ) 500mg setiap ampoule.

Bagi yang nak cantikkan seluruh kulit badan pun ada, ni aku kongsikan cara-cara mudah dengan korang.

Cara-cara Putihkan seluruh kulit badan dengan Vitamin C Injection

· Campurkan V-C injection kedalam lotion

· Masker bersama V-C injection

· Boleh diadunkan bersama krim muka, pelembab muka dan foundation

Vitamin C Injection juga bertindak sebagai bahan yg bole mengecutkan jerawat, membersihkan muka dari sisa2 kotoran.


Cara Penggunaan Untuk Luaran Badan

Campurkan ke dalam krim muka / losyen / krim pelembab / atau apply terus ke kulit. 

Jika terus apply ke kulit muka biarkan 20-30 minit, kemudian bilas dengan bersih.

Untuk dapatkan kulit yang lebih putih dan mulus sekata, gunakan 2-3 amp sapu rata keatas kulit yang anda nak cerahkan, cth siku, ketiak, lingkaran gelap bawah mata dan banyak lagi.

Cara simpan supaya tahan lama :

· Elakkan letak di tempat yg panas
· Letakkan dalam suhu 25 degree ke bawah.
· Jauhkan dari kanak2


Untuk kegunaan Injection :

Tidak digalakkan kepada orang yang mempunyai tekanan darah tinggi, aterosklerosis, penyakit jantung atau apa-apa penyakit kronik dan wanita hamil atau menyusukan anak.

Untuk korang yang rasa-rasa nak cuba, boleh hubungi:-

Adeena White Shop

Tel : 011 - 1297 1868 (whatsapp / call)

Tak pun boleh klik kat link bawah ni ek



 

10 comments :

luqman zakaria said...

Tapi kalau nak injext kene inject sendiri ke..hehehe

Salina Johari said...

Boleh apply dlm byk cara rupanya..

Unknown said...

brp x seminggu nk sapu kt kulit..

Anonymous said...

macam mana nak tau ori ke tak?

syafiq han'z said...

pm harga

Haslinda Lynn said...

mkn collogen pun ok jg

Mari Baek said...

kalau umur 16 boleh inject ke ?

Mari Baek said...

kalau umur 16 nak inject boleh ke

Lia said...

Hai. Kat area Kuantan mana boleh inject? Sekarang ni dah susah nak cari klinik yg buat service vitamin c injection sbb kementerian kesihatan dah larang benda ni. Tau tak sesiapa yg ada buat jab service datang rumah kt kuantan?

Anonymous said...

urmm nak Tanya.. kalau kita simpan vitamin ni dlm fridge ada apa2 effect ke?