Thursday, December 5, 2013

Christmas Day Marathon Buffet Di PARKROYAL Hotel, KL

Hi Korang,

Nak tanya sket ni ek, boleh lah kan.

Korang pernah attend makan buffet dengan cara marathon? hah tak pernah kan. Itulah aku sendiri pun yang kaki makan ni lagilah tak pernah.


First time dengar marathon buffet ni, semuanya di ilhamkan daripada PARKROYAL Hotel team ye. Cam ni caranya, korang boleh makan kenyang-kenyang dan keluar pi berjalan dan kemudian datang balik then sambung makan.

Apmacam, best kan. Sangat terbaik ooo

Meh lah kita intai di antara menu-menu makanan yang bakal dihidangkan untuk Christmas nanti ek

Seafood on Ice

Mussel and Oyster


Appetizer 

Cold Roasted Turkey and Sashimi

Western

Pan-fried Salmon Fillet with Caviar Cream Sauce

Chicken Schnitzel with Strawberry Balsamic

Buttered Brussels Sprout

English Cut Roasted Beef

Roasted Rosemary Potatoes

Christmas Turkey Gilbet and Gizzard Quiche

Carvery Station

Roasted whole Turkey with Chestnut Stuffing served with natural glaze and cranberry cause

Desserts






Christmas Fruit Cake, Christmas Log Cake, Christmas Stollen, Mince Pie, Warm Chirstmas Pudding

Action Dessert

Fried Churros with Cinnamon Sugar





Itu baru sebahagian daripada marathon buffet punya dish. Ada lagi banyak wei, belum kira yang LIVE station punya kan macam ikan bakar, seafood, some local dish dan juice bar.


Untuk ‘Christmas Day Marathon Buffet’ ni, ianya hanya pada 25hb Disember 2013 je. Just one day ye.

mushroom soup power, pekat sungguh!

pinggan orang lain

ini baru pinggan aku

makan beramai-ramai yang ni

Dari 12.30pm to 10pm. Panjang tuh, so korang boleh keluar masuk keluar masuk berjalan dan kemudian datang balik untuk makan. Best kan.

Harga Christmas Day Marathon Buffet ialah

RM108++ untuk seorang dewasa

RM54++ untuk kanak-kanak

Untuk lebih details, sila hubungi +603 2147 0088 ext 6350 atau email chatz.prkul@parkroyalhotels.com

Selain daripada itu, Parkroyal Hotel juga turut serta dalam aktiviti CSR bagi membantu mereka yang kurang bernasib baik. So pihak hotel membantu anak-anak di Stepping Stones Living Centre, rumah kebajikan yang terletak di Taman Seputeh.

Baguskan.


Terima kasih pada Park Royal team for this special invite, memang makan tak ingat dibuatnya lah. Seronok sambil makan-makan dapat gak chit chat dengan media-media lain.

3 comments :

penaberkala said...

next time, klu nk marathon macam ni ajak la sekali
klu marathon kat trek jogging tak mau,haha

first time dengar hotel buat polisi macam ni.. boleh makan, kuar, then masuk balik
good idea

Marou Apple Hijau said...

seronoknya.. makan lepas tu berjalan kasi hadam lepas tu makan lagi..

hazman aka species1980 said...

tu dia ... ayam belanda cantik je bila potong cenggitu...