MY HISTORIC MOMENTS

Sunday, September 18, 2016

MOLPay Cash | Shopping Di Hermo Dan Bayar Tunai Di 7-Eleven

Hi Korang,

Shopping online memang tak akan pernah berhenti.

Terutamanya barangan kecantikan, make up dari oversea especially dari Korean kan? Dahlah barangan skincare diaorang ni memang sangat awesome dan salah satu website yang aku suker benau shopping ni adalah di Hermo.MY


Ya ampun, bebarangnye best-best wei sampai leka di buatnya

Selalunya kalau tengah asyik masyuk shopping confirm akan tekan tekan dan tekan dan bila check-out tup-tup baru ingat duit tak de dalam account. 

La cam no tuh?

Biarkan jelah tersadai je order tuh padahal duit ada je dalam tangan cuba tak sempat nak pi bank in. 

So Hermo.MY ni telah pun menyenangkan korang dengan adanya aplikasi MOLPay Cash. Ni aku terangkan sket ek


Apa itu MOLPay Cash?


MOLPay Cash merupakan satu penyelesaian pembayaran di seluruh kedai serbaneka 7-Eleven Malaysia bagi pilihan pembayaran yang inovatif. Jadi korang kini boleh membayar tunai di kedai 7-Eleven yang terdekat untuk barangan mereka membeli dalam talian seperti Hermo.MY

Ni aku bagi contohnya:

Contohnya kalau korang yang tak ada credit card atau tak cukup duit dalam account bank, korang boleh jer pergi 7-Eleven untuk buat pembayaran tu dengan tunai. 

Kan senang tuh kan!!


Faedah MOLPay Cash kepada pengguna macam kita-kita ni adalah :- 


1. Cara mudah bagi yang tiada akaun banking online / tidak cukup wang dalam banking online / tiada credit card 

2. Mudah untuk bayar tunai dengan MOLPay Cash di mana-mana kedai serbaneka 7-Eleven yang berdekatan dengan korang

3. 24 jam kemudahan bayaran di semua 7-Eleven 

4. Korang tak perlu risau tentang tersalah bayaran kepada pihak penjual 

5. Lebih mudah dan lebih jualan 


Aku terangkan sket langkah-langkah untuk menggunakan MOLPay Cash untuk shopping di Hermo.MY


Langkah 1 - 
Beli barang yang korang nak shopping di Hermo.MY website, kemudian proceed to checkout dan Pilih MOLPay Cash sebagai cara pembayaran

Langkah 2 - 
Tangkap gambar transaction detail [Transaction ID, Verification Code, Jumlah Bayaran] 

Langkah 3 - Pergi ke 7-Eleven yang berdekatan dengan rumah korang 

Langkah 4 - Bagitahu cashier nak buat MOLPay Cash 

Langkah 5 - Tunjukkan bukti detail Transaction ID dan Verification Code 

Langkah 6 - Bayar jumlah yang korang shopping pada cashier, kemudian cashier akan beri resit MOLPay dan resit 7-Eleven sebagai bukti pembayaran. 2 resit tau ingat tu!! 

Langkah 7 - Korang hanya perlu tunggu barang yang korang shopping sampai depan rumah. 



Untuk korang yang dah excited nak shopping di Hermo.MY ni, aku akan nak kongsikan diskaun hebat sebanyak RM5 dengan pembelian minima RM60 (tidak termasuk kos penghantaran) di website Hermo.MY


HMOLPAYCASH05

* Diskaun sah | 1 Sep 2016 - 31 Dec 2016
* Penggunaan sekali sahaja bagi setiap pelanggan
* Tawaran ini tidak sah dengan penggunaan kod promosi

Aku?

Haruslah mempergunakan diskaun hebat ni kan.

Sekarang ni pun duk pilih-pilih bebarang apa nak beli ek, barang-barang pompaan ni memang seronok nau nak beli ek. 

Untuk info lanjut mengenai 

MOLPay Cash - www.molpay.com/v3/cash






No comments :