Monday, December 16, 2013

Kenduri Kahwin Anak Blogger Kak Ina KL

Hi Korang,

Walaupun banyak nau aktiviti last week sampai jetlag turun flight kan sempat aku ke kenduri kahwin anak blogger K Ina KL.

Memula tuh, rasa cam tak sempat je coz sampai dari Penang kul 8.30pagi dek sebab flight delay kan. Aik MAS pun boleh jadi cam ni kan, ermm dah nak kena nak buat cam ne.

Kitorang keluar rumah dekat kul 1.00 petang cam tuh.

Ikut highway Utara-Selatan coz nak cepat lagipun senang sket jalan tuh, la rupanya jem teruk oulls. Bukan ade accident pun kan, alah kereta-kereta kat Malaysia ni walaupun mahal tapi bila time naik bukit terus jadi slow. Dekat 40minit gaklah tersangkut kat situ.

Lepas je toll Nilai, terus je berdezup Mr Big drive. Yelah ko dah dekat kul 2.30 petang cam tuh. Dengan perut lapar lagi plak, nasib baik dah biasa jalan area Nilai ni. 

time ni k ina tengah busy agihkan goodies tau, berpeluh-peluh

Sesampai je dekat rumah baru K Ina KL ni, mak oi parking memang penuh. Maklumlah anak pertama, orang mesti ramai punya yang datang. Sebagai tuan rumah a.k.a mak pengantin, memang K Ina sibuk manjang, dengan nak menyambut tetamu, nak melayan besan lagi.

Lepas salam je, terus ktorang pi amik makan.

malas nak makan sayur, ini pun dah cukup terbaek oo

Rupanya menu kampung. Nasi putih bersama ulam-ulaman, sambal belacan, kuah lemak nangka, ayam goreng berempah dan ikan keli bercili. Apa lagi terus sampedek lah.

Ada lagi wei, sate, soto, bubur kacang dan kuih muih. Belum air 4 jenis, 2 panas dan 2 sejuk. Kata blogger MatJoe, teh tarik terbaik oooo.

Lepas makan, lepak plak temankan blogger jamar sekeluarga makan. Si Dayyan comel tu ngantuk plak, sekejap je Mr Big dapat dukung budak ni tau.

memang comel goodies wedding ni.

Anyway, terima kasih kepada blogger K Ina KL sekeluarga kerana sudi menjemput ktorang ni. Nasib baik cepat sampai, kalau tak hujan bukan main lebat lepas je ktorang keluar dari rumah K Ina tuh.

p/s:malas nak ambil gambar bebanyak coz lapo time tuh..




5 comments :

hazman aka species1980 said...

rasa ralat la pulak sebab tak pegi kenduri nie ... yelah dah dekat ngan umah pulak tapi redha je la pegi event blogrrr ari yang sama

JMR said...

tenkiu uncle man sbb layan Dayyan karoke..hehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah sedapnya menu kg...:)

kak ina kl said...

terima kasih cik lily sudi datang walaupun penat baru balik dari penang. Ingatkan tak datang...suka tau kamu datang dengan hb

Amanda Suria said...

sayangnya SA x dapat pergi..masalah kenderaan, tayar x ok..sebab kereta sendiri adik pinjam bawak pi Perak...alhamdulillah majlis kak ina kl berjalan lancar..rasa rugi sgt x pergi...