MY HISTORIC MOMENTS

Friday, September 30, 2016

Rawatan Penuaan Kulit Dan Masalah Dengkur Boleh Di Lakukan Di Dr Ko Skin Specialist.

Hi Korang,


Masalah dengkur dan penuaan ni memang kita boleh lari daripadanya kan. Betul tak apa yang aku cakap ni.

Betul kan!!

Baik ngaku lekas hauhauahuaua

Itulah ramai yang menghadapi masalah ini tapi tak tau nak merujuk kat mana kan, so aku syorkan korang ke Dr Ko Skin Specialist 


Rupanya Dr Ko Skin Specialist adalah klinik pakar yang pertama di Malaysia yang menawarkan rawatan non-surgical cosmetic yang menggunakan intraoral 4D laser dari Fotona. Maknanya tak yah nak buat pembedahan pun just gunakan mesin Fotona yang di import khas dari Eropah. 

Minggu lepas aku berkesempatan untuk menyaksikan sendiri bagaimana rawatan penuaan dan masalah dengkuran ni dilakukan dengan menggunakan mesin Fotona ni di Dr Ko Skin Specialist di Klang iaitu merupakan ibu pejabat mereka.


"The Fotona 4D breaks paradigms of laser therapies. It will change the way to treat the skin. It is a new dimension of treatment. I get results you never imagined " kata Dr Ko Chun Beng. 


“The results tend to be very durable. In our clinical study, which involved 80 patients showed positive results that were maintained for one year after 3 sessions," kata Zdenko, Head of Medical R&D Department of Fotona.


Bagaimana Rawatan Ini di lakukan?


Rawatan ini menggunakan laser sepenuhnya dimana dua jenis laser, ND Yag dan Erbium Yag,telah digunakan. Dengan gabungan rawatan eksklusif Fotona ini, ianya akan mengaktifkan proses collagen yang terbaru untuk tegangkan kembali kulit muka kita. Menariknya lagi, dia akan aktifkan collagen baru ini di dalam mulut dan di kulit muka kita untuk dapatkan result yang maksimum!


Hasil rawatan dan kajian di sini yang melibatkan 80 orang pesakit, resultnya kekal selama 1 tahun selepas 3 kali membuat rawatan di sini 


Yang pasti, Fotona 4D boleh dilakukan untuk semua jenis kulit, selamat dan tak sakit pun. Setiap sessi hanya mengambil masa 30-60 minit dan digalakkan untuk membuat 3 kali sessi untuk hasil yang maksimum

Itu baru rawatan mengenai penuaan kulit. Untuk masalah dengkuran, cam ne pulak ek.


Masalah dengkur ni sesiapa je boleh ada tak kira lelaki mahupun perempuan baik tua ataupun muda. Dr Stephen Cheng ni menerangkan lebih lanjut lagi mengenai masalah dan rawatan dengkuran dengan mesin Fotona 4D laser ni ye. 


Dengan Fotona 4D laser ianya cuma memanaskan tissu di dalam tekak yang tersumbat. Dengan ini pengaliran udara di dalam rongga badan lebih lancar dan menghilangkan dengkuran 


Untuk kesan yang maksimum adalah digalakkan untuk membuat 3 kali treatment dalam jangka masa 2 bulan. treatment ini cuma 15 minutes je. 


Untuk keputusannya kalau korang nak tahu, boleh dilihat pada sesi yang pertama dimana korang akan dapat tidur dengan lebih selesa, senang bernafas, berfikir dengan lebih jelas dan bekerja dengan lebih efektif! 


Ini merupakan sessi temuramah dengan para pesakit yang mendapatkan rawatan menggunakan mesin Fotona 4D Laser ni ek, even penyanyi Salamiah Hassan pun gunakan rawatan Dr Ko untuk sekian lamanya

So korang yang nak buat rawatan ini, bolehlah datang ke Ko Skin Specialist 


6A-22a, Jalan Temoh, 
Off Jalan Goh Hock Huat 
41400 Klang, Selangor 

Tel : +603 33433140 






2 comments :

Nadia Johari said...

Bagusla ade rawatan ni..untuk mereka yang berdengkur

luqman zakaria said...

nak kena syorkan dekat someone nih..haha