Thursday, December 19, 2013

Cuma 2 Sudu KORDEL'S ACTIVE OAT 35 Bagi Kurangkan Kolestrol Dalam Badan

Hi Korang,

Orang-orang comel macam aku dengan Mr Big ni memang senantiasa mencari solution untuk mengurangkan lebihan lemak yang ada di dalam badan ni.

takut-takut time ni nak minum

Bukanlah nak kurus sangat pun but nak kurangkan simptom-simptom penyakit 3 serangkai ni macam high blood pressure, sakit jantung dan kencing manis. Ini yang paling over the top list penyakit glamer masa kini.

ok kite minum dulu air hijau ni

Tapi ingat senang ke nak kurangkan makanan sedap berisiko tinggi ni, jawabnya haruslah payah kan. Sebab kita semua terdedah dengan makanan seperti ni setiap hari. Pepagi je dah roti canai, nasi lemak dan teh tarik. Tengahari plak hidangan nasi campur dan makan plak western food yang melazatkan. Itu belum kira lagi minum petang macam kuih muih dan kek.

hah lega, kesihatan sungguh lah

Aku rasa dengan 2 sudu KORDEL'S ACTIVE OAT 35 setiap hari at least boleh kurangkan kadar kolestrol yang ada dalam badan kita. Ianya di rumus khas untuk memenuhi keperluan gaya hidup kita-kita ni yang sibuk.






bahan 'MAGIC' dalam oat yang membolehkan ia untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam badan adalah oat beta-glucan ianya satu bentuk serat larut. Melarutkan di dalam saluran penghadaman, ia membentuk gel tebal yang mengikat kolesterol dan kolesterol seperti bahan-bahan yang berlebihan dalam usus dan membantu ini daripada diserap oleh badan.


Hanya 3g oat beta-glucan yang diperlukan setiap hari untuk mendapat kebaikan dan ini boleh didapati dalam dua suduKORDEL'S ACTIVE OAT 35.

Aku sempat belajar dari blogger Kelly Siew tentang beberapa resipi menggunakan KORDEL'S ACTIVE OAT 35 ni. Boleh ke tak aku makan ek.

Di antara resipi yang menggunakan KORDEL'S ACTIVE OAT 35 ni adalah

Green Smoothie

Beetroot Hummus with Carrot and Celery Sticks

Prawns and Avocado Salad with Homemade Coriander Mayo

Meatballs in Marinara Sauce

Cauliflower 'Mac and Cheese'

Lemon Tarts

Memang masa memula Kelly hidangkan tu cam seram-seram nak makan. Once dah masuk mulut, ermm yummy. Sangat lazat tak terhingga.


"As an avid health-conscious person myself, I have made it an important factor to eat 'cleanly', which means that sometimes my menu can be quite plain. By learning that I can do more with PromOat without sacrifing any of the flavour, I can now be more adventurous with my daily diet. I must say it was a surprisingly englightening discovery with PromOat" kata Kelly Siew.


Kebaikan Mengambil KORDEL'S ACTIVE OAT 35 ni:

Low in calories
Complete meal replacement
Lower down cholesterol level
Nourishes the skin and removes wrinkles
Improve symptoms of constipation
Slimming
Anti-aging

ACTIVE OAT 35 ini boleh di dapati di kesemua farmasi yang berdekatan korang pada harga RM65.00 satu.


Kalau nak tau lebih lanjut meh klik http://www.kordels.com.my atau hubungi customer careline di 03-55 69 4337 / email di ask-kordels@cambert.com.my


p/s : aku tak tau rasa yang original produk Kordel's ni coz diorang ni tak de kasi setin untuk ktorang cuba. so tak leh nak komen apa-apa la ek.

3 comments :

hazman aka species1980 said...

jadi menarik pulak bila dibuat menu sedap macam tu... nanti ko tolong buat untuk aku gak yea...

Amanda Suria said...

cik lily...product baru dari kordels eh..SA ada yang vit c tu je...boleh cari la lepas ni..

Eliss Mie said...

aku leh cuba ni. kolestrol tggi gak ni.