Friday, June 11, 2010

World Cup 2010, Bermula Hari Ini

Morning Korang,

Di antara negara yang akan bertanding.

Walaupun aku bukan peminat piala dunia yang tegar akan aku rasa majoriti semua orang memperkatakan hal piala dunia yang akan bermula hari ini secara langsung dari South Africa selama sebulan nie. Aku rasa semua TV station yang terkemuka kat Malaysia akan menayangkan opening ceremony nie secara live.

Yang paling aku tak sabar nak tengok adalah persembahan penyanyi cantik lagi seksi Shakira dengan lagu world cupnya This Time For Africa 'Waka-Waka'. Dengar2 baju untuk persembahan itu nanti di reka bertemakan piala dunia bermotifkan zebra. (Wah! kuda belanglah jadinya si Shakira nie ek).

Comel kan, maskot dia.

Selepas itu juga, ada acara perlawanan bola sepak secara live iaitu pasukan tuan rumah South Africa akan menentang Mexico. Mintak2lah diorg nie menanglah, maklumlah tuan rumah kan. Mestilah tunjuk kejaguhan mereka. Betul tak?

So, kalau korang nak tau lebih lanjut pasal World Cup, korang boleh layari web nie.


Macam-macam info yang korang boleh dapat dalam website nie. Jadual perlawanan ke, pasal pasukan bertanding ke. Pendek kata macam-macam ada lah kat dalam web nie.

Oh ini rupanya piala yang di panggil Piala Dunia nie.

Korang boleh juga follow up pasal World Cup nie thru Twitter. Best kan. Senang je nak tau informasi terkini.

p/s : nasib baik mrBig bukan peminat bola sepak tegar, kalau tak dengan aku2 sekali di angkut melanguk depan tv. So nak start hafal lah lagu waka-waka nie ek. nanti boleh nyanyi2.

20 comments :

isabelle said...

aku tau wakakakaka jer.
nak kena cepat belajar lagu waka-waka nih. bila kelas belajar nyanyi start, cikgulily?

makdara terdiva said...

i tengok spain jer..haha!

||| PöJìé PööH ||| said...

Gigih memasing buat entry pasal World Cup.. Nti sy nak buat juga la..

Love,
PojiePooh Abdullah

Nadri said...

pasti ramai yg menguap ngantuk dkt ofis lepas nie...

Lady of Leisure said...

wah ada tak yg pi south africa nengok bola hehe

helena's said...

spain!spain!

Liza said...

i love football and of course tggu sgt for world cup...

Puan Isah said...

Right, masa ni world cup fever! Thanks for sharing the website, memang tgh carik schedule football tu online he he...

Happy weekend!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kite tasuke sgt tgk bole ;p

CikLilyPutih said...

@Belle
ko praktis tu dulu, nanti aku setkan bile class bermula

CikLilyPutih said...

@makdara
mentang2 ramai mamat2 spain yg ensem2 betul tak?

CikLilyPutih said...

@Pojie
la buat suker2 je

CikLilyPutih said...

@Nadri
itu sudah semestinya kan

CikLilyPutih said...

@LoL
kalau ade confirm org tu kaya ek

CikLilyPutih said...

@CikHel
apsal ramai org sokong spain nie ek

CikLilyPutih said...

@Liza
confirm k liza peminat bola yang tegar ek

CikLilyPutih said...

@Puan Isah
yr welcome. ooo kaki bola rupanya ek

CikLilyPutih said...

@Fat
hairi suker tak?

ravishingpeacock said...

demam wcup da mkin menular nie huhu

Anonymous said...

Great blog, how about links exchanging? Please contact me asap, Thanks.