Friday, December 6, 2013

Dinner Di Mastercook Chinese Muslim Restaurant

Hi Korang,


Malas nak masak so apalagi meh makan luar.


Kali ni ktorang pi cuba ada satu kedai makan baru di Bangi Seksyen 9. Kedai makan chinese muslim food. Asyik pi kedai makan Haslinda Sim je kan, so try lah yang baru ni.


Tak ramai orang pun masa ktorang masuk, may be sebab awal sangat nak dinner, 6.30pm cam tuh. Dah macam cina plak aku rasa, makan cepat.

So ktorang order

Dry Butter Sotong (RM16.00)

Walaupun sedap sket dek cili api tapi sedap. Kalau tau order saiz besar

Siakap 3 Rasa (RM33.90 tapi RM13.90 je)

Sekarang ni tengah promotion katanya. Boleh tahan besar gak ikannya. Goreng garing dan di curah handmade sauce. Aku tanye letak ape, waiter tu senyum je

Sizzling Beef (RM18.00)

Sangat sedap, dihidangkan panas-panas. Dagingnya lembut.

Crab Meat Bean Curd (RM14.00)

Biasa-biasa je but still aku tak reti nak buat lagi lah.

Siew Mai Dim Sum (RM5.20)

Memang ikut tekak, sedap.Padat isinya


Hah banyak sungguh kan, sebab tengahari tu aku tak sempat nak makan si Mr Big pun sama gak. Itu yang order jadi cam tuh. Nasi plak dihidangkan panas-panas. Apa lagi bedal tak ingatlah.

Nak pegi ke?


Inilah rasanya alamatnya, aku sendiri pun tak berape sure.

Mastercook Chinese Muslim Restaurant
Jalan Medan PB5, TCC3,
Paragon Point,
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
(sebelah Sempoi Cafe)
Tel : 03-89208223

Cozy je kedai makan ni, orang tak ramai. TV tak de. Makan dalam peaceful sungguh.


Kalau ade budget lebih sket, bolehlah singgah ke sini ek.


6 comments :

Leeza Dayasari said...

pergi tak ajak .. heeeeeeeeeeeeeee

bibi yusof said...

akak...
i love halal chinese food... slalu memang g makan kat haslinda sim la..

wajib try ni.. mahal tak compare to haslinda sim?

Kisah Si Dairy said...

sedapnya......paling pebret dim sum..

Sop said...

nampak cam sedap jer

hazman aka species1980 said...

whoaaa... siap dapat diskaun tu...kalau dia tahu ko adalah CLP YANG FEMES tu... confirm FOC punya

Qashmere said...

Ya Allah sedap sedap ni CikLily......